Szakítás után sírj, de aztán élvezd az életet!

Van élet a halál után. Na, nem a sajátunk után, de a kapcsolatunk halála után biztosan. Sokan borzasztó tragédiaként élnek meg egy szakítást, ami valamilyen szinten persze érthető. De ha azt érzed, hogy fáj, akkor nyugodj meg - mert legalább érzed, hogy életben vagy!

Természetesen egy ideig kemény napok várnak rád. Meg kell küzdened a múltaddal, fel kell venned a harcot az állandóan rád törő emlékképekkel. Sőt, az idővel dacoló, elmúlni nem akaró érzéseiddel is, amik sokáig nem hagynak sem előre nézni, sem továbblépni. Visszahúznak, lefognak, megbéklyóznak. Eleinte a múltad rabja vagy, ami nem csoda.

Ha nem éreznéd a volt kedvesed hiányát, akkor nem is szeretted volna. De bármennyire is üres nélküle a világ, legalább már tudod, hogy képes vagy a szerelemre.

Ne ijedj meg attól, hogy most nem sikerült. Ettől még nem kell őt teljesen elfelejtened. Nyugodtan továbbléphetsz úgy, hogy közben a szép emlékeket és a tanulságokat magadban őrzöd. Aztán majd jön más, aki elfoglalja a szívedben az első helyet és kitölti a tátongó űrt.

Forrás: Shutterstock

Szeretted valamiért, ami ugyan egyedi volt, de ez nem egyszer történik meg az életben. Tanulj meg mást másért szeretni! Tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy szabadon engeded a vágyaid! Add meg magad az új érzésnek, engedd meg, hogy magával ragadjon egy új érzelem! Nem azt mondom, hogy siess: nem kell rohanni sehova. Először hagyj magadnak időt, hogy feldolgozd a múltat, majd kialakítsd a saját életedet egyedül. Csak ezután lehetsz kész egy újabb kapcsolatra.

Ha meg vagy elégedve magaddal és a sorsoddal, ha egyedül is boldogan díszíted a karácsonyfád, és mosolyogva terítesz magadnak az ünnep estéjén - akkor egyensúlyban vagy önmagaddal. Most már beengedhetsz az ajtódon valaki mást is. Amíg hiányzik valaki, amíg nem érzed magad teljesnek, addig nem kapcsolatra van szükséged, hanem támaszra. Csakhogy a szerelem nem lelki segélyként szolgál. Szívvel-lélekkel kell benne lenned, nem csak azért, hogy kiiktasd a magány gyötrelmeit.

Szóval, ha szenvedsz egy szakítás után, nyugodtan sírd ki magad, de aztán gondolj arra, hogy előtted az élet! Valaki vár rád, akivel a legfontosabbak lesztek egymásnak. Aki nem csak vigaszként, pótlékként tekint rád, és nem csak a vére hajtja feléd, hanem igazi, mély érzelmek motiválják. Használd a rendelkezésedre álló időt arra, hogy kiegyensúlyozott lélekkel fogadhasd! Mert igenis van élet a szakítás után - ahogy vihar után is magukhoz térnek az esőtől és széltől meghajlott virágok.

Forrás: Shutterstock
Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek