Bulizás és anyaság? Sima ügy, kérem szépen!

Bulizni jó. Bulizni mindenki szeret, de ha gyereked születik, rögtön átalakul, hogy mit is jelent számodra egy jó kis ereszd el a hajamat party. Ha szülő vagy, akkor neked már nem az az elsődleges feladatod, hogy jól szórakozz, hanem, hogy mindent megtegyél, azért, hogy ne torkolljon katasztrófába az esemény...

Bababuli

A gyermek első (néhány) szülinapja, karácsonya és vidéki lagzija a szokásos menetrend szerint zajlik.

 • Baba: Az est főszereplője - vagy öntudatlan elszenvedője - elfoglalja méltó helyét a táncpark... ööö hordozóban, és a maga bioritmusa szerint mély álomba szenderül. A tűzijáték alatt, a menyasszonytánc közepén vagy a "Mennyből az angyal" előtt közvetlenül.
 • Anya: A buli előtt egy héttel készülni kezd. Lepasszolja a babát, hogy fodrászhoz mehessen, de ott döbben rá, hogy a jó haj még nem elég - egy nagy generál kellene ahhoz, hogy igazán ünnepi hangulatba kerüljön. A sírás kerülgeti, de tudja, nem engedheti el magát, mert hazafelé még be kell ugrania valami ruháért. A régiek mind összementek. (Ja, nem.)

A buli előtti napon imaélete fellendül: "Add, hogy a gyerek hasmenése csillapodjon, én meg ne éppen aznap menstruáljak, ámen." A nap további része nyugalmasan telik, még pelenkázót is talál a női mosdóban, szóval, a hangulata a tetőfokán!

Forrás: iStockphoto/Www.Kladyk.Com

Gyerekzsúr

 • Gyerek: A csemete évről évre okosabb és szebb, jó látni, ahogy kezd kialakulni az érdeklődési és baráti köre. Na, jó, ez valójában csak álom, a szülinapi zsúr előtt egy válságstábnak kell összeülnie, hogy egyeztessük a meghívottak listáját, és ne legyen balhé. A nagy nap közeledtével örömujjongásban törünk ki, ha a gyermek éppen nem taknyos - de majd lesz, ha összeszabadul a bulin a többiekkel.
 • Anya: Keres egy nem mélyen dekoltált, nem rövid, elegáns ruhát, aminek azért nem árt, ha ez-az rajta landol (gondolok itt a csokihabra, hihetetlen helyeken hagyott nyalókákra és/vagy rágókra, temperára, kiköpött kajára...). Ha ez mégis valahogy előkerül a szekrény mélyéről, már csak a lakás frekventált helyeinek rendbe tétele van hátra. A jelszó: "Mindent úgysem lehet!", így a többi szobát kulcsra kell zárni, a kulcsot meg lenyelni. Ne feledjük: egy gyerekzsúrra a gyerek enni jön, a szülei meg kukkolni. Az anyának csak az after party jut: a romeltakarítás.

Az első kiskamasz buli

 • Az ifjú: Mikor máskor robbanna ki a legnagyobb pattanás a homlokán, mint az első "igazi" buli délutánján? Idegösszeomlik a család, majd a dráma végeztével lemegy a függöny, és jön a nyug... visszatapsolás. Az újabb feszültségforrás a ruha, ami egyesek szerint (khmm...) túl rövid és áttetsző, mások szerint (ömmm...) viszont nem elég dögös. Végül kisebb-nagyobb zsarolások, fenyegetések és egyéb alattomos eszközök bevetése után megszületik a konszenzusos megoldás: a csemete csini, de azért az ellenkező neműeknek maximum a szeme nyílik tőle majd nagyobbra, és nem a pénztárcájuk. 
  Forrás: Getty Images/iStockphoto/shironosov
 • Anya: Hosszú lesz az éjszaka, jöhet a bor és egy jó könyv, vagy bármi, ami eltereli a figyelmét a szeme előtt ketyegő óráról. Olyan lassan haladnak a mutatók, lehet, hogy lemerült benne az elem? A szemhéja már kezdi feladni a küzdelmet, amikor csörög a telefon... fuvar kellene. Nincs is jobb, mint egy éjszakai autózás a kihalt fővárosban, ugye? Micsoda buli, micsoda kalandok!

Eljegyzési party

 • Az ifjú szerelmes: "Anyukám, azt terveztük, hogy januárban összeházasodunk. A helyszín megvan, remélem, tetszeni fog."
 • Anya: Mimimicsodaaa? Karácsony, újév, esküvő? De hát esni fog a hó! Hogy jut el majd Mária néném a kocka Ladával? Le kell vágnunk egy disznót! Vagy kettőt. Ki is kéne festeni a házat, idejön majd az egész család a ceremónia előtt! Huh, na, nem baj, megoldjuk. Aztán majd a lagziban végre egy jót bulizhat az anyuka is. Vagy utána... Se.

Nyitókép: iStockphoto

  Ezek is érdekelhetnek