szilveszter smink Zugor Enikő bakik tippek sminkelés szépség
Az év végét mindenki szeretné bomba formában köszönteni. Ennek érdekében előkapjuk a legszívdöglesztőbb outfitünket, a legvagányabb surranónkat és a legdögösebb parfümünket.

Megjelenésünk megkoronázásaként pedig jöhet egy vadító smink, amivel órákig pepecselgetünk, de ajaj! A végén a tükörbe nézve egyáltalán nem az a látvány fogad, amit szerettünk volna...

A színek tragédiája

Kedvenc influenszerednél láttál egy csoda menő, elképesztően színes make-upot. Mivel azonnal beleszerettél, így mindent hátrahagyva rohansz, hogy te is elkészíthesd. A művelet végén viszont csalódottan veszed tudomásul, hogy rajtad inkább bohócos a végeredmény, mintsem szexi és csábító.

Mi lehet a gond? Valószínűleg elfeledkeztél a színekről. Hajunk, szemünk, bőrünk színe befolyásolja, hogy milyen színű sminkek állnak jól. Bizonyos színekkel kiemelhetjük a szépségünket, míg másokkal inkább sápadt vagy ijesztő lesz a végeredmény.

Forrás: Shutterstock

A tökéletes árnyalatok megtalálásához tudnod kell, hogy milyen évszaktípusba tartozol. Viszont van néhány egyszerű tipp, amivel akkor sem lőhetsz mellé, ha fogalmad sincs erről.

  • A lila különböző árnyalatai és a földszínek minden haj-, szem- és bőrtípushoz passzolnak. Ha tényleg lövésed sincs, hogy mi állhat jól, akkor kísérletezz ezekkel!
  • A másik aduász a füstös szem, ezzel sem lehet mellényúlni. Persze ehhez szükséges az is, hogy szépen fel tudd vinni a festéket.
  • Ha barna a szemed, akkor egy kis barna színt muszáj belecsempészned a sminkbe. De ha szeretnél valami extrábbat, jöhet a padlizsán, a bronz, az arany, a narancssárga vagy a pink. Így még a szilveszteri fényeket is túlragyoghatod.
  • Kék szeműeknél tuti befutó a fekete, szürke, narancs, korall. A kék szemhéjpúder sem tiltólistás, csak arra figyelj, hogy mindig sötétebb árnyalatú legyen, mint a szemed színe!
  • Zöld szemnél jöhet az arany, a smaragzöld, a szürke, a fekete és a barna.

Primer? Az meg micsoda?

Ha már órákat szenvedtél a sminked elkészítésével, biztosan nem szeretnél tőle olyan könnyedén megszabadulni. Ha viszont azt veszed észre, hogy néhány óra múlva szinte észrevétlen, akkor valamit sajnos elmulasztottál. Ez a valami pedig a primer!

A primerrel kapcsolatban még mindig jellemző a bizonytalanság. Sokan nem értik, pontosan mire való, hogyan kell használni és miért hasznos. Pedig két fontos funkciója is van. Egyrészt egységessé válik tőle a bőr, másrészt tartósabb lesz a smink. A hidratáló krém fölé és az alapozó alá kell felhelyezni. Jó hír, hogy létezik külön szemhéjpúder alá való verzió is, ami igazi kincs a rendszeresen sminkelőknek!

Forrás: Shutterstock

Too much!

Mi kell a tökéletes szilveszteri varázslathoz? Egy kiló alapozó, egy erős szemsmink, egy drámai tusvonal, glitterek minden mennyiségben, harsány rúzs, műszempilla és highlighter. Csiribú-csiribá! Sikerült eltüntetned önmagadat! Valóban szükséged van erre?

A jó smink ismérve, hogy kiemeli az arc szépségeit, de nem nyomja el a természetes vonásaidat. Közhelyesen hangzik, de ettől még igaz: a kevesebb néha több. A sminkek terén is.

Forrás: Shutterstock

A szilveszteri buliban szerencsére nagyobb mozgásterünk van, mint a hétköznapok során, ilyenkor megengedett, hogy kicsit szabadabban bánj az ecseteiddel. De attól még figyelj arra, hogy ne maszkot készíts magadnak! Ha csillogni szeretnél, akkor kicsit visszafogottabb rúzst használj! Ha viszont egy fullextrás rúzsban hódítanál, nem feltétlen kell háromféle szemhéjpúdert felvinned a szemedre.

Zugor Enikő

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.