Akkor kezdj el ránctalanítani, amikor még nincsenek ráncaid!

kor szépségápolás ráncok arcápolás Zugor Enikő ránctalanítás
Amióta világ a világ, harcban állunk az idővel. A drogériák polcai roskadásig vannak a különböző ránctalanító kencékkel, az egyszerű halandók pedig könnyedén megilletődhetnek a bőség zavarától. Milyen ránctalanítóra van szükséged? Mikor kell elkezdeni? Mi a különbség a krémek között? Nyugi, segítünk.

Mikor kell elkezdeni?

Tévhit, hogy a ránctalanítást akkor kell elkezdeni, amikor az idő vasfoga már nyomot hagyott az arcbőrödön. Sajnos, ha már vannak ráncaid, a legdrágább termék sem fogja eltüntetni azokat. A harc felvételéhez az ideális életkor - most kapaszkodj meg - 25 éves korodban van. Tudjuk, ki gondolná!? Hiszen az arcod ekkor még az átmulatott éjszakák után is olyan friss, mint egy mézédes barack egy nyári napon.

Természetesen ilyenkor még nem kell bevetned a nagyágyúkat, amelyek az idősebb korosztálynak valók. Minden ránctalanító krémen jelölve van, hogy milyen életkorban ajánlott használni - ezt mindig csekkold vásárlás előtt!

Milyen összetevőket keress?

Az, hogy egy kozmetikumnak borsos az ára, még nem garancia arra, hogy az arcod imádni fogja. Mielőtt választasz, inkább az összetevők listájára koncentrálj! Ha az alábbiak fel vannak sorolva a doboz hátulján, nem lőhetsz mellé:

  • Hialuronsav: Enélkül neki se kezdj a ráncok elleni csatának! A hialuronsav a bőrünk egyik természetes alkotóeleme, amely a vízmegtartásért felelős. Ha pedig a bőröd kellő mennyiségű vizet tartalmaz, megelőzheted a ráncokat.
  • Peptid: Bőrünkben az idő múlásával egyre kevesebb kollagén termelődik, emiatt rugalmassága és feszessége csökkenni kezd. A peptidek serkentik a kollagéntermelést, így hosszú ideig élvezheted a fiatalos arcbőrt.
  • A-vitamin: Gyönyörű arcbőr nem létezik A-vitamin nélkül. Pont.
  • C-vitamin: Nemcsak egészségünk szempontjából fontos, hanem bőr fiatalságának megőrzése miatt is. A C-vitamin véd a káros szabadgyököktől, amelyek a sima arcbőr legnagyobb ellenségei.
  • E-vitamin: Hidratál és véd a szabadgyököktől, öregedésgátló hatású, javítja a bőr textúráját - kell ennél több?
Forrás: Shutterstock

Hogyan építsd be a ránctalanítókat az arcápolási rutinodba?

Khm... Arcápolási rutin. Ugye, kérdeznünk sem kell, hogy van-e ilyened? Ha nincs, érdemes sürgősen bevezetned. Ha van, akkor a smink és a szennyeződések eltávolítása után, de még a hidratáló krém felvitele előtt használd a ránctalanítót!

A ránctalanítást tévhitei:

  • A korai ránctalanítás tönkreteszi a bőrt - hamis. A ránctalanítást nem 40+ évesen kell elkezdeni, hanem már a húszas éveid közepétől. Egyáltalán nem fogja tönkretenni a bőröd, sőt!
  • Ránctalanító használata = gyönyörű arcbőr - szintén hamis. A ránctalanító krémek használata önmagában nem fog babapopsi-szerű arcbőrt varázsolni. Ha alapvetően problémás a bőröd, inkább az életmódodban vagy az egészségügyi állapotodban keresd a hibát!
  • A víz természetes segítség a ráncok ellen - igen is, meg nem is. A megfelelő hidratálás fontos a bőrnek, ugyanakkor egy jó ránctalanító krém nélkül kevésnek bizonyul.

Zugor Enikő

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.