magazin kibeszélő férfi párkapcsolat
Néha az az érzésem, hogy mi nők még saját magunkat is feláldoznánk a szerelem oltárán. De vajon tényleg megéri?

Én szeretem a hagyományokat, mondhatni régimódi vagyok. Abból viszont nem engedek, hogy hagyom, a férfi hódítson meg, ne pedig én őt. Nálam ez fordítva sosem működött, hiszen nem tudom azt elképzelni, hogy ráakaszkodjak egy férfira, és loholjak utána. Mióta világ a világ, a férfi a vadászó és a nő a csábító. Az első lépést igenis egy férfinak kell megtennie. Szerintem a férfiaknak nem kell az a nő, aki harcol értük.

Ismertem egy lányt, Rebekát, akinek volt egy szíve választottja, és foggal körömmel harcolt érte. Hozzá kell tennem, hogy sokáig együtt voltak Ádámmal, de miután szakítottak, Rebeka nem tudta elfogadni Ádám döntését, és tovább harcolt a férfiért. Mivel minkdettejüket személyesen is ismerem, tudom, hogy Ádám lezártnak tekintette ezt a kapcsolatot, mivel ő hozta meg a végleges döntést is.

Rebeka azonban mintha teljesen kifordult volna önmagából és minden erejével azon volt, hogy megpróbálta visszakönyörögni magát Ádámhoz. Számomra már tényleg szívfacsaró volt látni a szenvedését, és egyáltalán nem tudtam mitévő legyek, de Rebekának azt tanácsoltam, hogy inkább szedje össze magát, és fogadja el Ádám döntését, hiszen bármennyire is szerette volna, nem tudja tőle kierőszakolni a szerelmet.

Forrás: Shutterstock

Olyan dolgokhoz folyamodott, amik számomra már teljességgel elfogadhatatlanok és úgy gondolom, egy nőnek kell legyen tartása, és ne alázkodjon meg egy férfi előtt, még ha az korábban a társa is volt jóban-rosszban. El kell fogadni a döntését, és úgy gondolom Rebekának is tovább kell lépnie ahelyett, hogy a munkahelyére jár, és ebédet visz neki, vagy folyamatosan üzenetekkel bombázza szegény fickót.

Mivel Ádám magával vitte a kiskutyáját, - ami egyébként az övé volt -, hiszen az összeköltözéskor vitte magával, így Rebeka most kitalálta, hogy a kutya miatt ő hetente kétszer is meglátogatja őket. Ez már nálam is kiverte a biztosítékot, hiszen így még vagy 10 évig hetente járhat Ádámhoz, hátha a férfi meggondolja magát és visszafogadja.

Sajnos ezek miatt, már biztosan nem lesz köztük semmi. El nem tudnám képzelni, hogy ilyesmit csináljak, számomra ez már megalázó kategória. Egy nőnek igenis legyen tartása, függetlenül attól, hogy ki, kivel szakított, a másik fél döntését el kell fogadni, bármennyire is nehéz. Itt egyáltalán nem működik a kidobnak az ajtón és bemászok az ablakon című dolog.

Persze szívügyekben nehéz bárkinek is bármit tanácsolni, hiszen ha az ember mélyen elmerült a saját kis világában, olyankor nem lehet egyszerűen kimászni egy ilyen kapcsolatból. Mindenesetre érdemes elgondolkodni azon, mennyire érdemes egy olyan férfi után futni, aki már ezt az egész kapcsolatosdit lezárta magában és tovább lépett. Szerintem ugyanazt tudnám tanácsolni neked is, mint Rebekának, hogy becsüld meg magad annyira, hogy nem szaladsz egy olyan vonat után, ami már úgysem vesz fel.

Nyitókép: Shutterstock

Te mit gondolsz erről a történetről?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.