Nem pisiltem a munkahelyen, és nagy árat fizettem ezért

Egyszerűen mindent imádtam az új munkahelyemen, kivéve a közös mosdót. Rettegtem, hogy már az első alkalom után összejön egy laza hólyaghurut. Ezért aztán eldöntöttem, hogy én abba a helyiségbe be nem teszem a lábamat. El akartam kerülni, hogy összeszedjek egy fertőzést. Legnagyobb döbbenetemre azonban hiába tartogattam és cipeltem hazáig a vizeletemet, a felfázás tünetei így is utolértek.

Mivel pontosan tudom, hogy a nyilvános vécék finoman szólva sem a legtisztábbak, ezért világéletemben igyekeztem kerülni őket. Persze nem mindig van erre lehetőség, a természet hívását pedig nem lehet a végtelenségig figyelmen kívül hagyni. Azért én megpróbáltam az új munkahelyemen is. Amikor ugyanis benyitottam a közös mosdóba, azonnal ki is hátráltam onnan. Nincsenek nagy elvárásaim, de ez nem ütötte meg a minimumot sem, ezért úgy döntöttem, hogy inkább hazaviszem, ami ki szeretne jönni. Habár mind a társaságot, mind a munkát nagyon szerettem, egyre kényelmetlenebbé vált az, hogy képtelen vagyok használni a vécét. Tettem vele még egy próbát, de nem fogadott jobb állapot, sőt, ha lehet, még romlott is az első napihoz képest.

Kicsit értetlenül álltam a dolog előtt. Mivel még új voltam, nem akartam egyből panaszkodással kezdeni, ezért tartottam a számat, meg a vizeletemet is. Reméltem, hogy így elkerülhetem a fertőzéseket. Annak érdekében, hogy kibírjam mosdó nélkül a munkanapokat, napközben kevesebbet is ittam. A szervezetem nehezen szokott hozzá az új rendszerhez, de sikerült rábírnom az együttműködésre, ám a problémák így sem kerültek el. Először nem tulajdonítottam túlságosan nagy jelentőséget annak, hogy otthon egyre többször kellett elmennem a mosdóba, de vizelet szinte alig távozott, miután azonban ezt égő érzés is kísérte, megijedtem.

Forrás: Shutterstock

Egyből arra gondoltam, hogy elkaptam valamit, csak azt nem tudtam, ez hogyan lehetséges. Hiszen éppen ezt próbáltam elkerülni, és tessék! A szúrós, csípős érzéshez ráadásul társult némi alhasi fájdalom is, a vizelet színe sötétebb volt a megszokottnál, a szaga pedig erősebb. Pontosan tudtam, hogy ezek a tünetek mire utalnak: tipikus hólyaghurut.

Korábban is tisztában voltam azzal, hogy a nőknél gyakrabban alakul ki húgyúti fertőzés, amelyért legtöbbször az E. coli baktérium felel. Mivel rövid a húgycsövünk, könnyebben jutnak fel a bacilusok. Éppen ezért kerülök el minden kétes tisztaságú mosdót. Úgy tűnik azonban, hogy nekem is volt még mit tanulnom a hólyaghurutról, ugyanis a pangó, visszatartott vizelet és a kevés folyadék bevitele is a húgyhólyag gyulladásához vezethet, én pedig pont ezeket a hibákat követtem el. Azonnal elkezdtem jó sok folyadékot fogyasztani. A bőséges vizelet ugyanis kiöblíti a húgyutakból a kórokozókat.

Az is világos volt, hogy nem folytathatom tovább a vécébojkottot. A következő munkanapon tehát – bármilyen kínos is egy ilyen beszélgetés az új kollégákkal – megkérdeztem a munkatársaimat arról, számukra nem zavaró-e a mosdó állapota. Így derült ki, hogy nem a saját, hanem a szomszédos cég illemhelyét próbáltam használni, amitől egyébként utólag óva intettek. Nagy megkönnyebbülés volt szó szerint és átvitt értelemben is, hogy a hozzánk tartozó vécé makulátlan, persze a nyilvános mosdók használatára mindenkor érvényes szabályokat így is betartottam.

Nyitókép: Shutterstock

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária támogatta.

Hirdetés

Az Urzinol medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer. Az időben elkezdett Urzinol kezeléssel mérsékelhetők az egyszerű hólyaghurut korai tünetei: a sürgető vizelési inger és az égő érzéssel járó hólyagürítés.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!
Ezek is érdekelhetnek