magazin igénytelenség kibeszélő párkapcsolat Szépvölgyi Izabella tippek-tanácsok
Pár napja fültanúja voltam egy beszélgetésnek, ahol két középkorú nő éppen arról panaszkodott egymásnak, hogy a férjeik évről évre egyre igénytelenebbek. Néztem a párost és csak az járt a fejemben: Zsák a foltját...

Nem szeretnék senki felett pálcát törni, de igaz, ami igaz, a párkapcsolatokban hajlamosabbak egyes emberek teljesen elengedni magukat. Ez éppen úgy vonatkozik a férfiakra, ahogy a nőkre. A fentebb írt szituáción is csak azért lepődtem meg, mert a két hölgy, akik vérig sértve panaszkodtak egymásnak, hogy milyen igénytelen a párjuk, maguk sem voltak az igényesség mintaképei. Az egyiküknek tízcentis lenövés virított a fején, a másik szimplán csak két hete nem moshatott hajat. Súlyfelesleg is akadt rajtuk bőven, s nem is ez a probléma, hiszen nem lehet mindenki vasággyal ötven kiló, de a csinos vagy testalkatnak megfelelő öltözködést sem ismerte egyikük sem Ezzel szemben egymás szavába vágva licitálták túl a másikat, amikor a társukról kellett kritikát mondani: elhízott, bunkó lett, „kifingott" macinaciban lófrál és így tovább.
De, mégis mit lehet tenni, hogy ne jusson idáig egy kapcsolat?

Otthon is nézzünk ki valahogyan

Kezdjük is annál a mondatnál, ami nagyon megragadt bennem: Józsi kifingott macinaciban tesped a kanapén. Valljuk be, ez a megfogalmazás kifejezetten viccesen hangzik, ám humor ide vagy oda, valóban kiábrándító tud lenni, ha a pár egyik tagja totál igénytelenül néz ki otthon.

Nem mondom, hogy a nők körömcipőben, a férfiak meg frakkban parádézzanak a nappaliban szombat délelőtt,

de egy igényes, mégis kényelmes öltözék azért otthonra is dukál. Ezzel megtiszteljük mind magunkat, mind a társunkat. Ráadásul ma már – a home office-nak és a járványhelyzetnek hála – rengeteg fast fashion márka előrukkolt divatos szabadidőruhákkal, amelyekben a négy fal között is jól nézhetünk ki.

Forrás: Shutterstock

Személyes higiénia

Azért, mert párkapcsolatban élünk, nem kell megfeledkeznünk olyan dolgokról, mint a hajmosás, a fésülködés vagy a szőrtelenítés.

Ez a típusú lustaság egyébként leginkább a nőkre jellemző...

azaz amikor vége a kampányidőszaknak, akkor eldobják a borotvát, epilátort, eszük ágában sincs gyantával megnyúzatni magukat, de képesek arra is, hogy egész hétvégén – vagy ha home office-ban dolgoznak, akkor egész héten – tusolós kontyban lófráljanak a lakásban. Azért lássuk be, hogy ez legalább olyan kiábrándító, mint amikor a férfi háromnaponta vált alsógatyát – ahogyan arról az egyik nő panaszkodott.

Apró figyelmességek

Azért, hogy ne ragadjunk le csupán a külsőségeknél, az sem árt, ha a párunkhoz nem csupán a kapcsolat kezdeti szakaszában vagyunk figyelmesek.

Az apró kedveskedéseknek, gesztusoknak, meglepetéseknek mindenki örül.

Nincs olyan ember, akit rosszul érintene, ha a párja gondol rá, és megörvendezteti valamivel, amit nagyon szeret, legyen az egy szál virág, egy finom vacsora vagy egy összebújós filmnézős este.

Randi

Az apró figyelmességek továbbfejlesztett változata pedig a randi vagy a közösen töltött minőségi idő. Sokan úgy gondolják, hogy randizni csak a kapcsolat elején szokás, aztán beáll minden a megszokott kerékvágásba, és nincs is szükség több romantikus légyottra. Holott a kapcsolat olyan, mint a tűz. Az elején lobog, majd a láng egyre szelídül, míg végül parázzsá zsugorodik. Aztán vagy elalszik vagy nem. Egy-egy randevú vagy egyéb közös időtöltés azonban úgy hathat rá, mintha egy nagy hasáb fát raknánk a pislákoló parázsra.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.