kibeszélő magazin szorongás szokás pánikbetegség
Számtalan cikk szól arról, miként lassítsd le az életedet egy kicsit, hogy ne csak a munkádnak élj, hogy fontosabbak az emberi kapcsolatok, mint az előléptetés vagy a fizetésemelés, hogy pihenj, lazíts, szerezz élményeket... De őszintén, hatnak ezek?

Olvasod a bölcs szavakat, hogy pihenj többet, foglalkozz a belső békéddel, és, - ha netán még egyet is értesz ezekkel -, semmit sem fogsz megváltoztatni azon az életvitelen, ami lassan, de biztosan kiégeti az agyadat.

Fordítsuk meg a dolgot, és beszéljünk azokról a szokásokról, amik egészen biztosan a kiégés és az idegösszeomlás szélére fognak sodorni, ha nem változtatsz azokon sürgősen!

Következzék tehát 20 tipp, az instant idegösszeomlás jegyében!

  1. Vállald túl magad a munkahelyeden! Végezd egyszerre több ember munkáját, csak úgy grátisz, mert félsz, hogy különben kirúgnak.
  2. Este pihenni? Ugyan! Helyette inkább menj bulizni, találkozz a barátaiddal heti hét napból hétszer.
  3. Sose hallgass csak úgy zenét, bambuld csak a tévét, a mobilodat, hogy a szemed és az agyad egy pillanatra se pihenhessen meg!
  4. Ne legyen hobbid, amiben elmerülve kikapcsolódhatsz!
  5. Bármit is kérnek tőled a barátaid, a rokonaid, te mindig rohansz! Úgy véled, önzőség néha a saját igényeiddel is foglalkozni, így magadat folyton hátra sorolod.
  6. Engedd, hogy élmények nélkül teljenek el a hetek, hogy értelmetlennek érezd az életedet!
  7. Igyál több és még több kávét, energiaitalt, hogy a szervezetedet megerőszakolva maradj éber!
  8. Hétvégén lehetőleg csak olyasmit csinálj, ami kicsit sem ad hozzá az életedhez, sőt, a legjobb, ha utálod!
  9. Annyira pörög az agyad, hogy minden éjjel rosszul alszol, és lassan már a krónikus kimerültség fenyeget? Szedj nyugtatót, alvást segítő készítményeket, és még véletlenül se próbálj egy kicsit lazítani!
    20 tipp az instant idegösszeomlásért! Forrás: Shutterstock
  10. Izomgörcsök keserítik meg a napjaidat? Szedj görcsoldót, de nehogy pihenni hagyd a testedet!
  11. Fejfájás, émelygés, heves szívverés, olykor halálfélelem... nehogy szorongásra vagy pánikbetegségre gondolj, amit egy terapeutával és életmódváltással kezelni lehetne. Ne is foglalkozz ezekkel, hatalmasodjanak csak el rajtad annyira, hogy előbb-utóbb az utcára se merj kilépni!
  12. A nyaralás alatt csakis a családdal, gyerekekkel, barátokkal legyél, és lesd minden óhajukat, sóhajukat, hogy pihenés és kikapcsolódás helyett még több feladat nehezedjen rád!
  13. Küzdj egyedüliként a párkapcsolatod harmóniájának jegyében. Nyelj és nyelj, tűrj el mindent, hogy a közösségi oldalakon mosolygós, összeborulós képeket posztolhass!
  14. Vedd körbe magad energiavámpírokkal, akik minden egyes találkozásnál csak elvesznek belőled, de cserébe semmit sem adnak!
  15. Sose konfrontálódj senkivel, ne állj ki magadért, légy igazi zsákmányállat!
  16. Feszültnek érzed magad? Irány vásárolni, hiszen a csapból is az folyik, hogy a tárgyi dolgok halmozása majd boldoggá tesz!
  17. Sose lepd meg magad semmivel, hiszen annyira se vagy önmagad számára fontos, hogy hazafelé élvezettel elnyalj egy jégkrémet!
  18. Ne mozogj semmit, nehogy véletlenül felszabaduljanak az öröm és a fájdalomcsillapító hatású hormonok a szervezetedben!
  19. Betegnek érzed magad? Kérlek, még véletlenül se pihenj, inkább kapj be pár bogyót, és told tovább a munkát, a családot, a házimunkát!
  20. Sose foglalkozz csak önmagaddal!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek után, hogy érzed magad?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.