otthon hiányzik mamahotel gondoskodás Haiser Olga szülők
Tiszta ruha, tele hűtő, vetett ágy - ugye te is nosztalgiával gondolsz vissza azokra az időkre, amikor még nem kellett észben tartanod a számlák határidejét, hiszen a szüleiddel laktál, és minden el volt intézve?

Mi az a "minden"? Lássuk csak!

1. Tele hűtő

Valószínűleg kisgyerekként nem gondoltál bele, micsoda kincseskamra tárul eléd, valahányszor kinyitod a hűtőt. Felnőtt fejjel már boldogan tornyozod fel a fagyis dobozba pakolt maradékokat, és áldod anyukádat, amiért még azt az extra adag rántott húst is begyömöszölte a többi közé. Arról nem is beszélve, hogy igazán vérzik a szíved, valahányszor egy romlott ételt ki kell dobnod, és megfogadod, hogy legközelebb jobban odafigyelsz majd.

2. Tiszta ruha

Azzal sem voltál tisztában hosszú ideig, micsoda könnyebbség, amikor valaki kimossa, kivasalja - és összehajtogatva az ágyadra teszi - a ruháidat. Amikor még otthon laktál, nem volt utolsó pillanatos vasalás, mert a blúz, amit fel akartál venni, már rég a szekrényedben illatozott. Azt sem igazán ismerted, milyen érzés a szárítóról öltözködni.

3. Energiatakarékosság mindenek felett!

Amíg még otthon laktál, nem igazán értetted, édesanyádék miért húzkodják ki mániákusan a dugókat a konnektorból. Megvontad a vállad, és ugyan te is megcsináltad, ha rád szóltak, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottál neki. Aztán elköltöztél, és hirtelen te is a pazarlás kommandó tagjává váltál: rendszeresen figyeled a fogyasztást, öko cikkekre kattintva próbálsz praktikákat ellesni, és kétszer is megnézed, hogy lekapcsoltad-e a villanyt.

4. Számlák, csekkek, határidők

Hol vannak azok a régi szép idők, amikor nem neked kellett figyelni, mikor jön egy újabb számla? Régen csak annyi szereped volt, hogy behoztad a postaládából a leveleket, aztán már el is felejtetted. A saját egzisztencia azonban saját felelősséggel is jár: a fejedben már pontosan kialakított rendszer van a csekkbefizetésre, és megnyugvással tölt el, amikor az aktuális havi számlákat mind határidőn belül elintézted.

Forrás: Shutterstock

5. Kevesebb házimunka

Természetesen akkor is végeztél házimunkát, amikor még otthon laktál, azonban a kötelező körökön kívül nem volt feladatod. Akkor még nem tudtad, hogy saját háztartást vezetni egy jól működő rendszeren alapul, amely időbeosztást igényel. Ma már belátod, hogy ha egyik alkalommal valamit nem végzel el, akkor az következő nap is rád vár, így aztán kénytelen vagy minél előbb túlesni rajta.

6. Ami elromolhat, az el is romlik...

Régen nem voltál akkora rajongója a "minden megjavítható" életszemléletnek, ám a saját életvitel egészen új megvilágításba helyezte a dolgokat: sokkal kreatívabb lettél, mert pontosan tudod, hogy sok esetben az apróbb hibák olcsóbban megoldhatók egy kis idő és energia ráfordításával. Ha pedig végérvényesen elromlik valami, hihetetlenül hálás tudsz lenni, ha a szüleidnél találsz valami hasonlót elfekvőben...

7. Nosztalgikus tévénézés

Mivel saját magadnak nem fizettél elő semmilyen csatornára, valahányszor hazamész, mindig elbambulsz azon, hogy micsoda reklámok vannak... Szinte el is felejtetted már, hogy milyen érzés távirányítót a kezedbe fogni, hiszen te mindent interneten nézel. Rád tör a nosztalgia, ahogy megpillantod a képernyőn a műsorajánlót, és eszedbe jutnak a gyerekkorodból az esti matinék...

Haiser olga

Meddig egészséges a mamahotelben élni? http://www.she.hu/nofilter/20181115-meddig-egeszseges-a-mamahotelben-elni-lippai-flora.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.