Így beszéli ki egymást férfi és nő - legalábbis ezt gondoljuk egymásról

magazin kibeszélő barátnő kibeszélés pletyka
Amikor kialakulóban van egy friss kapcsolat, akkor egyértelmű, hogy a felek megosztják az eseményeket a barátaikkal. Férfiak és nők, ki-ki a maga módján, de megbeszéli a saját kis közegében, mi történt az első, második, harmadik randin, és kivesézik, hogy a közös kupaktanács mit is gondol az új lányról/fiúról.

Ilyenkor sokszor elhangzik az a néhány mondat: „Bárcsak tudnám, ő hogy élte ezt meg! Bárcsak hallhatnám, ahogy a barátainak mesél rólam, bárcsak tudnám, mi jár a fejében". Ebben sincs semmi meglepő, hiszen mindkét nemet érdekli, hogy a másik fél vajon hogyan vélekedik róla, és a közösen megélt történésekről.

És bár fogalmunk sincs arról, hogy valójában miről beszélgetnek a fiú és lány társaságok, mégis vannak élő sztereotípiák mindkét nem részéről. Nézzük például azokat, amik a szexualitással vannak összefüggésben.

A pasik csak arról beszélnek, milyen volt a szex

Bizonyos női közösségekben még szabadon garázdálkodik az a tévhit, miszerint a férfiak csak arról beszélgetnek egy friss kapcsolat idején, hogy az új randipartnerük jól teljesített-e az ágyban.

Egyes nők lelki szemei előtt ilyenkor megjelenik néhány lendületesen söröző férfi, akik közül az egyik gömböt formálva a kezéből próbálja illusztrálni a többieknek, hogy milyen is volt az illető feneke/melle, a hallgatóság pedig feszült figyelemmel követi a mesélő minden mozdulatát - és alig várják, hogy végre kiderüljön, jó volt-e a szex vagy sem?

Elgondolkodtam azon, hogy vajon miért gondolja ezt sok nő, és szerintem azért, mert még az az általános tévhit is él, mely szerint a szex a férfiaknak fontosabb. Korábban már leírtam a véleményemet a férfiak és a szexualitás viszonyáról, így arra most nem térnék ki külön, viszont azt el kell mondjam, hogy a férfi társaságok egyáltalán nem csak a szexről beszélnek, ha egy új lányról van szó.

Forrás: Shutterstock

Persze ezt az állítást csak félig tudom megvédeni, hiszen amikor részt veszek egy ilyen pasis esten a saját fiú barátaimmal, akkor a jelenlétemmel meg is szüntetem a pasis este fogalmát, hiszen nő létemre ott vagyok. Viszont azt is gondolom, hogy nem beszélgetnek másképp a jelenlétemben, mint nélkülem, mert akkor én ott nem nőként vagyok köztük jelen első sorban, hanem barátként.

Ezeken az estéken főleg arról beszélgetünk, vajon mennyire passzol az illetőhöz az új lány, vajon azonos céljaik vannak-e az életben, vajon intellektuálisan és érzelmileg is képesek-e egymás társaivá válni, és vajon eleget tanultak-e már az előző kapcsolataikból ahhoz, hogy ezt most jobban csinálják? Persze az is fel szokott merülni, vajon a lány miként éli meg a kapcsolatukat, és hogyan osztja meg a történteket a barátnőivel? A srácok szerint például biztosan kibeszéljük a méreteiket. Itt pedig el is érkeztünk a másik sztereotípiához.

Forrás: Shutterstock

A csajok imádják kifecsegni az új pasi legnemesebb testrészét

Érdekes, hogy bizonyos pasik fejében ez szinte evidencia, és amikor először találkoznak az új lány barátnőivel, akkor egyből leveri őket a hideg veríték amiatt, hogy biztosan mindegyikük tisztában van a centikkel - hosszában és széltében egyaránt.

Nos, az előző témában is egész markáns véleményt tudtam formálni, ám ebben az esetben még határozottabban ki merek állni az álláspontom mellett, ugyanis én még soha életemben nem kérdeztem meg egyik barátnőmet sem, hogy az új pasijának mekkora a...

Ennek pedig egyetlen egyszerű oka van, hogy nem érdekes. Tisztában vagyok azzal, hogyha a barátnőmet egy villanyoszlop méretű pénisszel hozta össze a sors, vagy egy olyannal, ami eltűnik a gatyában, azt úgyis el fogja mesélni magától - vagyis nem kell rákérdezni. De szerintem ez mindenre igaz az életben: a szélsőséges dolgokat megvitatjuk egymással. Például, ha valakinek nagyon hosszú a haja, vagy nagyon zöld a szeme, akkor azt elmeséljük egymásnak, de ez nem azt jelenti, hogy minden ember hajhosszát és szemszínét kitárgyaljuk.

Ugyanez vonatkozik a nemi szervekre is. Bizonyos kor felett a nők már tudják, hogy a boldog szexuális élethez és a kiegyensúlyozott párkapcsolathoz nem a centik méregetésén keresztül vezet az út, így a csajos beszélgetéseken inkább azokról a tényezőkről esik szó, amik igazán fontosak. Például, hogy mennyire vágyódnak egymás iránt, mennyire szeretnek időt tölteni együtt, mennyire érzik egymás között az összhangot, s mennyire tudnak feloldódni egymás társaságában.

Vagyis tulajdonképpen az sem igaz, amit a férfi gondol a nőről, és az sem, amit a nő a férfiról - és ez rendben is van így.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.