eltűnés kibeszélő magazin Dósa Eszter párkeresés ghosting átverés unalmas
Valószínűleg veled is előfordult már, hogy minden programodat lemondva, egész este a mobil kijelzőjét bámultad, hátha végre ír. És mondjuk, randira hív. Nem mintha az elmúlt napokban jelentkezett volna - úgy egyáltalán.

Vannak persze kemény és racionális nők, akiket nem lehet palira venni. Nem nyalják be a "sokat dolgozom", meg a "gondoltam rád, csak nem tudtam írni" szövegeket, hanem azonnal ejtik a pasast. Azonban a csajok többsége nem ilyen. Mindenkinek vannak sebezhetőbb periódusai, amikor eszét vesztve, önként sétál bele egy nemtörődöm, folyton ghostingoló férfi csapdájába. Mindössze néhány odavetett szeretetmorzsáért cserébe.

A szerencsésebbek pár hónapon belül észhez térnek, míg mások hosszú évekre vagy évtizedekre is beleragadnak egy "se veled, se nélküled" kapcsolatba. Gyakran még évek után is reménykednek, hogy valami csoda folytán a férfi ráébred valamire, és holtomiglan-holtodiglan lesz belőle. Pedig jobban belegondolva, semmi jó nincs az egészben.

A srác hiteget - ott vagy neki tartalékban -, de valójában éli a saját életét. Három év után sem mutat be a családjának, nem ismered a haverjait, és folyton eltünedezik hol a munkára, hol családi problémákra hivatkozva. Egyszer a nagybácsija lesz súlyos beteg, aztán a kutyáját műtik, vagy éppen annyi a munkája, hogy még hétvégén is este tízig kell túlóráznia.

A jövő is annyira zavaros, hogy nem nagyon tudja megmondani, mikor fog ráérni. Ha mégis, akkor meg az utolsó pillanatban húz elő, mint a jokert a kártyapakliból - de romantikus randi helyett inkább csak felugrik hozzád. Ott aludni persze nem tud, arra már nincs ideje.

A rejtélyes, folyton eltünedező férfiaknak az a trükkje, hogy csak kevés információt csepegtetnek magukról. Próbálnak érdekesnek tűnni, mert másképp képtelenek lennének fenntartani az érdeklődésedet, hiszen valójában dögunalmas figurák.

Forrás: Shutterstock

A női agy kitölti a hiányzó űrt, de olyan elfuserált módon, hogy nem rosszabbnak, hanem jobbnak próbálja beállítani az illetőt. És akkor, magányos óráidban akaratlanul is azt képzeled, hogy hát ez a csávó mennyire izgalmas figura.

"Azért nem írt már egy hete, mert a szokásos éves fiú buli van a tengerparton. Semmi kétség, egy luxusjachton lazul egy csomó menő srác társaságában" - gondolod. Ha azt írja, hogy otthon tölti az estét, már látod is a lelki szemeiddel, ahogy egy dizájner kanapén, kasmír plédbe burkolózva francia fehérbort kortyolgat, mert az illik a füstölt lazacos szendvicséhez.

Aztán ugye, amikor nem sikerül zöldágra vergődni és igazi kapcsolatra lépni egy ilyen tökéletesnek képzelt férfival, az óriási csalódás. Jó lenne ilyenkor egy varázsgömb, ami a képünkbe tolná az igazat. Hogy az elképzelt luxusnyaralás arról szól, hogy egy rakás szerencsétlen, puhos testű csávó idétlenül stíröli a csajokat a parton, aztán visszavonulnak a dohos szagú turistaszállásra.

Az otthon töltött este során meg lemorzsázott pólóban vedeli az olcsó sört, néha böfög egyet, és mellé pornhubozik. És ez a varázsgömb azt is megmutathatná, hogy akire az idődet fecsérled, az valójában egy szarjankó - hiába szeretnéd hinni, hogy a fenekéből ragyog ki még a szivárvány is. Nem hiába mondják, hogy akit fényes páncélzatú lovagnak nézünk, az gyakran csak egy alufóliába csomagolt bohóc.

Amikor már elmúlt a lila köd, akkor fogod észrevenni, hogy csak szórakozott veled. Mert kényelmes volt neki, hogy van egy szexpartnere, aki mindig ráér. Vagy csak jólesett az egójának, hogy valaki odavan érte. Minél több időt öl bele egy kapcsolatba az ember lánya, annál hülyébbnek érzi magát utólag. Hisz egy idő után már nem lehet mindent a másikra fogni.

De rá se ránts! Fogd az egészet arra, hogy leesett a koronád, és eltartott egy ideig, mire előhalásztad porosan az ágy alól - bárkivel megesik. Tedd csak szépen fel, igazítsd meg, és ügyelj rá, hogy a helyén maradjon!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.