egészség kibeszélő egészséges étkezés diéta étkezés
A stresszel teli, rohanó világban gyakran elcsábulunk egy kis nassolnivalóra, utána pedig sok esetben a hatalmába kerít a bűntudat. Ez semmiképp sem egészséges, hiszen hosszú távon csak úgy lehet fenntartani az egészséges életmódot, ha a lelkünknek is kedvezünk.

Hosszú-hosszú évek önismereti munkája és tapasztalata révén kialakítottam magamnak egy rendszert, mely segít abban, hogy ne csak az egészségemet és az alakomat őrizzem meg, de a kellemes ízélményekről se kelljen lemondanom. Remélem, ezek a tippek neked is segítenek céljaid elérésében.

Nézz receptvideókat!

Ha bárkinek bármikor kétsége támadt azzal kapcsolatban, hogy az egészséges, tápláló ételek az érzékeknek is kedveznek, azok bizonyára szertefoszlottak abban a pillanatban, ahogy az illető megnézett egy profi főzős videót. A lehengerlő látványvilágú, hangulatos felvételek láttán bizonyára megkívánod az épp elkészített egészséges fogást, így neked is lesz motivációd újdonságokat kipróbálni, nem válik egyhangúvá a diéta.

Tégy engedményeket!

Ha túl szigorú vagy magaddal, nem biztos, hogy hosszú távon fenn tudod majd tartani a reforméletmódot. Néha kell egy kis lazítás, különben belefásulsz a diétázásba és egy idő után így is, úgy is csalómenükhöz fogsz nyúlni. Például ha szeretnéd egy kis csokireszelékkel megszórni a mindenmentes zabkásádat, szórd! Keresd az alternatív megoldásokat! Kóstolj meg csökkentett zsírtartalmú, vegán, természetes cukrokkal készült, mindenmentes rágcsálnivalókat, hátha azok is kielégítik a nassolásvágyadat!

Forrás: Shutterstock/Copyright

Szánj időt a főzésre!

Készítsd el előre nagy mennyiségben azokat az ételeket vagy összetevőket, melyekkel dolgozni akarsz, így a munkából vagy a suliból hazaesve nem kell a főznivaló minden komponensét egyenként belefarigcsálni a készülő fogásba. Például a smoothie-khoz előre felvagdoshatod a gyümölcsöket, zöldségeket, hogy már csak a kehelybe kelljen dobni őket, a köretet – akár többfélét is – lefőzheted és lefagyaszthatod akár több hétre is, de akár otthon főzött szószokat, mártásokat is a mélyhűtőbe tehetsz jégkockatartóban, hogy villámgyorsan a készülő ételhez tudd adni őket.

Tárazz be egészséges nasikból!

Gyakran előfordul, hogy az embernek semmi energiája sütni-főzni, mikor egy fárasztó nap után végre hazaérkezik. Ilyenkor jó szolgálatot tehetnek a különféle müzliszeletek – akár fehérjével kombinálva –, rizschipsek, előrecsomagolt pástétomok, krémek, melyeket akár egy kis nyers zöldséggel kombinálva elrágcsálhatsz, míg eljutsz odáig, hogy elfogyassz egy tartalmasabb fogást.

Fordíts figyelmet a tálalásra!

A diétának nem kell egyet jelentenie az unalommal és a demotiváló látvánnyal a tányérodon. A dekoratív elrendezés révén a szemedet és ízlelőbimbóidat egyaránt kényeztetheted, így az étkezési élmény is élvezetesebb lesz. Az étel különböző színekben és textúrákban való tálalása emellett segít abban, hogy a különböző tápanyagokat optimális arányban fogyaszd el.

Véleményed szerint te egészségesen étkezel?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.