Rekkenő hőség, elképesztő csaták: az Airnergy történelmet írt a Tippmix Minifoci Magyar Kupában

finálé siker minifoci Tippmix Minifoci Magyar Kupa
Július 16-án Csepelen került megrendezésre a Tippmix Minifoci Magyar Kupa nagydöntője, ahova a sorozat korábbi négy selejtezőjéből nyolc csapat jutott be. A történelmi kupasorozat fináléja hatalmas izgalmakat és az Airnergy sikerét hozta. Ezzel a budapesti csapat indulási jogot nyert a szeptemberi bulgáriai EMF Euro Cup-ra és a magyar bajnoki címért is harcba szállhat majd.

Négy izgamas MK-selejtező, parádés meccsek

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa első, hajdúszoboszlói állomása az SZPCDSE-ECECE sikerével ért véget pünkösdhétfőn. A ceglédberceli csapat mellett a másik döntős H-Terasz jutott a július 16-án megrendezésre kerülő nyolccsapatos budapesti nagydöntőbe.

Ezt követően Csepelen bombaerős mezőny jött össze, végül óriási izgalmak után a győztes Szilasi és Barátai és az ezüstérmes Lázár Lovaspark kvalifikált magát az országos fináléba.

Az MK-sorozat harmadik állomásán győztes Todor Pet Bau Team Kft. és az ezüstérmes Futottak Még örülhetett Tápiószentmártonban, majd legvégül Balatonfűzfőn Airnergy FC és a H.O.P.E. harcolta ki a szereplést a fináléban.

Rekkenő hőség, nagy csaták a Tippmix Minifoci Kupa döntőjén

Nem csoda, hogy a kispályás foci rajongói már nagyon várták július 16-i időpontot, és az Origo élő közvetítésének köszönhetően azok is egész nap élvezhették a jobbnál jobb mérkőzéseket, akik a rekkenő hőségben nem tudtak kilátogatni a minifutball-válogatott bázisaként is szolgála csepeli helyszínre, ahol a finálé zajlott.

Július 16-án Csepelen került megrendezésre a Tippmix Minifoci Magyar Kupa nagydöntője, ahova a sorozat korábbi négy selejtezőjéből nyolc csapat jutott be. A történelmi kupasorozat fináléja hatalmas izgalmakat és az Airnergy sikerét hozta.

Ezzel a budapesti csapat indulási jogot nyert a szeptemberi bulgáriai EMF Euro Cup-ra és a magyar bajnoki címért is harcba szállhat majd.

Ezt követően is kiváló mérkőzések voltak a csoportkörben, annak ellenére, hogy a nyári hőség nem könnyítette meg a játékosok dolgát. Az A-csoportban az SZPCDSE-ECECE a Szilasi legyőzése után a másik két összecsapását is megnyerte, így kilenc ponttal, hibátlan mérleggel jutott tovább. A Szilasi az elvesztett első mérkőzést követően legyőzte a H-Teraszt és a Lázár Lovasparkot is, így második helyen ment a négy közé. A H-Terasz lett a harmadik, míg a futsal NB I-es és NB II-es játékosokkal felálló Lázár Lovasrpark némi meglepetésre pont nélkül fejezte be a nagydöntőt.

A Lázár Lovaspark nem jutotott tovább a csoportból Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A B jelű négyesben A H.O.P.E. két sikerrel nyitott, a Futottak Még csapata két vereséggel, míg a Todor egy siker mellett egy vereséget könyvelhetett el. A csoportkör utolsó fordulójában a Futottak Még nem tudott javítani és a számukra tét nélküli meccsen 7-1-re kaptak ki a Todortól. Az utolsó csoportmeccsen az Airnergy és a H.O.P.E játszott sorsdöntő meccset. Mivel az előbbi nyert, így három hatpontos csapat lett végül a csoportban, így a minitabella döntött, ahol nem számítottak a Futottak Még elleni eredmények. Ebből végül az Airnergy és a H.O.P.E jött ki jól, ez pedig azt is jelentette, Todor búcsúzott a tornától.

Az elődöntőben a H.O.P.E. az SZPCDSE-ECECE együttesével, míg az Airnergy a Szilasi és Barátaival találkozott.

A H.O.P.E.-SZPCDSE-ECECE mérkőzés első percei nagy taktikai csatát hoztak, egyik csapat sem mert nagyot kockáztatni. A 10. percben szerzett vezetést az SZPCDSE-ECECE Horváth Richárd öngóljával, de nem sokáig örülhetett a ceglédberceli együttes, ugyanis Seregy Tamás szinte azonnal egyenlített. A válogatott játékos a 12. percben újra villant, így már a H.O.P.E.-nál volt az előny (1-2). A maglódi csapat a második félidő elején kiválóan tartotta az előnyét, a taktikus játékkal nem tudott mint kezdeni az SZPCDSE-ECECE. Ez így volt a folytatásban is, a végén előbb már a kapus, Bohony Bálint is többször előre merészkedett, majd Kövesdi Zsomborral próbált 6 az 5 ellen játszani a hátrányban lévő együttes.

Ez sem hozott sikert, így a H.O.P.E. jutott a döntőbe.

Döntőig menetelt a H.O.P.E. Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A másik elődöntőben már a 4. percben előnyhöz jutott az Airnergy a Szilasi és Barátai ellen, Dévényi Dániel lőtt elképesztően nagy gólt a kapufa segítségével (1-0). Az első játékrész végén Szabó Patrik duplázta meg az előnyt. (2-0). A Szilasi próbált váltani a folytatásban, de a rivális nagyon okosan tartotta a kétgólos előnyét. Egészen a 20. percig, amikor a csapatkapitány, Szilasi Milán szépített (2-1). A folytatásban nagyon nyomott a Szilasi, az Airnergy már csak a védekezésre koncentrált.

Újabb gól azonban már nem esett – hiába volt Szilasi Milánnak is egy nagy ziccere még -, így az Airnergy jutott a fináléba.

A finálé előtt lejátszották a bronzmeccset, ahol Barabás Miklós vezetésével 4-0-ra nyert meg az SZPCDSE-ECECE, így éremmel távozhatott a ceglédberceli csapat, míg a Szilasi és Barátai a negyedik helyen végzett.

Elképesztő izgalmak, az Airnergy sikere

A döntőt – amelynek az érdekessége, hogy a balatonfűzfői állomás fináléjában és itt Csepelen a csoportkörben is találkoztak a csapatok - a H.O.P.E. kezdte jobban, előbb Nagy Gábor a gólvonalról tisztázott fejjel, majd a kapufa mentette meg az Airnergy együttesét. A folytatásban is maglódi csapat irányított, az Airnergy próbálta tördelni a játékot. A 10. percig kellett várni az első gólra, amikor Sós Márkó szerezte meg a vezetést a H.O.P.E. együttesének (0-1). Három perccel később Szabó Patrik révén egyenlített is az Airnergy, így kezdhettek mindent előröl a csapatok (1-1).

H.O.P.E. - Airnergy FC mérkőzés volt a döntőben Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A második félidő elején azonnal betalált és fordított az Airnergy Földi Botond találatával (2-1), így ekkor a H.O.P.E. került nehéz helyzetbe. A maglódiak azonban nem adták fel, főleg Seregy volt veszélyes, de az Airnergy kontrái is sok veszélyt tartogattak. A 18. percben aztán érkezett Kerek Norbert és egyenlített (2-2). Az elképesztő izgalmaknak itt még nem volt vége, szinte azonnal jött Gabura Alexander gólja – bele is sérült a lövésbe a játékos - és már 3-2-re vezetett az Airnergy.

A maglódiak a végén 6 az 5-ben is támadtak a végén, de Sztojka Márk egy kontra végén eldöntötte a meccset, így az Airnergy nyerte a kupát (4-2).

Az Airnergy a sikerével indulási jogot nyert a szeptemberi bulgáriai EMF Euro Cup-ra és a magyar bajnoki címért is harcba szállhat majd.

A történelmi kupanap nem csak a csapatok, de a jelenlévők számára is sokáig emlékezetes élmény marad, amely igazi minifoci ünnep volt. Nem szabad elfelejteni, hogy kiegészítő programként 20 csapatos amatőr tornát is szervezett az MK-döntő mellé a Minifutball Szövetség, így a budapesti és környékbeli kispályás csapatok mindamellett, hogy amatőr szinten játszhattak egymással, közben megnézhették a legjobb minifoci csapatok összecsapásait is a centerpályán.

„Nagyon nehéz nap volt. Nem titkolt célunk volt, hogy kupagyőztesek legyünk. Az első mérkőzésen 1-0-ra kikaptunk, ezt követően mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk. Nagyszerűen védekeztünk, egész tornán kevés gólt kaptunk. Iszonyatosan örülünk a sikernek.

Büszkék vagyunk rá, hogy a a Tippmix Minifoci Magyar Kupában mi leszünk az első címvédők. Ezt hangsúlyoztam a srácoknak végig.

Maradéktalanul teljesítették az elvárásokat, nagyon büszke vagyok rájuk" – mondta Gabura Gyula, az Airnergy csapatvezetője.

A kupagyőztes Airnergy FC Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Meg vagyok elégedve a csapattal, mindenki maximálisan odatette magát. Most az, hogy egy meccsen nem jött ki a lépés, az benne van. Nyilván nyerni akartunk, de most ennyi volt benne és a harmadik hely összejött. Megpróbálok mindig maximumot hozni, talán ha picivel többet hozok, akkor meglehetett volna a siker is, de így is örülök. A csapatnak is köszönhetem ezt a díjat" – árulta el a nagydöntő legjobb kapusa, Bohony Bálint.

07.16. vasárnap: Döntő, Csepel
A finálé résztvevői:
- SZPCDSE-ECECE
- H-Terasz
- Szilasi és Barátai
- Lázár Lovaspark
- Todor Pet Bau Team Kft.
- Futottak Még
- Airnergy
- H.O.P.E.

Eredmények, csoportmérkőzések:

Szilasi és Barátai – SZPCDSE-ECECE 0-1
H-Terasz - Lázár Lovaspark 4-3
Todor Pet Bau Team KFT - Airnergy FC 1-0
H.O.P.E. - Futottak Még 4-3
Szilasi és Barátai - H-Terasz 3-0
SZPCDSE-ECECE - Lázár Lovaspark 2-0
Todor Pet Bau Team KFT – H.O.P.E. 1-3
Airnergy FC - Futottak Még 4-1
Szilasi és Barátai - Lázár Lovaspark 6-3
SZPCDSE-ECECE - H-Terasz 4-0
Todor Pet Bau Team KFT - Futottak Még 8-1
H.O.P.E. - Airnergy FC 0-2

Elődöntők:

SZPCDSE-ECECE - H.O.P.E.1-2
Airnergy - Szilasi és Barátai 2-1

Bronzmérkőzés:

SZPCDSE-ECECE - Szilasi és Barátai 4-0

Döntő:

Airnergy - H.O.P.E. 4-2

Tippmix Minifoci Magyar Kupa, nagydöntő, Csepel, végeredmény:

1. Airnergy
2. H.O.P.E.
3. SZPCDSE-ECECE
4. Szilasi és Barátai

Különdíjasok:

A torna legjobb kapusa: Bohony Bálint (SZPCDSE-ECECE)
A torna legjobb játékosa: Földi Botond (Airnergy)
A torna gólkirályai (4 gól): Jáger Roland (Szilasi és Barátai), Bita Mátyás (Todor), Szabó Patrik (Airnergy), Kerek Norbert (H.O.P.E.), Seregy Tamás (H.O.P.E.)

Májusban indult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozott majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét pedig élőben követhették nyomon az Origón a kispályás foci szerelmesei!

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.