buli Kalla Timi gyerek anyaság anya ünnepek
Bulizni jó. Bulizni mindenki szeret, de ha gyereked születik, rögtön átalakul, hogy mit is jelent számodra egy jó kis ereszd el a hajamat party. Ha szülő vagy, akkor neked már nem az az elsődleges feladatod, hogy jól szórakozz, hanem, hogy mindent megtegyél, azért, hogy ne torkolljon katasztrófába az esemény...

Bababuli

A gyermek első (néhány) szülinapja, karácsonya és vidéki lagzija a szokásos menetrend szerint zajlik.

  • Baba: Az est főszereplője - vagy öntudatlan elszenvedője - elfoglalja méltó helyét a táncpark... ööö hordozóban, és a maga bioritmusa szerint mély álomba szenderül. A tűzijáték alatt, a menyasszonytánc közepén vagy a "Mennyből az angyal" előtt közvetlenül.
  • Anya: A buli előtt egy héttel készülni kezd. Lepasszolja a babát, hogy fodrászhoz mehessen, de ott döbben rá, hogy a jó haj még nem elég - egy nagy generál kellene ahhoz, hogy igazán ünnepi hangulatba kerüljön. A sírás kerülgeti, de tudja, nem engedheti el magát, mert hazafelé még be kell ugrania valami ruháért. A régiek mind összementek. (Ja, nem.)

A buli előtti napon imaélete fellendül: "Add, hogy a gyerek hasmenése csillapodjon, én meg ne éppen aznap menstruáljak, ámen." A nap további része nyugalmasan telik, még pelenkázót is talál a női mosdóban, szóval, a hangulata a tetőfokán!

Forrás: iStockphoto/Www.Kladyk.Com

Gyerekzsúr

  • Gyerek: A csemete évről évre okosabb és szebb, jó látni, ahogy kezd kialakulni az érdeklődési és baráti köre. Na, jó, ez valójában csak álom, a szülinapi zsúr előtt egy válságstábnak kell összeülnie, hogy egyeztessük a meghívottak listáját, és ne legyen balhé. A nagy nap közeledtével örömujjongásban törünk ki, ha a gyermek éppen nem taknyos - de majd lesz, ha összeszabadul a bulin a többiekkel.
  • Anya: Keres egy nem mélyen dekoltált, nem rövid, elegáns ruhát, aminek azért nem árt, ha ez-az rajta landol (gondolok itt a csokihabra, hihetetlen helyeken hagyott nyalókákra és/vagy rágókra, temperára, kiköpött kajára...). Ha ez mégis valahogy előkerül a szekrény mélyéről, már csak a lakás frekventált helyeinek rendbe tétele van hátra. A jelszó: "Mindent úgysem lehet!", így a többi szobát kulcsra kell zárni, a kulcsot meg lenyelni. Ne feledjük: egy gyerekzsúrra a gyerek enni jön, a szülei meg kukkolni. Az anyának csak az after party jut: a romeltakarítás.

Az első kiskamasz buli

  • Az ifjú: Mikor máskor robbanna ki a legnagyobb pattanás a homlokán, mint az első "igazi" buli délutánján? Idegösszeomlik a család, majd a dráma végeztével lemegy a függöny, és jön a nyug... visszatapsolás. Az újabb feszültségforrás a ruha, ami egyesek szerint (khmm...) túl rövid és áttetsző, mások szerint (ömmm...) viszont nem elég dögös. Végül kisebb-nagyobb zsarolások, fenyegetések és egyéb alattomos eszközök bevetése után megszületik a konszenzusos megoldás: a csemete csini, de azért az ellenkező neműeknek maximum a szeme nyílik tőle majd nagyobbra, és nem a pénztárcájuk.
    Forrás: Getty Images/iStockphoto/shironosov
  • Anya: Hosszú lesz az éjszaka, jöhet a bor és egy jó könyv, vagy bármi, ami eltereli a figyelmét a szeme előtt ketyegő óráról. Olyan lassan haladnak a mutatók, lehet, hogy lemerült benne az elem? A szemhéja már kezdi feladni a küzdelmet, amikor csörög a telefon... fuvar kellene. Nincs is jobb, mint egy éjszakai autózás a kihalt fővárosban, ugye? Micsoda buli, micsoda kalandok!

Eljegyzési party

  • Az ifjú szerelmes: "Anyukám, azt terveztük, hogy januárban összeházasodunk. A helyszín megvan, remélem, tetszeni fog."
  • Anya: Mimimicsodaaa? Karácsony, újév, esküvő? De hát esni fog a hó! Hogy jut el majd Mária néném a kocka Ladával? Le kell vágnunk egy disznót! Vagy kettőt. Ki is kéne festeni a házat, idejön majd az egész család a ceremónia előtt! Huh, na, nem baj, megoldjuk. Aztán majd a lagziban végre egy jót bulizhat az anyuka is. Vagy utána... Se.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.