Jön a Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntő: legendás elődök és a kispálya királyai

sorozat bajnokság csapat minifoci Tippmix Minifoci Magyar Kupa
Vasárnap Csepelen rendezik meg Tippmix Minifoci Magyar Kupa nagydöntőjét, ahova a sorozat eddigi négy selejtezőjéből - Hajdúszoboszló, Csepel, Tápiószentmárton és Balatonfűzfő - nyolc csapat jutott be. A történelmi kupasorozat második, budapesti állomásáról a Szilasi és Barátai és a Lázár Lovaspark együttese kvalifikálta a fináléba. 2. rész:

Szilasi és Barátai – az MK egyik nagy esélyese

A csapat ezen a néven már a 2000-es évek elején is szerepelt a miskolci teremfoci bajnokságokon, akkor még a csapatvezető, Szilasi Milán édesapja vezette. A jelenlegi csapatot 2018-ban kezdte el építeni, a Kaminokupa által szervezett Panoráma Ligában szerepeltek, majd a helyszín közelsége miatt a Bakancsos utcában is megfordultak. 2021 óta a Sori Liga állandó résztvevői. Ezalatt a Panoráma Ligát kétszer, a Bakancsos utcai bajnokságot háromszor nyerték meg, míg a tavaszi bajnoki cím a hatodik volt a Sori Ligában.

A csapat nagy része nagypályán is focizik, a keretből öten is a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei másodosztályban szereplő Megyaszó KSE csapatát erősítik.

A Szilasi és Barátai a döntőben is esélyes Fotó: Polyák Attila - Origo

„Az első minifocis kupánk a 2019-es Pünkösd Kupa volt, ahol remek csapatokat megelőzve végül a második helyen zártunk az Ecece mögött. Azóta is aktívak vagyunk 2021-ben negyedik helyen végeztünk a Magyar Bajnokságban, amivel kijutottunk az olaszországi Bajnokok Ligájára, ahol a negyeddöntő jelentette a végállomást. Tavaly a hajdúszoboszlói Euro Cup-ra kvalifikáltuk magunkat, sajnos itt is a legjobb nyolc volt vége, büntetőrúgásokkal maradtunk alul román ellenfelünkkel szemben. Idén megnyertük az első alkalommal megrendezett Egyetemisták Minifutball Kupáját, amivel indulási jogot szereztünk a szeptember végén megrendezésre kerülő Euro Team Cup-ra" – mondta Szilasi Milán, a Szilasi és Barátai csapatvezetője.

Hozzátette, baráti társaságról van szó, szeretnek együtt focizni, de nyilván ez is költségekkel jár (nevezési díjak, mezek). A kezdetek óta számíthat Kaposi Dániel segítségére és az elmúlt három évben Csernyiczki Zoltán is mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban szerepelhessenek.

Lázár Lovaspark – elképesztő elődök

A több korábbi nagypályás ikon mellett sikeres futsal- és minifoci játékosok szerepelnek a baráti társaságban, amelynek az alapítója, a csapatvezető Prof. Dr. Fehér Károly c. egyetemi tanár. A csapat Mező FC néven 1980-ban alakult.

A jogelőd Madridban ,az I. Kispályás Bajnokcsapatok Európa Kupáján bronzérmet nyert. Az együttes eredményei alapján Magyarország legjobbjai közė tartozik. A magyar és a nemzetközi labdarúgás kiemelkedő személyiségei

Zámbó Sándor, Bognár György, Urbán Flórián, Mészöly Géza, Juhár Tamás egykor a Lázár Lovaspark csapatában játszott és öregbítette az együttes jó hírét.

Ők közel 180-szor játszottak a magyar nemzeti válogatottban.

A 2010-ben újjáalakult csapat mintegy 100 mérkőzésen - hármat kivéve, amikor a döntőben büntetőkkel maradt alul - veretlen maradt. Több korábbi nagypályás-, olimpiai-, futsal-és minifoci nemzeti válogatott is tagja a csapatnak.

Kiváló erőkből áll a Lazár Lovaspark Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem a véletlen műve, hogy szinte mindenkinek ismerős a Lázár Lovaspark neve az országban, ki ne ismerné ugyanis a Lázár fivéreket. Lázár Zoltán kilencszeres fogathajtó világbajnok, míg Lázár Vilmos 12-szeres kettesfogathajtó-világbajnok.

07.16. vasárnap: Döntő, Csepel
A finálé résztvevői:
- SZPCDSE-ECECE
- H-Terasz
- Szilasi és Barátai
- Lázár Lovaspark
- Todor Pet Bau Team Kft.
- Futottak Még
- Airnergy
- H.O.P.E.

A csoportbeosztások:
A-csoport:
H-Terasz
Lázár Lovaspark
Szilasi és Barátai
SZPCDSE-ECECE
B-csoport:
H.O.P.E.
Futottak Még
Todor Pet Bau Team KFT
Airnergy FC

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntőre (Csepel Hungary Club 94 SE pálya, 1213, Budapest, Szentmiklósi út 1.) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, az egész napos eseményre a belépés ingyenes!

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

Rendkívüli közvetítés az Origón: élőben a Tippmix Minifoci Magyar Kupa döntőjehttp://www.origo.hu/sport/futball/20230713-labdarugas-minifoci-rendkivuli-kozvetites-az-origon-eloben-a-tippmix-minifoci-magyar-kupa-dontoje.html

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.