magazin kibeszélő hiba lopott órák kapcsolat rossz döntés boldogtalanság viszony szerető
Biztos vagyok benne: már a cím elolvasása is sok nőnél kiveri a biztosítékot, és legtöbbjüknek rögtön egy miniszoknyás, tűsarkús, nagymellű szőke képe ugrik be, aki belerondít a tökéletes családi idillbe.

Mások szemében én is egy "gátlástalan cafka" vagyok, amiért belebonyolódtam egy szeretői viszonyba, de annak taglalása helyett, hogy hogyan történt mindez, most inkább a tapasztalataimat szeretném megosztani azokkal, akik hozzám hasonló helyzetben vannak. Azért, hogy hamarabb feldolgozhassák a szakítást, és könnyebben ellenálljanak egy nős férfi csábításának.

Miután véget ért a románcunk, nagyon szenvedtem a volt szeretőm hiányától, éppúgy, mint bárki más, aki kiesett egy szerelmi háromszögből. Tudom: közhelyesen hangzik, de szentül hittem abban, hogy minden okkal történik. Nem csak a jó, hanem a rossz dolgok is az életünkben.

Forrás: iStockphoto/Aleksandarnakic

Sok órányi terápiás munka és elmélyült gondolkodás után végre sikerült elengednem őt, de ami a legfontosabb: most már egészen más perspektívából látom a történteket!

Ítélkezz kevesebbet!

Bár az ítélkezés ösztönös, természetünkből fakadó reakció, próbáld kontrollálni tetteidet, szavaidat: ne küldj bántó levelet a volt szeretődnek, pláne ne fenyegetőzz azzal, hogy mindent kitalálsz a feleségnek, és persze bűntudatot kelteni sincs értelme!

A lezárásban az segíthet, ha negatív gondolataidat pozitív, vagy legalábbis semleges irányba igyekszel terelni. Ezt nem könnyű véghezvinni, de azért vagyunk itt, hogy folyamatosan fejlődjünk, és minden élethelyzetből tanuljunk valamit.

Nem lehet a magány ellenszere!

Már az elején leszögezte: nem akarja értem elhagyni a családját. Mégis belementem a kapcsolatba, mert annyira magányosnak éreztem magam. Bár mindennap szerettem volna látni őt, be kellett érnem a telefonhívásokkal és a heti néhány találkozóval. Egy idő után azt vettem észre, hogy felbolydult bennem minden, és hiába találkozgattunk, még boldogtalanabb, még kétségbeesettebb állapotba kerültem.

Egy szeretői viszony soha nem lehet a magány ellenszere, és ha hasonló döntéshelyzet előtt állsz, azt tanácsolom: ne tedd! Találj inkább valami új elfoglaltságot, mozdulj ki a komfortzónádból, és keresd az alkalmat arra, hogy megismerkedhess másokkal! Mert ebből a szituációból úgysem szállhatsz ki másként, mint vesztesként...

Többet érdemelsz!

Rengeteg időt és energiát pazaroltam erre a férfira. Az egész egy óriási türelemjáték volt. Folyton ugrásra készen várni, hogy mikor akad néhány üres órája; nem kiborulni, ha az utolsó pillanatban lemondja a találkát; belehalni minden elválásba újra és újra.

Forrás: iStockphoto/IuriiSokolov

Még visszagondolni is rossz az egyedül töltött hétvégékre, ünnepekre, amikor sokszor csak bámultam magam elé, és úgy éreztem: rám dőlnek a falak. Igen, néha hiányzik a közelsége!

De rájöttem, hogy sokkal többre van szükségem, és megérdemlem, hogy én álljak az első helyen valaki életében!

A (lopott) órák nem versenyezhetnek évekkel.

Ha már nyakig benne vagy a viszonyban, és nem tudsz, vagy nem akarsz kiszállni belőle, a te döntésed. De egy valamit azért ne felejts el: nagyon ritkán történik meg, hogy egy férfi elhagyja a feleségét a másik nő kedvéért!

Miért is tenné? Veled hatalmasakat szexelhet - mindenféle kötelezettség nélkül -, és miután "végzett nálad", hazamegy a családjához.

Forrás: iStockphoto/Gpoint Studio/Anna Bizon

Kegyetlenül hangzik, de így van. És ne gondold, hogy egy esetleges válás elvezet majd a sírig tartó boldogsághoz! Egy csaló házastárs és egy szerető kapcsolata ritkán éli túl a helyzettel járó megpróbáltatásokat. A statisztikák is azt támasztják alá, hogy a nős férfiak több, mint 80%-a visszamegy a volt párjához.

Még mindig jó ember vagy!

Ezzel a kijelentéssel valószínűleg sokan nem értenek egyet, de mégis igaz! Attól, hogy hibáztál a múltban, és belekeveredtél ebbe a titkos viszonyba, még nem leszel egy romlott, erkölcstelen és torz lelkű valaki! Szó sincs arról, hogy rossz ember lennél, inkább rossz döntések sorozatáról beszélhetünk.

Ha képes vagy elfogadni magad mindenestül, a hibáiddal együtt, képessé válsz arra is, hogy tisztábban láss át helyzeteket, és azt is tudni fogod, min erősíts, min változass legközelebb. Bármi történt is, ne hagyd, hogy a múltad határozza meg a jövődet!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.