otthon fürdőszentély lakásberendezés nyugalom sziget hogyan csináld relaxsarok
Neked is jár egy zsúfolt nap végén, hogy egy kicsit leengedj! A bevásárlás, a postai sorban állás, a gyerekek koordinálása, a főzés, a munkahelyen való helytállás tengernyi energiát igényel, és hogy bírd is mindezt, néha lazítanod is kell.

Ha most azt kérdezed magadban, hogy ezt mégis hogy gondolom, mert ez egyszerűen kivitelezhetetlen, akkor azt javaslom, fussunk neki még egyszer! Nem olyan bonyolult a dolog, mint amilyennek első hallásra tűnik: elég csupán napi 10 perc, és olyan leszel, mint akit kicseréltek. Bizony, te is megérdemelsz egy saját "nyugalom szigetét", ahol egyszerűen csak pihensz, relaxálsz és feltöltődsz!

A legjobb, ha van egy zugod, egy rejtett kis kuckód, ahol egy kicsit egyedül tudsz lenni és meditálhatsz. Ha eddig nem volt ilyened, akkor itt az ideje, hogy pár apró tippel kialakíts egy olyan oázist, ahonnan örömmel indulsz el minden reggel, vagy ahova nyugodtan térsz vissza esténként. Ez lehet egy fotel, egy fürdőkád, vagy egy kávézó sarok - attól függően, hogy számodra mi jelenti a tényleges kikapcsolódást. Ezúttal nem lesz szükséged a laptopodra, sem a telefonodra.

Csak magadra kell figyelned!

Kávészünet

Próbáld úgy alakítani a napi rutinodat, hogy mindig maradjon egy kis időd reggelente az aznapi teendőid átgondolására! Ehhez elég, ha egy kis helyet szorítasz a konyhapultnál vagy az egyik ablaknál. Amíg a család alszik, a várost nézve kortyold a reggeli kávéd, vagy gyönyörködj a természetben, és hallgasd a madárcsicsergést! Ha beköszönt a jó idő - és persze van rá lehetőséged -, kezdd a napot a teraszon vagy az erkélyen! Napközben ugyanitt szintén tarthatsz egy 10 perces tea- vagy kávészünetet. Utána újult erővel folytatódhat a munka!

Forrás: iStockphoto/Gpoint Studio/Anna Bizon

Könyvmolyok kuckója

Az olvasás segít, hogy picit megállítsd az időt. Ha mindennapos rituáléddá válik, várni fogod, mikor lesz 5 szabad perced, hogy leheveredhess a kis fészkedbe egy finom forró csokival vagy egy kis nassolnivalóval. Egy izgalmas könyv vagy egy érdekes cikk olvasása közben egy másik világba csöppensz, és közben fejleszted az intelligenciádat is.

Az olvasókuckóhoz nem kell sok minden: egy karosszék vagy a kanapé sarka tökéletes, egy lámpára viszont szükséged lesz. Tehetsz magad mellé egy cserepes zöld növényt vagy élő virágot is, hogy jobb kedvre derítsen.

Forrás: iStockphoto/Mark Bowden

Saját fürdőszentély

A fürdőszobában való ellazulás a legjobb módszer arra, hogy kizárd a külvilágot. Jutalmazd meg magad egy nehéz nap után egy forró fürdővel! A kényeztetést tovább fokozhatod pár csepp illóolajjal vagy néhány kanál nyugtató fürdősóval. Ha aktívabb pihenésre vágysz, mindezt egy jó könyv és egy pohár bor társaságában is megteheted. Miután végeztél a pihentető fürdővel, bújj egy puha köntösbe vagy egy nagy törülközőbe! Meglátod, fantasztikus érzés, mintha újjászülettél volna!

Forrás: iStockphoto/RossHelen

Relax sarok

Rendezkedj úgy a lakásban, hogy ki tudj alakítani egy egyszemélyes búvóhelyet. Ez lehet egy áttetsző függönnyel elválasztott sarok vagy egy kényelmes fotel. Nem kell vadonatúj bútorban gondolkoznod, egy régi darabot is újjá tudsz varázsolni, ha ráterítesz egy takarót. Már csak egy kényelmes párna és egy puha, meleg pléd kell, hogy az ötcsillagos luxus körülöleljen. Engedd el magad, pár percig ne gondolj semmire, csak relaxálj! Gyújts meg egy illatos mécsest, hallgass zenét, nézz meg egy filmet, vagy egyszerűen csak kapcsolj ki mindent és élvezd a csendet!

Forrás: iStockphoto/Eva Katalin Kondoros

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.