Ne terrorizálj az újévi köszöntő üzeneteddel!

Biztosan neked is vannak olyan kedves ismerőseid, akik minden évben írnak neked karácsony és újév alkalmából - annak ellenére is, hogy a jókívánságokon túl egyetlen szót sem váltotok egymással egész évben...

"Itt ez a cuki, csillogós, lóherés GIF, küldd tovább 18 ismerősödnek (akik közül 10 fiú és 8 lány), és másnap rád talál a szerelem, az egészség, és a kezedbe pottyan egy arannyal megtömött széf kulcsa is. Viszont ha nem küldöd tovább a kedves sorokat, 7 év szerencsétlenség vár majd rád, és soha nem találod meg a párodat." - Hát köszi, te is rohadj meg.

Rengeteget gondolkodtam rajta: vajon ennek mi értelme van? Mert azon túl, hogy minden ilyen üzenet feltolja az egekig a vérnyomásomat - és előhozza belőlem a szunnyadó Tourette-szindrómást -, sok hasznát nem látom. Mégis feltételezem, hogy ezek az emberek okkal küldözgetik körbe a jelentéktelen, érték nélküli és fárasztó üzeneteiket.

Ezért megpróbáltam válaszolni a kérdésre: titeket mi a tököm motivál?

Aki frankón elhiszi...

Sajnos egyre inkább azt feltételezem, hogy vannak olyanok, akik hisznek ebben a Messenger-mágiában: vagyis ők minden feladatot teljesítenek, amit csak az üzenet küldője kér. Különben egész éjjel álmatlanul hánykolódnának, amiért elszalasztották az örök élet és a 0-24 órás boldogság lehetőségét.

Ezzel kapcsolatban csak egyetlen dolgot szeretnék megjegyezni: mélységesen szégyellem magam már csak amiatt is, hogy vannak ismerőseim, akik ezt kajakra benyalják.

Nem kap elég figyelmet

A másik elméletem, hogy az illető nem kap elegendő figyelmet, vagyis nem kívánnak neki elegen boldog karácsonyt és/vagy újévet, nincs kellően körbeugrálva a való életben - ezért a Facebookon cimbizik, hogy csillapítsa a szeretethiányát.

Igazából ezzel is csak egy bajom van: attól, hogy kierőszakolsz az ismerőseidből pár kedves szót, még ugyanúgy le fognak szarni az év összes többi napján. Vagy az már nem számít? Annyira felszínesek lennénk, hogy mindennek csak az ünnepi időszak alatt van jelentősége? Egyre jobb...

Forrás: Shutterstock

Így ismerkedik

Azt hittem, a pofám leszakad, amikor újévi köszöntő üzenetet kaptam egy pasitól, aki nem is az ismerősöm: "Küldd tovább annak az embernek, aki fontos Neked..." Így kezdődött a jókívánság, ami csak azért vicces, mert ezek szerint én nagyon fontos személy lehetek a sosem látott idegen életében.

Nem nehéz tehát kitalálni, hogy az ünnepi üzeneteket sokan ismerkedési szándékkal küldözgetik körbe a szimpatikus férfiaknak/nőknek. Ezzel egyébként még nem is lenne feltétlenül baj, de könyörgöm: miért kell ezt ennyire nyomorult módon csinálni? Annyi frappáns szöveget lehet írni egy embernek, muszáj a lehető leggázabbat választani?

Esedezve kérem minden kedves ismerősömet és nem ismerősömet!

Ezúttal szeretnék mindenkit megkérni, akivel az elmúlt 6 hónapban - vagy soha - nem beszéltem, hogy kíméljen meg az újévi köszöntő üzenetektől - idén is, és egész hátralévő életemben. Ugyanis ha fél évig nem kommunikáltunk egymással, akkor valószínűleg nincs köztünk szoros viszony.

Egy darabig azt hittem, hogy a finom jelzésből (ami azt jelenti, hogy az elmúlt 5 évben sem válaszoltam a köszöntődre) majd le fog esni, hogy én nem vagyok az a felszínesen köszöntgetős típus. De szomorúan tapasztalom, hogy ez sokaknak nem állt össze, ezért most verbalizálom a vágyaimat:

Nem akarom, hogy BÚÉK-ot kívánj, mert ha olvasatlanul törlöm, az bunkóság (amúgy most ezt csinálom). Ha elolvasom, de nem válaszolok, az szintén bunkóság. Viszont ha válaszolok, akkor úgy érzem, hogy kierőszakoltál belőlem valamit, ami nem őszinte - persze tudom, hogy téged ez nem érdekel, hiszen akkor nem terrorizálnál, de engem zavar.

És persze azt remélem, tudod: ha nem küldöd tovább ezt a cikket legalább 3 ismerősödnek, buktál minden örömöt egész 2022-re. Bocsi! :D

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek