szerelem magazin közös előny párkapcsolat hobbi Szabó Kíra hátrány
A párkapcsolatok elején, a szerelmesek igyekeznek minden idejüket egymással tölteni, szinte mindent együtt csinálni. Vannak, akiknél ez az ismerkedési szakasz és a lilaköd átalakulása után is így marad, de a többség szereti visszakapni a szabadidejét és egyedül is kikapcsolni, feltöltődni. Vannak azonban olyanok is, akik a másik miatt felborítják az addigi szokásaikat, programjaikat és a másikhoz igazodva átformálják vagy akár elhagyják őket és helyette közös hobbit, közös időtöltési formát építenek be a mindennapjaikba.

Nehéz kérdés, melyik egészségesebb vagy van jótékony hatással a párokra és a kapcsolatukra. A közös hobbi kialakítása szerintem rendkívül jó dolog, mert ezáltal nemcsak munka után otthon tölthetsz időt a pároddal vagy éppen a kötelező ügyek megoldása közben, hanem egy konkrét időben, egy közösen kialakított és mindkettőtök által preferált dologban vehettek részt. Ami amellett, hogy egyénenként is feltölt és fejleszt benneteket, a fejlődés útján is közösen haladhattok, közösen tűzhettek ki célokat, közösen érhetitek el azokat és azok csak a tiétek maradnak jó emlékként, nem mellesleg, ezek az alkalmak segítenek egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból, a mindennapi rutinból.

Ám azt se gondolom, hogy rossz hatással van a párkapcsolatra, ha nincsen kifejezetten közös hobbi. Hiszen alapvetően minden olyan dolgot, amit közösen csináltok és nem a kötelezően elvégzendő feladatok listáján található, az tulajdonképpen közös hobbinak mindható. Közös hobbi lehet a moziba járás, egy fáradt nap után sorozat nézés a kanapén, egy hétvégi séta vagy kirándulás, ahol a szabad levegőn tudtok kikapcsolni, mozogni és közben nagyokat beszélgetni és valakinek a közös bevásárlás is kikapcsolódás, amit a közös hobbik közé sorol.

Persze, ha már egy háromfős, akár négyfős családról beszélünk, ahol már gyerekek is a család részét képezik, sokkal nehezebb olyan alkalmat teremteni, amikor a szülők párként időt tudnak tölteni egymással. Legtöbb esetben ez az oka annak is, hogy egy idő után el is távolodnak egymástól a felek, mert úgy érzik, nem tudnak elég időt egymásra fordítani és a gyerekeken, a kötelező programokon kívül nincsen, ami életet leheljen a kapcsolatukba, esetleg színt adjon neki és egy újabb lendületet a nehezebb időszakok átvészeléséhez. Pedig erre borzasztó nagy szükség van. Ilyen esetekben én kötelezővé tenném a közös hobbit. Ez lehet akár egy közös vacsora minden héten, egy kettesben töltött nap kéthetente, vagy havonta, akár egy új sport elsajátítása vagy szó szoros értelmében egy új hobbi találása (tánctanulás, karaoke est, falmászás, színház, mozi stb.)

Forrás: Shutterstock

Ami pedig még ennél is fontosabb az az, hogy az ember bármennyire szerelmes és bármennyire úgy érzi, hogy megtalálta azt az embert, akivel le akarja élni az életét és vele akarja tölteni minden percét, egy pillanatra álljon meg és gondolkodjon! Ahhoz, hogy teljes értékű társ, barát, partner, szülő legyél, igenis szükség van a külön töltött időre. Arra, hogy magaddal is időt tölts, hogy foglalkozz magaddal és olyannal üsd el az időt, ami téged feltölt, amit nem más miatt vagy másért teszel, hanem csak azért, mert te ettől több leszel és jobban érzed magad. Lehet, ez neked a sportot jelenti, vagy a barátnőiddel közös kávézást vagy akár egy forró fürdőt egy nehéz nap után, bármi legyen is az, a lényeg, hogy erre mindig fordíts időt. Az ember akkor a legszebb, a legenergikusabb, a legszerethetőbb, ha a szerettei mellett, önmagát is szereti. Ez legyen mindig az első!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.