szerelem Szegő Lindi emlék szakítás érzések fájdalom
Szerelmünk morzsáit keresem, de már csak a csend hideg ringatásában ülünk egymás mellett. Már nem látod a fényt a szememben, puha érintésem helyett csak az érzelmi kihűlés jeges keze markolja a karod.

Hallgatásomat halk szavam töri meg, fogaim között vészjóslóan elmorzsolt mondatok huppannak a kopott szőnyegen - ahol évekkel ezelőtt testünk fonódott össze. Te vetkőzöl, én pedig már nem nézem örömmel tested formáit. Az idő megkoptatta azt a szépséget, amit még látnom kéne. Már nem látom. Az én szemem kiégett már a szépre, egyszerűen nem képes látni azt, amit valaha csodáltam.

Érzem, tudom: nem veled van a baj. Én nem vagyok már képes szeretni. Sem téged, sem mást. Érzelemmentesen élek már egy ideje, zombiként bolyongok, más ölelésében vadászok élő, hús-vér érzésekre.

Forrás: Shutterstock

Reménykedem, hogy kihúz valaki a gödörből. De más kezébe kapaszkodom, nem kérem már a tiédet - mert már a kérés is fáraszt. Annyit szerettem már. Elfáradtam. Szeretni is fárasztó, napról napra, évről évre, esténként csak a békés egymás mellett élésért szól az ima. Hogy holnap ne mondjam ki, hogy megint szétszórtad a zoknidat, és a fogkeféd a mosdó szélén ugyan mit keres? És ha már túléltem veled egy békés napot, azért hálát adok.

Kívülről látom magunkat. Csendes szuszogásod hallom éjszakánként, amikor messzire kerül az álom, és csak forgolódva azt kérdezem magamtól: "Mit keresek melletted? Mit keresek itt?" Kotrom a múltat, a szép emlékeket grabancuknál fogva rángatom elő a poros zugokból. Minket megformáló képzeletbeli játék babákat fogok a kezembe, és kényszerítek tőlük csókot. Hátha megmozdít bennem valamit a múltban vájkálás. De csak ürességet ásít rám a lelkem, hiába gondolom újra a régi élményeket.

Forrás: Shutterstock

Az első korty reggeli kávéd halk szürcsölése egykor édes szokás volt, ma már idegesítő gesztus. Régen oly kedves, nedves-édes csókod ma már nyálas cuppantás a számon, sem a szaga, sem az íze nem a régi.

Ilyen egyszerű kiszeretni valakiből, akivel azt oltárnál állva azt fogadtad meg, hogy amíg a halál el nem választ? Milyen halál? Az enyém? A tiéd? Már tudom a választ. A szerelem halála, a szeretet megsemmisülése, az a halál. Az a vég.

Durva deszkából ácsolt ládába teszem magamban, nem lehet ezüstkoporsóba tenni azt, ami vagyontalan semmivé lett bennem. Azt mondod, te még szeretsz. De a szemedben nem ég a tűz, felfalták az évek. Már csak tudattal szeretsz, a szíved már nem üti a nevem betűit. Már csak fennen hangoztatod, hogy úgy döntöttünk, együtt öregszünk meg. Csak az ész dolgozik kettőnkön, nem a szíved löki a szavakat a szádra.

Mégis van valami, ami halványan pislákol bennem. Ki nem irtható, megszűnhetetlen érzés. A remény, hogy egyszer meglátom egy olyan kicsi, önkéntelen mozdulatodat, amitől megint megdobban a szívem, és meglátom újra, amit valaha szerettem benned. És akkor, ha nem is olyan lángon, mint ezelőtt, de képes leszek újra szeretni, érezni. Az asztalra csapva szabadnapot kérni a hétköznapok taposómalmában, kikövetelni az időt, magunkra. Újraéleszteni az érzéseket. De egyedül kevés vagyok. Segítened kell! Az érzelmi kiégés elvette a szívem éleslátását. De én látni akarlak. Megint. Újra.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.