szerelem félelem párkapcsolat vallomás lélek Ferencz Gabriella novella elutasítás
Az autós hol jobbra indexelt, hol balra. A férfi a szupermarketben egyszer csak kiállt a sorból, majd visszalépett a helyére. A nyár nem tudta, hogy már véget ért, az ősz pedig azt, hogy elkezdődött...

A gesztenyék szintén tanácstalanul lógtak a fán, mintha csak azt fontolgatnák: leesni vagy maradni? És volt még valaki, aki nem tudta, mit tegyen: egy lány, aki szerelmes volt. Aki mindenét - még a meztelen lelkét - is kitette, és csak várt.

Néha kapott egy "szeretlek"-et, de nem társultak hozzá tettek. Máskor szoros ölelést kapott, de csókot nem mindig. Várt, ahogyan a gesztenyék az idejükre - bár úgy tűnt, azok jobban tudják, hogy mit kell tenni, hiszen minden nap leesett egy-két darab. Páran azonban maradtak, mert nem hittek abban, hogy van értelme leesni a mélybe. Ahogy abban sem, hogy a zuhanás után is folytatódik az élet.

A lány minden nap odalépett a fához: feltekintett rá, nézte, számolt, és várt. A gesztenyék a párját szimbolizálták, aki makacsul ellenállt a szerelemnek. Aki rideg volt, pedig belül szeretett, aki kijelentette és elhitte, hogy nem tud gyengéd lenni.

Aki mindig remélte, hogy a lány majd segít megtenni mindazt, amitől félt: leesni a mélybe, megszabadulni a kemény buroktól, és hagyni, hogy a féltve őrzött belsője napfényre kerüljön. Félt, hogy a mélybe csak zuhanni lehet, de sértetlenül, puhára érkezni nem. Rettegett, hogy a kemény, szúrós burok - amit oly sokáig növesztett - megtörik, és a sérüléstől a héja sem védi meg.

Mi van, ha évek múltán kiderül, hogy valóban tud szeretni, mélyen és finoman? Mi van, ha kiderül, hogy már réges-régen boldog lehetne, ha hagyná? És mi van, ha rájön, hogy tévedett, és a kemény héj mégsem védi meg? Nem akar többször megsérülni - de nem szeretné elengedni sem a lányt, akit még, ha némán is, de nagyon szeret. Azt a lányt, akitől csak kapott, mégis sokat elvett. Azt a lányt, aki helyette is vár és remél.

Forrás: Shutterstock

Az ősz közeledett, a gesztenyék pedig apránként leestek. Amelyik mégsem, annak a lány "segített" egy kicsit: lerázta, meghámozta, hogy a gyönyörű belső végre büszkén megmutathassa magát. Ám úgy tűnt, a természet jobban tudta, mikor következhet újabb gesztenye: a lány hiába segített, nehezen adták a burkot, és kínkeservesen fedték fel a külső köntös alatti igaz valójukat. Mert még nem volt itt az idejük.

Egy napon felnézett a fára, de az utolsó gesztenye még mindig ott volt. A lány erőtlenül összerogyott, és csendben zokogni kezdett. Rájött, hogy azt az egyet nem tudja onnan leszedni, mert annyira fél a semmibe ugrani, hogy inkább fennmarad a fán - még akkor is, ha elszárad, ha a burokkal együtt vész el.

Retteg megnyílni és hinni, ahogyan a férfi is. Fél, hogy nem tudja viszonozni azt a szerelmet, amit a párjától kap. Pedig vágyik rá, de nem tudja, szabad-e neki, hogy megérdemli-e.

Eljött az ősz, a levelek lehullottak, és egy napon lepottyant az a gesztenye is, amelyről a lány azt hitte, hogy már soha nem ér le. Az égbolt az eseményre ragyogóan kék lett, a lány arca pedig mosolygós. Rájött, hogy mégis érdemes volt várni, szeretni, és szerelmesen nevetni. És a gesztenye mellé végre a párja - és annak vallomása - is megérkezett, ami más volt, mint eddig. Biztató, reményteli, olyan, mint a burkától megszabadult gesztenye. Egy csodás ajándék - öleléssel, vallomással, szerelmes tekintettel, kedves szavakkal...

Ferencz Gabriella novellája

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.