szerelem búcsú szakítás érzések fájdalom
Magamat választom helyetted. Ezentúl magamat fogom szeretni, nem téged.

Érzelmi sivárságod többé már nem bánthat. Használhattad a húsom, bőröm, csontom - ingyen lakoma voltam. Hittem abban, hogy idővel változhat, te más leszel, hogy te meglátod bennem az értéket, mindazt, amit magamban hordok. Megkönnyebbülést hoz a búcsú nekem. Kitisztul az ég, és most látom csak, hogy a szürke, nyomasztó felhőket hittem frissítő záport hozó égi áldásnak.

Forrás: Getty Images/Petar Chernaev/Pixelfit

A kihasználtság kötözőzsinórját a józan ébredés késével vágom el, és bár sajog még a seb, hagyom, hadd fájjon. Emlékeztessen arra, hogy soha többé ne halljam, ahogy a szép szavak lasszóját utánam dobod, és a szívem köré tekerve megpróbálj visszahúzni magadhoz.

Tudod, hol az a gyenge pont, ahol még talán fogást is találsz rajtam, és esélyt arra, hogy megint játszhass velem. Kell neked ez a könnyed szórakozás, amely nekem sziklányi teher volt. De nem hibáztatlak. Önként léptem hozzád, és csak későn vettem észre a béklyót, amit a lelkem köré fontál, elhitetve velem, hogy számodra az egyetlen vagyok.

De már nincs felettem hatalmad. Ősi szabadságvágy tombol bennem, valami fékezhetetlen erő taszít el tőled, ami feltört belőlem. Felfakadt a felismerés józansága, és rakja lábaimat egymás után, így távolodom, így taposok a kihűlt szerelem lábnyomába. Messziről látom magunkat, látom nyomorúságos próbálkozásomat, erőlködésemet, hogy helyrehozzam a már megváltoztathatatlant.

Oly nehéz kimondani ezt az egyszerű szót: vége.

Forrás: iStockphoto/Sasa Mihajlovic

Viszem, hordom, hurcolom utolsó találkozásunk nyomát a bőrömön. Valahányszor szállni próbálok, hideg józanságod kőkemény falának ütközöm, és törött szárnyú angyalként hullok a földre. Már nem remélem, hogy lesz egy sarok, egy zug számomra benned, mert már látom: téged nem érdekel más, mint a tested óhaja, vágya.

És ha kér a szívem? Hátat fordítasz, de kell neked ez a lüktető, pulzáló támasz, mert jól tartja sérült, régi szerelmek sebétől sajgó lelked. A szavad gyengéd, de csak míg karjaidban tartasz, aztán tolsz, taszítasz, nem engedsz be - hiába enyém az érdem, hogy jól vagy. Talán úgy gondolod: nem vagyok méltó, nem vagyok érdemes rá, hiába vegytiszta az érzés, amivel gyógyítom más keze által felkoncolt lelkedet.

De már tudom: csak buja mosolyom vágyod, vérem forrását élvezed, és én csak vigasz lehetek. Hiába szól szépen a testem kezeid nyomán, a lelkem éhezik. De te nem adsz többet, mert soha be nem gyógyuló sebet hagyott benned valaki.

Ezennel kihúzom félholt lelkem a partra, és az újrakezdés reménye pumpál bele éltető levegőt, zihálva köpöm ki az önáltatás fullasztó vizét. Felköhögöm magamból az egyetlen szót, amivel még tartozom neked: vége.

Hát persze, hogy félsz szeretnihttp://www.she.hu/herself/20170516-szerelem-utani-vagy-erzesek-fajdalom-csalodas-vagyodas-parkapcsolat.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.