kibeszélő hála Egy kis Mennyország film kaland
Még ha be is vetjük minden igyekezetünket, akkor sem vagyunk képesek mindig értékelni az élet apró szépségeit. Sokszor elveszünk a mindennapi nehézségekben, és úgy kell megráznunk magunkat, hogy ne vegyük mindig magától értetődőnek, ami a miénk.

Íme, 5 olyan filmes gyöngyszem, amitől garantáltan beköltözik a szívedbe a hála!

1. Egy kis Mennyország

Ez azért nagy kedvencem, mert teljesen más aspektusból közelíti meg a "halálos beteg vagyok" témát, mint az összes többi. A műfaja vígjáték - ami tekintve a film mondanivalóját, merész elképzelés volt a készítők részéről -, mégis ettől lesz igazán életszerű és szeretetre méltó az alkotás. Kate Hudson karakterénél fiatal kora ellenére végbélrákot diagnosztizálnak, de a kezdeti sokk után nem elhagyja magát, hanem ellenkezőleg: kiélvezi hátralévő élete minden egyes percét. Természetesen a kacagtató és olykor szürreális jelenetek mellett végül megkomolyodik a film, búcsút kell venni.

Mindenkinek ajánlom, aki szeretne sírni és nevetni egyszerre, mindemellett pedig egy keserédes kikapcsolódásra vágyik, miközben el is gondolkodhat az élet igazi értékein.

2. Mielőtt megismertelek

Igazi szerelmi dráma: túrcsordult érzelmekkel és némi giccsel. Ám a film sokkal több ennél. A magamfajta romantika fanok biztosan imádni fogják, de azoknak is melegen ajánlom, akik szeretnének elgondolkodni a társadalom morális kérdésein. A film kényes témákat feszeget: dönthetünk-e a saját életünk befejeztének idejéről, vagy tekintettel kell lennünk a szeretteinkre? Elég erős lehet-e egy szerelem ahhoz, hogy az eltántorítson minket egy erős elhatározástól.

Ami pedig igazi tanítás ebben a filmben: adjunk hálát azért, hogy egészségesek vagyunk - és fizikai értelemben véve teljesen szabadon élhetünk, mert ez sajnos nem mindenkinek adatik meg!

3. A nővérem húga

Váratlan fordulattal indul a film, ugyanis egy tizenegy éves kislány feljelenti a szüleit, amiért "donornak használják" őt nővére megmentése érdekében. A nagyobbik lány ugyanis leukémiában szenved, húga pedig azzal a céllal jött a világra, hogy testvérének esélyt adhasson a túlélésre. A kislány ügyvédet fogad, hogy visszaszerezze a saját teste feletti jogát.

Elképesztő mélységek és magasságok jellemzik ezt a filmet, amely a családi összetartozásról és a leukémia elleni kőkemény harcról szól. Csavart is tartogat a dráma, így biztosak lehetünk benne, hogy a végén nemcsak a kérdéseinkre kapunk választ, de át is értékeljük az életünket.

4. A remény rabjai

A Remény rabjai Stephen King azonos című regénye alapján készült. Egy komoly dráma, amely kitartásra tanít és mélyen elgondolkodtat. A Tim Robbins alakította bankárt életfogytiglanra ítélik, miközben ő váltig állítja, hogy ártatlan. A börtönben barátságot köt az akkor már 20 éve börtönben ülő rabbal (Morgan Freeman), aki eleinte maga sem hisz a férfi ártatlanságában.

Hosszú évek telnek el, s ezalatt az idő alatt a bankár a börtön falain belül is hasznosítja szakmai képességeit: részt vesz a könyvelési munkálatokban. Kemény küzdelem árán, de végül kivívja a börtönőrök tiszteletét is, persze a munka mögött komoly leleplezési szándék lapul.

A film feszegeti az intézményfüggőség kérdését, valamint megmutatja, hogy türelemmel, elszántsággal és az önmagunkba vetett hittel mennyire messzire juthatunk.

5. Derült égből apu

Ismét egy vígjátéknak induló, ám drámává forduló csodafilm, melynek megnézése után biztos, hogy túlcsordul majd a hála érzése benned. Az Életrevalók című alkotásban is szereplő Omar alakítja a macsó csajozógépet, aki egy nap valamelyik kalandja gyümölcsével találja szembe magát: egy csöppnyi kislányt hagynak rá, így kénytelen pillanatok alatt életmódot váltani és féktelen bulizóból felelősségteljes apává avanzsálódni.

Az idők folyamán apa és lánya között elképesztő kötelék alakul ki, amelyet egy sajnálatos betegség készül szétszakítani. Miután megnéztem (és jól kipityeregtem magam), szorosan magamhoz öleltem minden szerettemet, hálát adva, hogy itt vagyunk egymásnak.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.