Ezek a tipikus jelei annak, ha egy kapcsolat kihűlt

Mindaddig nehéz észrevenni, hogy a kapcsolatod toxikus vagy éppen hanyatlásban van, amíg saját bőrödön nem tapasztalod meg a baljós változásokat. Annak, hogy a szerelmetek már eleve kudarcra van ítélve vagy esetleg még menthető, vannak tipikus jelei, amelyeket magad is könnyedén felismerhetsz.

A lefelé ívelő kapcsolat miatt okolhatod a partneredet vagy önmagadat, esetleg a szüleidtől átvett rossz viselkedésmintákat, de az is előfordulhat, hogy önbizalomhiányban szenvedsz, és az hat ki a párkapcsolatodra.

Csak vonzalom, semmi több?

A vonzalom belobbantja a tüzet, de nem elég ahhoz, hogy fennmaradjon a láng. Vagyis, ha nincsenek közös céljaitok az életben, együttes megoldási stratégiátok a problémáitokra, vagy hasonló értékrendetek, nem feltétlenül ő a te embered.

Távolságtartó

Azt mondják, olykor a csend nagyobb éket ver a párok közé, mint a veszekedés. A távolságtartó magatartás egy önkéntelen jele lehet annak, hogy a partnered már nem érez úgy irántad, mint korábban. Ha már hiányoznak az apró érintések, akkor az annak a jele is lehet, hogy elkezdett kihűlni a kapcsolat.

Forrás: Shutterstock

Nem tesz bele elegendő energiát

Ami érdekel, azzal foglalkozol, nem igaz? Ha rajongsz a virágokért, gondozod azokat. Nincs ez másképp egy kapcsolatnál sem. Ha azt érzékeled, hogy hanyagolja a közös programokat, elfelejti a számodra fontos eseményeket, egy-egy szóban válaszol és mellette rideg is, a gyanúd biztos, hogy nem alaptalan.

Kihagy az életéből

Egy kapcsolat valójában szövetség a hétköznapi nehézségekben és a jó pillanatokban is. Ha azt érzed, hogy a párod kirekeszt a mindennapjaiból, nem osztja meg veled sem a jó híreket, sem a rosszakat, akkor jogosan teszed fel a kérdést akár magadban, akár felé, hogy minden rendben van-e köztetek?

Az egyensúly hiánya

Egy kapcsolatban nem lehet az a felállás, hogy mindig, minden körülmények között te teszed bele a 100 százalékot, és ez nem is elvárható. Hol az egyik fél ad bele 30 százalékot, míg a másik 70-et, hol fordítva. Mindig az aktuális helyzetből kell kihozni a maximumot, és az erre való törekvés számít. Ha azt érzékeled, hogy ez nálatok sosincs egyensúlyban, és nem egészítitek ki egymást a mindennapokban, akkor el kell gondolkodnod azon, hogy a mostani partnered a legmegfelelőbb-e a számodra.

Megfojt a kapcsolat

Sajnos nem azért, mert a férfitól, akit látsz "elakadt a lélegzeted" és rabul ejtett. Sokkal inkább úgy érzed, hogy kalitkába zár, elvárja, hogy a legminimálisabbra csökkentsd a társas kapcsolataidat, hogy minden idegszáladdal csak rá összpontosíts és minden szabadidődet vele töltsd. Ez hosszútávon képes teljesen felemészteni, miközben elveszíted önmagadat.

Forrás: Shutterstock

Nem vagy kiegyensúlyozott mellette

Akár tudatosan, akár tudatalatt nem hagy érvényesülni, kibontakozni, vagy önmagadnak lenni, akkor itt az idő, hogy kilépj azon az ajtón. Egy párkapcsolatban a felek kiegészítik, előretolják egymást, támogatják a másikat és a lehető legtöbbet és legjobbat hozzák ki a partnerükből. Amennyiben ez rátok nem vonatkozik, akkor mérlegelned kell, mi az oka annak, hogy frusztrált vagy a társaságában.

Változásra kényszerít

A változás akkor jó, ha a párod a te javadra, nem pedig a saját ízlésére akar formálni. Ezt palástolhatja "segítő szándékkal", de valljuk be őszintén, ha nem tud elfogadni olyannak, amilyen valójában vagy, akkor ezt a kapcsolatot nem tiszta érzelmek vezérlik.

Természetes, ha egy kapcsolatban vannak hullámvölgyek. A kölcsönös odafigyelés és a kommunikáció lehet a megoldás, hogy elinduljatok a jó irányba.

Bauer Barbara

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek