válság kibeszélő párkapcsolat kapcsolat kapcsolati válság Jelek
Mindaddig nehéz észrevenni, hogy a kapcsolatod toxikus vagy éppen hanyatlásban van, amíg saját bőrödön nem tapasztalod meg a baljós változásokat. Annak, hogy a szerelmetek már eleve kudarcra van ítélve vagy esetleg még menthető, vannak tipikus jelei, amelyeket magad is könnyedén felismerhetsz.

A lefelé ívelő kapcsolat miatt okolhatod a partneredet vagy önmagadat, esetleg a szüleidtől átvett rossz viselkedésmintákat, de az is előfordulhat, hogy önbizalomhiányban szenvedsz, és az hat ki a párkapcsolatodra.

Csak vonzalom, semmi több?

A vonzalom belobbantja a tüzet, de nem elég ahhoz, hogy fennmaradjon a láng. Vagyis, ha nincsenek közös céljaitok az életben, együttes megoldási stratégiátok a problémáitokra, vagy hasonló értékrendetek, nem feltétlenül ő a te embered.

Távolságtartó

Azt mondják, olykor a csend nagyobb éket ver a párok közé, mint a veszekedés. A távolságtartó magatartás egy önkéntelen jele lehet annak, hogy a partnered már nem érez úgy irántad, mint korábban. Ha már hiányoznak az apró érintések, akkor az annak a jele is lehet, hogy elkezdett kihűlni a kapcsolat.

Forrás: Shutterstock

Nem tesz bele elegendő energiát

Ami érdekel, azzal foglalkozol, nem igaz? Ha rajongsz a virágokért, gondozod azokat. Nincs ez másképp egy kapcsolatnál sem. Ha azt érzékeled, hogy hanyagolja a közös programokat, elfelejti a számodra fontos eseményeket, egy-egy szóban válaszol és mellette rideg is, a gyanúd biztos, hogy nem alaptalan.

Kihagy az életéből

Egy kapcsolat valójában szövetség a hétköznapi nehézségekben és a jó pillanatokban is. Ha azt érzed, hogy a párod kirekeszt a mindennapjaiból, nem osztja meg veled sem a jó híreket, sem a rosszakat, akkor jogosan teszed fel a kérdést akár magadban, akár felé, hogy minden rendben van-e köztetek?

Az egyensúly hiánya

Egy kapcsolatban nem lehet az a felállás, hogy mindig, minden körülmények között te teszed bele a 100 százalékot, és ez nem is elvárható. Hol az egyik fél ad bele 30 százalékot, míg a másik 70-et, hol fordítva. Mindig az aktuális helyzetből kell kihozni a maximumot, és az erre való törekvés számít. Ha azt érzékeled, hogy ez nálatok sosincs egyensúlyban, és nem egészítitek ki egymást a mindennapokban, akkor el kell gondolkodnod azon, hogy a mostani partnered a legmegfelelőbb-e a számodra.

Megfojt a kapcsolat

Sajnos nem azért, mert a férfitól, akit látsz "elakadt a lélegzeted" és rabul ejtett. Sokkal inkább úgy érzed, hogy kalitkába zár, elvárja, hogy a legminimálisabbra csökkentsd a társas kapcsolataidat, hogy minden idegszáladdal csak rá összpontosíts és minden szabadidődet vele töltsd. Ez hosszútávon képes teljesen felemészteni, miközben elveszíted önmagadat.

Forrás: Shutterstock

Nem vagy kiegyensúlyozott mellette

Akár tudatosan, akár tudatalatt nem hagy érvényesülni, kibontakozni, vagy önmagadnak lenni, akkor itt az idő, hogy kilépj azon az ajtón. Egy párkapcsolatban a felek kiegészítik, előretolják egymást, támogatják a másikat és a lehető legtöbbet és legjobbat hozzák ki a partnerükből. Amennyiben ez rátok nem vonatkozik, akkor mérlegelned kell, mi az oka annak, hogy frusztrált vagy a társaságában.

Változásra kényszerít

A változás akkor jó, ha a párod a te javadra, nem pedig a saját ízlésére akar formálni. Ezt palástolhatja "segítő szándékkal", de valljuk be őszintén, ha nem tud elfogadni olyannak, amilyen valójában vagy, akkor ezt a kapcsolatot nem tiszta érzelmek vezérlik.

Természetes, ha egy kapcsolatban vannak hullámvölgyek. A kölcsönös odafigyelés és a kommunikáció lehet a megoldás, hogy elinduljatok a jó irányba.

Bauer Barbara

Nyitókép: Shutterstock

Ha úgy érzed, a párkapcsolatod már épít, hanem inkább rombol, azonnal kilépsz belőle, vagy adsz esélyt a változtatásnak?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.