féltékenység hűség megcsalás félrelépés
Minden kapcsolatomban máshol volt a határ a pasiknál, ha hűségről volt szó. Persze csak, ha róluk volt szó. Felém mindig az volt az elvárás, hogy "Csak ő legyen és senki más!"

Életem három (plusz egy) legnagyobb csalódását mutatom most be nektek. Mert a hűtlenségnek nagyon sok fajtája van...

1. A hűséges

Vele nem is kétséges a házasság. Hozzámész feleségül, építgetitek a jövőtöket, és egy percig sem kételkedsz a hűségében. Családcentrikus, sokat dolgozik, hajt, hogy legyen igazi otthonotok, saját házatok. Azt hiszed, megtaláltad a tökéletes pasit. De aztán ő is megtalálja élete szerelmét - merthogy sajna az nem te vagy -, és úgy hagy el a közös pici gyereketekkel, mintha sosem szeretett volna.

Ez a típus egyszer csal meg, de akkor el is megy.

Forrás: Getty Images/Daniel Laflor

2. Az elvált féltékeny

Az elvált férfi igazi féltékeny szerető. Nem érted a féltékenykedését, hiszen okot nem adsz rá, így aztán betudod az irántad érzett mérhetetlen szerelmének. Később azonban kiderül, hogy időnként vissza-visszajárogat a volt feleségéhez. Persze szánja-bánja a dolgot, de mindig érzed hangjában, hogy valójában felmenti magát.

Úgy véli, a volt feleséggel összefeküdni nem megcsalás.

3. A szulejmán

  • Ő az, aki sosem ígér hűséget, de viszonzásképp maximális elköteleződést vár. Ő az, aki több vasat tart a tűzbe, nyíltan felvállalva, hogy nem képes csak egy nőhöz kötődni szexuálisan... De amúgy minden más téren maximális lojalitás jellemzi.
  • Van ennek a típusnak egy másik változata is, aki fűvel-fával összefekszik, de nem vállalja fel. Hozzá nem volt szerencsém, de gondolom, ő is csak magának engedi meg a hűtlenkedést, a partnerének ugyanez tilos.
Forrás: iStockphoto

+1. A kényelmes

A "kényelmes" típus rád telepszik, birtokol, és igazából nem tesz semmit azért, hogy megújítsa a laposodó kapcsolatotokat. Úgy érzi, alanyi jogon jár neki a közös életetek. Nem kell ellenállnia a démoni harmadiknak, és téged választania.

Nem keres mást, de nem is kísérti meg senki.

Számomra ez a fajta hűség igencsak megkérdőjelezhető. Bár elismerem: hosszú időre nyugodt alapot adhat a kapcsolatnak - még akkor is, ha olykor-olykor unalmas egy kicsit.

Forrás: iStockphoto/laflor

Hűtlenség - megcsalás nélkül

Ma már sokkal tágabban értelmezem a hűséget. A hűség nem csak azt jelenti, hogy "Nem csalhat meg a párom!" Hűségesebbnek gondolok egy férfit, aki félrelép, de visszatalál, mint azt, aki csupán kényelemből hűséges, vagy meg sem találja a kísértés. Esetleg egyszerűen birtokol, és ebben éli ki beteges hajlamát. A hűség szerintem nem egyenlő a "Nem csallak meg soha!" kijelentéssel.

Reális elvárás egyáltalán az örök hűség? Bizonyos értelemben igen, hiszen a hűség sokrétű fogalom. Vonatkozik az elveinkre, a hitünkre, az önmagunkhoz való hűségre. De a párkapcsolati hűséget teljes mértékben összemossuk a szexuális hűséggel.

A szexuális állhatatosság a párunk és közös értékeink felé mutatott becsületes hozzáállás, amely kölcsönös bizalomra épül. Maximálisan elvárható, és egy jól működő párkapcsolat alapfeltétele. De hogy örökké fenntartható-e? Kétséges. Hogy mit kezdünk, ha megtörténik a hűtlenség, arra ahány ember, annyi reakció.

De egy biztos: soha nem dőlhetünk hátra abban a hitben, hogy ez velünk nem történhet meg!

Asszem megcsaltalak, de nem biztos...http://www.she.hu/herself/20170721-parkapcsolat-hutlenseg-megcsalas-hazugsag-szex-csok.htmlNa, most akkor mi számít megcsalásnak?http://www.she.hu/herself/20170712-parkapcsolat-megcsalas-szerelem-felrelepes.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.