magazin kibeszélő vége párkapcsolat szakítás
Nézem a barátnőmet és míg az egyik – érzelmes és empatikus - felem nagyon sajnálja és együttérez vele, addig a másik – racionális és kemény – felem, legszívesebben megrázná és azt kiabálná neki: Hagyd abba a zokogást! Egy könnycseppet sem érdemel!

Viki arca felpuffadt, a szeme vörös a sírástól, az orra meg attól, hogy a századik zsebkendőt trombitálja teli. Hogy miért? Na, szerintetek miért sírnak állandóan a nők? Hát persze, hogy egy férfi miatt. Viki is egy férfi miatt van padlón – immár egy hete. A delikvens Vince, aki pont egy hete közölte Vikivel, hogy már nem szereti, sőt van valakije, így felrúgja a nyolc éve tartó kapcsolatukat.

Derült égből szakítás

Viki egyébként érezte, hogy valami nem stimmel Vincével. Szokatlanul sokat nyomkodta a telefonját, lecsukta a számítógépet, ha Viki a közelébe ment, napközben is többször elérhetetlen volt és úgy általában, mintha idegesebb lett volna.

- Szerintem meg fogja kérni a kezem! - közölte Viki pár héttel ezelőtt velünk, amikor összeültünk kávézni a csajokkal. - Nagyon furán viselkedik, érezhetően titkol valamit... - lelkendezett. - Szerintem gyűrűt keres és valami utazást szervez... sőt talán még nagyobb lakást is. Láttam, ahogy ingatlanokat böngész.

Nagyon örültünk Viki boldogságának, hiszen mind úgy éreztük, hogy azért 8 év után kijár az a lánykérés. Akkor egyikünk sem gondolta, hogy Vince nem azért nézeget lakásokat, mert nagyobb otthont tervez a házasságkötés után a leendő családjuk számára, hanem azért, mert szakítani fog Vikivel egy nő miatt és elhagyva a közös albérletet a másikkal akar összeköltözni. Így hát

Viki hiába várta a gyűrűt és a nagy kérdést, amikor Vince leültette, hogy beszéljenek... Az eljegyzés helyett egy váratlan szakítás, az esküvőszervezés helyett pedig átsírt nappalok és éjszakák vártak rá.

Forrás: Shutterstock

Arra van az ajtó!

Tényleg sajnálom Vikit. Sejtem mit érez – és azért csak sejtem, nem pedig tudom, mert nekem sosem volt ilyen csúnya szakításom, főleg nem 8 évnyi együttlét után.

Lássuk be, ha valakit ennyi idő után hagynak faképnél, ráadásul úgy, hogy a párja egyik ágyból azonnal beköltözik a másikba, az azért elég csúnya.

Ilyen esetben nincs esély arra, hogy megbeszéljék, mi romlott el, nincs esély változtatni, javítani. Ezek kész tények. Tény, hogy már nem kellesz, sőt, már régóta egy másik kell, téged pedig az orrodnál fogva vezettelek az utóbbi időben. Ez csúnya. Nagyon csúnya!

Éppen ezért, bár az empatikus felem sajnálja Vikit, a racionális felemet idegesíti, hogy kerek egy hete mást sem hallok, mint azt, hogy miért hagyta el őt Vince és mit kellett volna másképp csinálnia? És főképpen az idegesít, hogy minden nap ezerszer elmondja, hogy még mindig szereti és vissza akarja szerezni a férfit... a férfit, aki hónapok óta hazudott neki. Hónapok óta kettős életet élt. Nekem egy ilyen ember nem kellene! Aki így hazudik, sunyít, majd derült égből villámcsapásként közli, hogy még ma elköltözik, mert talált valaki mást. Az ilyen emberért nem érdemes sírni. Az ilyen embert nem érdemes visszavárni. Az ilyen emberre, rá kell adni a kabátot és megmutatni neki, merre van az ajtó!

Veled történt már hasonló?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.