divat pulóver karácsony trend karácsonyi pulcsi Laczkó Ágnes
A karácsonyi csúnya pulcsik eredetét homály fedi, vagy legalábbis eddig senki nem merte magára vállalni ezt a "bűntettet".

A '80-as évek brit TV műsoraiban láthattunk rá példákat, de talán amire legtöbben emlékeznek, az Mr. Darcy rénszarvasos pulóvere a Bridget Jones naplójában. Egyszerre volt mérhetetlenül nevetséges és mégis cuki egyben.

Egyre több sztár és influenszer kezdett el magáról viccesebbnél viccesebb karácsonyi portrékat feltölteni. És ami a kezdetek kezdetén cikinek bizonyult, abból egyszer csak trend lett. Valahogy mindenki meglátta benne, hogy a meghitt ünnepi hangulatba simán lehet egy kis humort is csempészni. Ilyenkor kicsit újra gyerek lehet az ember - akárcsak Halloweenkor vagy farsangkor, mikor beöltözünk.

Egyébként 2002-ben Vancouverben tartották az első Csúnya Karácsonyi Pulcsis Bulit, amit alapítványi pénzgyűjtés céljából hoztak létre. Ezt azóta is minden évben megtartják, és sok más ország is csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük Magyarország is a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás rendezvényével.

A legnagyobb márkák polcain már elengedhetetlenek ezek a pulcsik, de olcsóbb megoldásként használtruha üzletekben is beszerezhetsz egyet.

Egy kis ízelítő:

Forrás: hm.hu/mohito.hu/reserved.hu/mango.hu/f&f.hu

Csodálatosan giccses darabokra lelhet az ember, de még egyedibbé lehet őket varázsolni egy kis kreativitással és humorral:

  • különböző téli motívumok felragasztása (díszek, hópehely, plüss figurák)
  • az igazán merészek fényfüzérekkel vagy zenélő alkatrészek elhelyezésével is megbolondíthatják pulcsijukat

Magyarországon is egyre nagyobb divatja van a céges karácsonyi rendezvényeknek, ráadásul egyre több helyen törik meg a hagyományos csini ruha/öltöny/zakó dress code-ot és teszik humorossá a partit karácsonyi pulcsikkal.

Ezekhez a darabokhoz lehet hordani sportosan farmert, bakancsot, lapos csizmát, de elegáns szoknyákkal és magassarkúval is lehet őket párosítani. A legtrendibb idén, ha pliszírozott vagy bőrhatású szoknyával, sorttal viseljük.

Forrás: Shutterstock

Valaki ilyenkor is a harmóniára törekszik, amivel nincs is semmi baj, de alapvetően a karácsonyi pulcsiknál pont az a lényeg, hogy nincsenek szabályok. Világnapját december 14-én tartják, így van még idő beszerezni egyet - vagy akár a párotokkal, családtagjaitokkal közösen is elkészíthetitek a saját, egyedi és utánozhatatlan darabotokat.

Te mit gondolsz a karácsonyi csúnya pulcsis divatról?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: reserved.hu/mohito.hu/hm.hu

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.