Ne félj a színektől! Így öltözködj, ha te is ősz típus vagy!

divat magazin színtípusok blogbejegyzés
Harminc év öltözködési mánia, és egy divattervező/ stylist iskola után bártan merem mondani, hogy tényleg nem szabad félni a színektől. Mutatom, hogy mik azok a darabok, amelyekkel ősz típusként biztos, hogy nem fogsz mellé lőni.

Bevallom, hogy nekem is voltak időszakok, amikor a feketén és a fehéren kívül nem mertem semmilyen más színű ruhát megvenni, de hamar rá kellett jönnöm, hogy a szürke hétköznapokat sokszor egy színes kabát, igazán mesebelivé tudja varázsolni. Már kislány koromban sem volt mindegy, hogy miben megyek oviba, bár az sem, hogy hétvégén miben ülök le az asztalhoz reggelizni. Ezt a tulajdonságomat sikerült szépen átdelegálnom a felnőtt éveimre is. Rézvörös hajammal, barna szemeimmel és fehér szeplős bőrömmel egyértelműen az évszak skála ősz típusába tartozom.

Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, akkor most jól figyelj!

Az új évben mindig érdemes egy kicsit felfrissíteni a gardróbot – ráadásul az év eleji leárazások ideje a legjobb időszak erre. Szóval, ha felkerekedtél, mindenképpen a természetes színeket keresd. A barna minden árnyalata, de főként a mély tónusok állnak nekünk a legjobban. A penészzöldtől az aranytól, sőt még a sárga és a teve színek árnyalataitól sem kell félni. De még az ettől élénkebb színektől a pirostól és a pinktől sem kell megijedned. Hidd el tudom miről beszélek.

Évekig nem mertem felvenni se pirosat, se rózsaszínt. Mondván, hogy „ahh vörös hajhoz, hogy néz ki egy piros pulóver?" Majd találtam egy olyan Ferrari piros pulcsit ami tökéletesen megegyezett a kedvenc piros rúzsom színével. Persze, hogy nem bírtam ki, megvettem. Másnap piros pulcsiban, hatalmas piros szájjal és a már amúgy is baromira feltűnő vörös hajammal mentem dolgozni. Csodák csodájára mindenki el volt ájulva, hogy mennyire őrültjó ez a szín. Azóta is hullaszerelmes vagyok abba a felsőbe és ha egy kis feltűnésre vágyom biztos, hogy ebben lépek ki az utcára.

1. Medicine sál 3390 F - answear.hu, 2. Mango kalap 6595 Ft - answear.hu, 3. Y.A.S
Ingruha 19.990 Ft - aboutyou.hu, 4. Kurt Geiger London bőr csizma 41.990 Ft - answear.hu, 5. FREAKY NATION Bőrdzseki 39.990 Ft - aboutyou.hu, 6. Love Moschino kézitáska 41.990 Ft - answear.hu, 7. H&M jogger 4495 Ft Forrás: She

De mondok jobbat! Sose voltam az a rózsaszín mániás típus, már háromévesen is előbb vette fel egy barackvirág vagy egy téglaszínű ruhát, mint egy babarózsaszint. A pinkről és a magentáról pedig szentül hittem, hogy csak a húgomhoz hasonló kreol bőrű egzotikus szépségeken mutat jól. (A következő cikk rólatok fog szólni.) Aztán 2020 januárjában még a nagy pandémia hullám előtt Milánóban töltöttem egy hosszú hétvégét.

Nemhiába a divat fővárosa, imádom hogy mindenki úgy öltözködik, ahogy jólesik neki, és még a legextrémebb szetteket is magabiztosan büszkén viselik a nők. Ott ebben a felszabadult közegben, ahol tényleg minden arról szól, hogy a divat által úgy fejezheted ki önmagad ahogy csak szeretnéd, megpillantottam egy magenta színű kabátot, és elfogott egy mindennél erősebb érzés, hogy ez most nekem KELL!

Talán több mint egy órán át nézegettem magam a próbafülkében, de ahogy teltek a percek, csak egyre biztosabb lettem benne, hogy igen, ez a kabát én vagyok. Szükségem van rá. Aztán persze itthon a kicsit konzervatív ismerőseim közül többen is megkérdezték, hogy „de a vörös hajadhoz ez a lila?" Én meg mondtam, hogy nem ez nem lila, ez magenta és igen, kimondottan jóláll a vörös hajamhoz. Azóta is imádom, és nemcsak a színe miatt, hanem azért mert amikor felveszem belém bújik az az olasz dolce vita, ami elhiteti velem, hogy a divat és az öltözködés olyan szabadságot ad, amivel minden nap pontosan azzá válhatok akivé csak szeretnék.


Szóval kedves ősz típusok, csak bátran! Tessék kilépni a komfortzónából és észre venni, hogy egy színes kiegészítőben mennyi szabadság rejlik.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.