online társkeresés társkereső Tinder kibeszélő eltűnés app társkeresés párkeresés ghosting
Mi vesz rá valakit arra, hogy szó nélkül eltűnjön az életedből úgy, hogy addig semmi jelét nem adta ellenszenvnek? Többnyire ezek...

A ghosting egy elég kellemetlen, viszonylag új jelensége a társkeresésnek, ehhez képest mégis egyre átlagosabbnak tekinthető. Ma már, ha valaki eltölt pár hetet egy ismerkedésre szánt appon, akkor szinte biztos, hogy találkozik legalább egy olyan esettel, amikor hirtelen eltűnik a beszélgetőpartnere, de a személyes találkákat követően sem ritka az, hogy csak úgy szó nélkül felszívódjon az egyik fél. Bár a jelenség nemtől független, megpróbáltam kicsit utánajárni, mik azok az indokok, melyeket a férfiak felhoznak, ha úgy döntenek, hogy hirtelen eltűnnek egy randi vagy beszélgetőpartnerük szeme elől.

Valaki más van a képben

Ha valaki társkeresőkön ismerkedik, akkor könnyedén bejöhet a képbe egyszerre több személy is. Ezt persze ki, hogy kezeli, vannak akik nem bánják, ha egyszerre több vasat tartanak a tűzbe. Ha viszont egy férfi nem szívleli ezt, akkor benne van a pakliban, hogy csak csendben eltűnik, mert időközben érkezett valaki, akihez több reményt fűz, vagy akivel hamarabb fordultak komolyabbra a dolgok, mint veled.

Sokaknak csak időtöltés

Bár lehet, hogy te komoly szándékkal állsz neki a társkeresésnek, férfiak és nők között is egyaránt akadnak olyanok, akik csak unalomból, az egójuk felpumpálása érdekében vagy komolytalan szórakozásból nézelődnek az online „vadászmezőn". Ha valaki ezzel a mentalitással bonyolódik veled beszélgetésbe vagy akár személyes találkába, akkor nem meglepő, ha hirtelen gondol egyet és szó nélkül felszívódik, hiszen csak unaloműző időtöltés számára az ismerkedés, sosem voltak igazán komoly szándékai.

Forrás: Shutterstock

Túl sok az intő jel

Van, hogy te észre sem veszed, de a hirtelen eltűnés hátterében az áll, hogy a felszívódó férfi úgy érezte, túl sok, számára intő jelet látott meg. Olyan dolgokat, amelyek miatt biztossá vált abban, hogy a kettőtök párosa nem működhet, ezért a magyarázkodás helyett egyszerűen csak a csendes eltűnést választotta megoldásként. Talán túl sokat sztorizgattál az exedről, vagy nemes egyszerűséggel csak olyan témában fejtetted ki a véleményedet, amiben radikálisan eltér az álláspontotok, ki tudja? Mindannyiunk esetében más és más dolgok a vízválasztók, nem kizárt, hogy a tudtod nélkül szaladtál bele a másik fél kényes témájába.

Egyoldalú érdeklődés

A ghostolás ártalmas és érthetetlen szokás, ennek ellenére van, hogy nem meglepő. Rengeteg férfi, akikkel a témáról beszélgettem azt nevezte meg elsődleges oknak, hogy egyoldalúnak tartották az érdeklődésüket, ezért idővel inkább csak feladták a próbálkozást és csendben annyiban hagyták a dolgot. Hogy mire gondoltak egyoldalúság alatt? Úgy érezték, hogy a beszélgetéseik mindössze abból álltak, hogy interjúztatják a nőket, akikkel elvileg kölcsönös érdeklődésnek kellene fennállnia. Ha már órák, esetleg napok óta csak te kérdezősködsz, de az irányodba nem mutat semmilyen érdeklődést a partnered, akkor valószínűleg te is inkább elengednéd egy ponton túl a kényszerű vallatást, és valaki olyat keresnél, akivel kölcsönös az egymás iránti érdeklődésetek.

Közbejött az élet

Valószínűleg nem ez tartozik a leggyakoribb magyarázatok közé, de néha előfordul, hogy egyszerűen csak felfordul az ember élete. Persze a szó nélküli felszívódás ilyenkor se szép dolog, de ki tudja mi zajlik a túloldalon, nem mindig a rosszindulat vezérli az embereket.

Hogy viseled, ha egy reménybeli partnered egyszer csak szó nélkül eltűnik?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.