szerelem kibeszélő fellángolás párkapcsolat érzések
Többször előfordult már velem, hogy az első fellángolásra azt hittem, ez már az a mindent elsöprő szerelem. Hatalmas érzelmi lángcsóvák, pillangók repkedése, rózsaszín majd lila köd. Ez mind szép és jó, de a fellángolás bizony elég hamar elillanhat, úgy, ahogy jött - a maga mindent elsöprő erejével, és csakhamar köddé is válhat.

Kezdetben inkább a külsőségeken van a hangsúly, hiszen szeretnénk jó benyomást tenni a kiszemelt partnerre, és inkább a megjelenésünkre, viselkedésünkre figyelünk. Egy idő után azonban meg kell mutatni valódi belső értékeinket, hiszen a kezdeti fellángolás is elmúlik egyszer. Amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen távozhat. Az intenzív mindent elsöprő érzelmek idővel csökkennek, és ekkor dől el, hogy fellángolásról vagy szerelemről van-e szó. Ha úgy érezzük, hogy kötődünk a párunkhoz, szeretnénk a közelében lenni, akkor kialakul a másikhoz való ragaszkodás.

Rózsaszín köd...

Egy kapcsolat kezdetén minden tökéletes és annak ellenére, hogy tudjuk, az élet nem problémamentes, ilyenkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy szinte bármilyen akadályt képesek vagyunk könnyedén leküzdeni. A fellángolás időszakában partnerünket tökéletesnek látjuk, hiszen a kezdeti vonzalom mindent felülír. Idővel azonban a vágyaink tárgyából megbízható társ válik, akivel a közös értékeken és célokon osztozunk.

Amikor szerelembe esünk, nem igazán vagyunk képesek racionálisan gondolkodni, ezért természetes, ha időnként elragad minket a hév

és állandóan csak a másikra gondolunk. Ne váljunk megszállottakká, hiszen akár észrevétlenül is, de azokká válhatunk és ez növelheti a bizonytalanság érzését. Egészen odáig is fajulhat, hogy akár észrevétlenül is, de korlátozni kezdjük azt, hogy párunk kivel és hol tölti a szabadidejét. A szerelem azonban nem arról szól, hogy ellenőriznünk kéne a párunkat, hiszen ez megöli az egymás iránti rajongást. A szerelem egy szabad érzés, ami által mi is szárnyakat kapunk.

Forrás: Shutterstock

Igaz szerelem

A kezdeti fellángolás azt is jelenti, időnk nagy része az intimitás körül forog, annak ellenére, hogy már egy ideje együtt vagyunk a másikkal. Ha csak arra várunk, hogy ágyba bújhassunk vele, de egyébként úgy érezzük, soha nem találjuk meg a közös hangot, akkor az valóban csak egy erős fizikai vonzalom, kezdeti fellángolás, aminek valószínűleg nem lesz tartós folytatása. Egyik félben sincs igény egy mélyebb kötődés kialakítására, ami által létrejönne maga a szerelem és a biztonság érzése.

Ha egy kapcsolat a biztonságon alapul és a problémákat nem hagyják figyelmen kívül, a két fél megoldásra törekszik.

Amennyiben kezdenek kibontakozni a szerelemmel kapcsolatos érzések, akkor dolgozunk a kapcsolatunkon, hogy mindkét fél jól érezze magát.

Fontos, hogy akkor is álljunk ki a társunk mellett, ha ő éppen nehezebb időszakon megy keresztül. Nem helyes, ha a szeretetet feltételhez kötjük és csak akkor válunk szerthetővé társunk szemében, ha megfelelünk bizonyos elvárásoknak. Ha ilyennek érzékeljük párunkat, akkor talán magunknak is itt az ideje beismerni, hogy ez valószínűleg nem fog megváltozni, és sose lesz belőle szerelem.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.