párkapcsolat kibeszélő boldogtalanság
Amikor először rádöbbensz, hogy becsaptak, nagyon fáj. Nem azért, mert egy másik nő élvezi a figyelmét - bár ennek az ellenkezőjében sem lehetsz biztos - hanem, mert neked csak a közönye jut.

Számvetést tartasz, hogy vajon hol rontottad el? Aztán azon töprengsz, hogy tudnál-e változtatni rajta? Még az is megfordul a fejedben, hogy most az egyszer harcolni fogsz - bár nem tudod még, hogy hogyan –, hiszen az nem lehet, hogy hiába tettél bele ennyi évet - és azt a sok könnyet.

Aztán lassan gyűlölni kezded, meg kicsit magadat is, hogy hagytad, hogy így megalázzanak, pedig te igazán igyekeztél. Aztán ez az érzés is elmúlik, csak a közöny marad. Rájössz, hogy a fájdalmad semmit sem változtat meg a világban, minden ugyanúgy, ugyanabban a mederben folyik tovább. Már csak néha kúszik be a tudatodba az a nyomasztó gondolat, amivel sokáig emésztetted magad - hogy semmivel nem jár neked kevesebb, mint másoknak. Hiszen mindent ugyanúgy csináltál, mint a szomszédod, a kolleganőd, vagy az anyád.

Dolgoztál, mostál, főztél és gondoskodtál. Mások milyen boldogok, hallod a szellőzőn át a kacagásukat. Ebből a lakásból bezzeg sosem halhatott senki hangos érzelemnyilvánítást. Hangos szóváltások - melyekben nemcsak csendben hallgatok -, csak a képzeletemben peregnek le. Mi itt csendben vagyunk.

Forrás: Shutterstock

Múlt héten, amikor ugyanilyen fáradtan lerogytam a konyhai székbe, kiderült, hogy nem vettem erős paprikát. Pedig igazán megtanulhattam volna 20 év alatt, hogy anélkül az ízetlen főztöm senki nem fogyasztja szívesen - mondta. Elsírtam magam.

Visszagondolva, ilyesmi azelőtt soha nem fordult elő, de akkor megállíthatatlanul zokogtam a paprikaszagú konyhában."Vénasszony létedre leszel hisztis liba, nálunk őszinteség van, mindenki elmondja, ha valami gondja van" - dörmögte az orra alatt. Majd két napig nem szólt hozzám.

Most is ugyanott ülök, a szobából csak a TV-reklámok indokolatlanul hangos elharapott szövegfoszlányait hallom. Bemehetnék, de tudom, hogy ő már rég elaludt. Jó itt, a kis birodalmamban, ide csak akkor jön, ha éhes. Milyen sokáig szerettem volna ide is egy TV-t, hogy ne maradjak le a sorozatokról, amikről a munkatársaim beszélgetnek. De már az is elmúlt.

Ahogy ezeken gondolkodkom, hirtelen valami mélységes magány szakad rám. Milyen jó is, hogy végül holnap be kell menni dolgozni - állapítom meg magamban. Felveszem a kabátom és elindulok az éjjel-nappaliba, veszek valami finomságot, hogy ne nehezteljen rám. Hiszen szüksége van egy erős nőre, aki méltó társa, aki nem a legfontosabb pillanatban hagyja cserben. A kapun kilépve a hűvös és csendes város hangulata megnyugtat. Csak egy halk hang nem hagy nyugodni: te mindent megadtál, de úgy tűnik, hogy nem a te mindenedre vágyott.

Tábori Emma

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.