Amikor kipukkad a közös buborék, és beszabadul a kapcsolatba a rideg valóság

magazin kibeszélő párkapcsolat szakítás
Időnként mindannyian hajlamosak vagyunk túlagyalni az élet dolgait, az emberi kapcsolatainkat, pláne, ha a párkapcsolatunkról van szó. Ilyenkor azonban érdemes elővenni a józan eszünket, és eggyel távolabbról megnézni: tényleg baj van? És ha igen, mennyire nagy a baj?

Minden párkapcsolatba előfordul, hogy épp (vagy már) nem úgy ég a tűz, vagy a sok egyéb teendő elviszi róla a fókuszt, esetleg a sok teher amit cipelünk, otthon bukik ki. Ezeket többnyire egy kis odafigyeléssel meg lehet oldani, ám vannak olyan korai jelek is, amelyek tényleg megkongatják a vészharangot, és ha nem kezdünk el foglalkozni velük, tönkretehetik az egész párkapcsolatot.

A szakítás pedig bár nem könnyű, de van, hogy elkerülhetetlen. Még mindig jobb pontot tenni egy nem működő kapcsolat végére, mint beleragadni a rosszba. Ez nem kudarc, csak egy új kezdet, egy új lehetőség, hogy ami korábban nem volt jó, végre az legyen.

Ahhoz, hogy így vagy úgy, de jobb legyen a helyzet, elengedhetetlen, hogy kíméletlenül őszinte legyél magadhoz, és azonnal foglalkozz a felmerülő problémákkal, mivel, ha figyelmen kívül hagyod, az hosszú távon csak ront a helyzeten.

Összegyűjtöttünk néhány jelet, amelyek arra utalnak, hogy nemcsak rossz időszakon mentek keresztül, hanem igazi problémákkal küzdötök. Ha látod ezeket a jeleket a párkapcsolatodban, ideje elkezdeni gondolkodni a megoldáson.

Már nem tesz erőfeszítéseket

Ez különböző módokon is megnyilvánulhat: nem akar randevúra vinni, vagy mindig az utolsó pillanatban mondja le a közös programot. De az is lehet, hogy már nem figyel oda, hogy tetsszen neked, vagy egyre kevésbé mutatja ki bármilyen módon a szeretetét.

Forrás: Shutterstock

Mindenki fontosabb nálad

Vannak kikerülhetetlen helyzetek, amikor nem te leszel a prioritás, ám, ha már az az alapvetés, hogy a fontossági sorrend legvégén kullogsz, akkor biztos, hogy valami megváltozott.

Minden hülyeségen összevesztek

Mindenkinek vannak hülye napjai, amikor butaságok miatt áll bele a másikba, de ha nem telik el úgy néhány óra, hogy valamin ne szólalkoznátok össze, az nem jó jel. Ha állandóan azon kapod magatokat, hogy ölitek egymást, akkor eljött az idő, hogy újraértékeld a kapcsolatodat. Ha úgy érzed, szeretnéd megmenteni a kapcsolatot, érdemes lehet szakember segítségét kérni.

Már nem érdeklődik - vagy meg sem hallgat

Alapesetben egy párkapcsolatban mindkét fél érdeklődő a másik élete iránt, és fontosnak tartják, hogy tudják, miként telt a másik napja, mi foglalkoztatja éppen, milyen dolgok nyomasztják, merre jár. Ha viszont a párod hirtelen eltűnik órákra úgy, hogy azt sem tudja, merre vagy, mindenképp intő jel. Ha már nem kérdezi, hová mész, mit csinálsz, mikor érkezel, az bizony annak a jele, hogy nem is érdekli. Ha nem beszéltek erről, a távolság csak tovább fog nőni köztetek.

Kimerültnek érzed magad az együtt töltött idő után

A párunkkal töltött idő normál esetben feltölt, elfeledteti a problémákat, amelyek egész nap a vállunkat nyomták, és egy kedves, biztonságos buborékot képez a rideg külvilággal szemben. Ám, ha ez már nincs, hanem folyamatosan fáradtnak, kedvetlennek érzed magad, és unatkozol a kedvesed társaságában, normális, ha azon tűnődsz, kialudt-e a szikra köztetek. Persze az is lehet, hogy csak nagyon rutinszerűvé vált az életetek, vagy már nem alkottok olyan jó csapatot, mint korábban.

Érdemes átgondolni, hogy a kapcsolatod továbbra is megfelel-e az igényeidnek, és ki lehet-e javítani a kevésbé jó dolgokat, vagy eljött az idő, amikor tovább kell lépni.

Szerinted van olyan pont, amikor a szakítás az egyetlen út, vagy minden párkapcsolatot meg lehet menteni?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.