narancsbőr kibeszélő külsőség nőiesség Pechál Péter szépség
Több dolog is van, ami zavar egy nővel kapcsolatban: például ha közönséges, ha könnyűvérű, ha igénytelen magára és a környezetére - és még van jó pár ilyen pont, de a narancsbőr nem szerepel ezen a listán.

Nem állítom azt, hogy számomra nem fontos a külső, én is tizenéve járok edzeni - állítólag a testem örül is ennek. De mi az, ami igazán motivál, amikor a testünk formálásába kezdünk? Persze edzeni mindig jó, mert levezethetjük a stresszt, sőt, energikusabbak leszünk tőle, jobb lesz a közérzetünk, és ha levetkőzünk a párunk előtt, akkor nem akarja majd egyből lekapcsolni a villanyt. Sok embernél pedig ez az elsődleges szempont:

Sanyargatom magam, mert jól akarok festeni fürdőruhában - és anélkül is...

De amikor valaki erre vetemedik, akkor mit csinál először? Bekövet vagy 20 edzéssel foglalkozó oldalt, meg mindenféle Insta fitness celebet - akik főállásban abból élnek, hogy a testüket formálják, edzésterveket írnak, és ócska táplálékkiegészítők plakátjain feszítenek. Szóval, megvan az etalon, akihez minél inkább hasonlítani szeretne

"Olyan segget, combot, derekat szeretnék, mint ennek a csajnak van!" És mi az, ami elfogadhatatlan? "Az az ocsmány narancsbőr! Hiszen az a szexi test apró gödröcskékkel való meggyalázása. Hepehupás szégyen, amiért nem vagy képes annyira jól kinézni, mint amennyire szeretnéd."

Hát a nagy lófaszt!

Férfiként az a véleményem - és szerintem ezzel nem vagyok egyedül -, hogy ez egyáltalán nem számít. Ha a nő, akiért odáig vagyok, levetkőzik előttem, én ezt észre sem veszem. Lehet, ez a pasiknál része annak a részleges vakságnak, ami miatt nem vesszük észre például az új frizurát sem. Persze vannak extrém esetek és szélsőségek, amikre azért érdemes odafigyelni.

Forrás: Shutterstock

Nem hiszek az "engedjük el magunkat", "jó'vanazúgy" hozzáállásban, de az ég szerelmére, ne boruljunk már ki egy kis zsírtól! Mert egyébként az nem csak véletlenül van ott, csak azért, hogy bosszantson. A szervezet, a hormonháztartás egészséges működésében is szerepet játszik.

Alapvetően a két nem között külső megjelenésben az a különbség, hogy a nőknél a gömbölyded idomok uralkodnak, míg a férfiak szögletesebbek. Az ide-oda lerakódó kicsi plusz csak ezt erősíti. Hát ki francot zavar egy kis narancsbőr, ha az egy formás popsin vagy szexi combokon van? Ha egy férfi emiatt elkezdi húzni a száját, akkor dobd ki a francba, mert nem érdemel meg téged - vagy teljesen el van cseszve, mert eddig csak kiretusált szexújságokra önkielégített...

De tényleg azt gondolom, hogy a férfiakat ez nem zavarja. Sokkal fontosabb, hogy egy nő magabiztos legyen, dögös kisugárzása legyen, mert az egyszerűen levesz minket a lábunkról. És elszomorító, ha ilyen hülyeségek miatt nincs önbizalmad, és ezért nem vagy elégedett magaddal, a testeddel.

Ez mindenre rányomja a bélyegét. És eltereli a figyelmedet a valódi értékeidről, amik miatt büszke lehetnél magadra. Fontos lenne átgondolni, hogy kinek akarunk megfelelni. Annak az embernek, akit szeretünk? Saját magunknak? Egyáltalán kihez mérjük magunkat? A hűtőre kiragasztott fitness modell képe nem biztos, hogy jó irány.

Felesleges olyan elvárásokat támasztani magunkkal szemben, amiknek szinte lehetetlen megfelelni - és nem is érdemes. Inkább arra áldozd az időd, hogy jól érezd magad a bőrödben - akkor is, ha itt-ott kicsit narancsos -, ugyanis egy boldog, kiegyensúlyozott nőnél nincs vonzóbb a világon!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.