diéta fogyókúra Laczó Adrienn pasi tippek receptek
Mestersége(i)m címere: leendő feleség, tudatos hedonista. De legfőképp az uram külön bejáratú, fapados fitneszguru-dietetikusa. Fortélyaim, tanácsaim követését mindenkinek csak saját felelősségre ajánlom!

A sportot lételemének tekintő pasimnál nem olyan nagy ördöngősség elérni azt a néhány kiló mínuszt, van viszont egy apróság, ami miatt mégis nehezített a pálya: hobbija az éjjeli hűtőnyitogatás, és napi rutinja a nassolás.

Tehát a feladat: az előbbiről leszoktani, az utóbbit pedig megreformálni - egészségesebb nasikkal kicselezni. Mindez egyszerűbb, ha van egy szorító határidő és egy kitűzött cél, például egy esküvő és egy döglesztően passzentos öltöny. Na és szándék!

Bevettem a fenntarthatóságot is a buliba: az pszichológiai fegyvertény, hogy vadiúj, színes, menő sportcuccokban könnyebben megy a mozgás - szerencsére már itthon is elérhetők a részben újrahasznosított anyagból készült nadrágok és felsők. Az étel és ital alapanyagokat is igyekszem csomagolásmentesen, helyi vagy ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból beszerezni - hogy a vőlegényemre és a Földre is vigyázzak. 2 in 1 :)

A sporttevékenységeink rímelnek a zöldség- és gyümölcsfogyasztásunkra: jöhet minden, ami szezonális és változatos. Gyúrunk is, vazze, de leginkább futunk, úszunk, SUP-ozunk, bicózunk, túrázunk, snowboardozunk. Meg bemelegítünk, nyújtunk, szaunázunk, egymással masszíroztatunk, és sportolás után nem felejtünk el azonnal újratölteni - folyadékot, ételt, életenergiát. Szigorúan többes számban, mert vallom, hogy az én fel-le járó popsim az útjelző, az elismerő szájszélnyalogatásom pedig a fő motiváció.

Forrás: Shutterstock

Na de visszatérve a diétára. Kezdésnek a cukrot és a fehérlisztet száműztem a táplálkozásunkból, helyettük eritritet és teljes kiőrlésű liszteket használok. Egyedül a palacsinta fogott ki rajtam, az csak a klasszik finomliszttel nem ragad, de végül ezt a problémát is megoldottam egy reform márkás, hajdinás keverékkel. Jelentem, működik!

Amikor épp nem palacsintát sütök, akkor a szivárvány minden színében játszó smoothie-kat készítek. Például banán-gyömbér turmixot uzsizunk. És ha már az italoknál tartunk, én a sok citromos vízre és a napi egy nagy korty almaecetre esküszöm.

Hiszek a répamajszolásban, a saját készítésű granolában (nyakon öntesz mézzel egy adag pirított sótlan magvat, zabpehelyt, cukrozatlan aszalványokat, majd kókuszzsírral együtt összekaramellizálod a sütőben) és az almás-fahéjas-diós, vagy éppen áfonyás-mandulás zabsütiben. A jutalomfalatokban, a sok játékban és táncban szintén!

Tartunk-e csalónapot? Lazsálunk-e? Naná! Eszünk-e pizzát és hamburgert? Nélkülük nem élet az élet, legalábbis mi ezt valljuk, azonban "élményfőzéssel" készítjük őket. Most épp házi magvas kenyeret készülünk sütni, de Nutellával kenjük meg, méghozzá vastagon. Az esti limonádénkat viszont saját készítésű, mézes málnapürével turbózzuk fel sima szirup helyett, úgyhogy mi az egyensúlyra játszunk. Az eddigi eredmény? Jobb közérzet, pozitívabb testkép, több kraft. És csak ez számít.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.