Tippmix Minifoci Magyar Kupa Budapest Döntő klub csapatmunka minifoci
Vasárnap Csepelen rendezik meg Tippmix Minifoci Magyar Kupa nagydöntőjét, ahova a sorozat eddigi négy selejtezőjéből - Hajdúszoboszló, Csepel, Tápiószentmárton és Balatonfűzfő - nyolc csapat jutott be. A történelmi kupasorozat negyedik, balatonfűzfői állomásáról az Airnergy és a H.O.P.E. együttese kvalifikálta a fináléba. 4. rész:

Airnergy – a fiatalok erejével

A 2008-ban alapított klub elsősorban az utánpótlás-képzéssel foglalkozik. Gabura Gyula csapata tavaly a Budapest Döntő megnyerésével tette le a névjegyét a minifutballban, ahol idén is esélyesek. Legismertebb játékosaik a DVTK-ban és Mezőkövesden is megforduló George Menougong és a 101-szeres futsalválogatott Nagy Gábor 'Futre'.

„A kispályás labdarúgással az 1990-es évek környékén ismerkedtem meg. A Csepeli Csődörök nevű baráti társaságban kezdtem innen lépkedtem fel a ranglétrán. A kispályás labdarúgás bármelyik ágaztáról is van szó, nagyon szeretem. A medicinlabda is jöhet, az a lényeg, hogy barátok között legyünk és mindenki jól érezze magát" – árulta el Nagy Gábor.

„Klubunk 2008-ban alakult és a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásképzésre. Elsődleges cél, hogy tanítványaink számára örömöt szerezzen a foci, és elkötelezetté váljanak a sportág számára.

Az egyesületi célkitűzések standardjai: a fegyelem, a figyelem, a viselkedés, az instrukciók elfogadása, a csapatmunka, az egészséges életmód betartása. A csapatmunka fejlesztése magában foglalja az olyan jelzőket, mint kommunikációs képesség, vezetés, önzetlenség és versenyképesség, melyek nemcsak a futball, hanem a legtöbb hivatás sikeréhez is szükségesek. Az 5+1-es labdarúgás, a minifoci tökéletes kiegészítése edzéseinknek, hiszen a kisebb terület és a vele járó több labdaérintés, jobb és gyorsabb döntések meghozatalára sarkallja a fiatalokat, ezáltal gyorsabban fejlődnek és számos tapasztalatot szereznek" – mondta az Airnergy Hungay Football Club csapatvezetője, Gabura Gyula.

Az Airnergy is kiváló esélyekkel indul a finálában Fotó: Polyák Attila - Origo

A klub célja, hogy dinamikus és kihívásra alkalmas tanulási körülményeket teremtsenek, annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú labdarúgó játékosokat képezzenek, akik élvonalbeli csapatokban játszanak majd. Szervezettségében, szakmai munkájában, arculatában, gazdálkodásában egyaránt, egy előre mutató, a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő klubot szeretnének felépíteni.

H.O.P.E. - hosszú szezon lezárása jön

2022 nyarán alakult a csapat a tragikus körülmények között elhunyt Poncok Csaba tiszteletére.

A csapat 90 százaléka együtt focizik futsalban is, ahol idén az NB2 Keleti-csoportjának megnyerésével jogot szerzett az NB1-ben történő indulásra.

Németh Gusztáv csapatvezető elmondta, bár a csapat még nemrég jött létre, ennek ellenére a jogelődök révén az Országos Minifutball Szövetség megalakulása óta kapcsolatban a szervezettel, több játékosuk szerepelt már a legelső Európa-bajnokságon is. Ráadásul azóta is többen tagjai a minifutball-válogatottnak.

A H.O.P.E hosszú szezont zár le vasárnap Fotó: Polyák Attila - Origo

07.16. vasárnap: Döntő, Csepel
A finálé résztvevői:
- SZPCDSE-ECECE
- H-Terasz
- Szilasi és Barátai
- Lázár Lovaspark
- Todor Pet Bau Team Kft.
- Futottak Még
- Airnergy
- H.O.P.E.

A csoportbeosztások:
A-csoport:
H-Terasz
Lázár Lovaspark
Szilasi és Barátai
SZPCDSE-ECECE
B-csoport:
H.O.P.E.
Futottak Még
Todor Pet Bau Team KFT
Airnergy FC

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntőre (Csepel Hungary Club 94 SE pálya, 1213, Budapest, Szentmiklósi út 1.) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, az egész napos eseményre a belépés ingyenes!

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

Rendkívüli közvetítés az Origón: élőben a Tippmix Minifoci Magyar Kupa döntőjehttp://www.origo.hu/sport/futball/20230713-labdarugas-minifoci-rendkivuli-kozvetites-az-origon-eloben-a-tippmix-minifoci-magyar-kupa-dontoje.html

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.