Tippmix Minifoci Magyar Kupa Lázár Lovaspark Csepelen
A Tippmix Minifoci Magyar Kupa első, hajdúszoboszlói állomása után ezúttal Csepelen folytatódtak a küzdelmek. A fővárosi állomásom bombaerős mezőny jött össze, így nem is csoda, hogy elképesztő izgalmak voltak az egésznapos tornán. A CSHC-pályán végül a Szilasi és Barátai szerezte meg a győzelmet, de az ezüstérmes Lázár Lovaspark is bejutott a budapesti nagydöntőbe.

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa első, hajdúszoboszlói állomása az SZPCDSE-ECECE sikerével ért véget pünkösdhétfőn. A ceglédberceli csapat mellett a másik döntős H-Terasz jutott a július 16-án megrendezésre kerülő nyolccsapatos budapesti nagydöntőben. Csepelen az volt a legnagyobb kérdés, melyik két csapat csatlakozik a már említett együttesekhez.

Vasárnap Csepelen, a magyar minifoci-válogatott bázisán folytatódott a kupasorozat, amely nemcsak a bombaerős mezőny miatt volt különleges, hanem amiatt is, mert egy pályán zajlottak a küzdelmek,

így reggel 8 órától egészen este 8 óráig zajlottak a küzdelmek. A kilátogató nézők jó időben - olykor eegy kis nyári záporral megfűszerezve - és hangulatban élvezhették az igazi minifoci ünnepet.

Nagy izgalmak voltak Csepelen Fotó: Polyák Attila - Origo

A benevezett 12 csapatot három csoportba sorsolták, ahol körmérkőzéses rendszerben döntötték el a tovább jutó helyezések sorsát. Mindhárom csoportból az 1. és 2. helyezettek és a kettő legjobb 3. helyezett jutottak tovább a kieséses szakaszba, azaz a negyeddöntőbe. A csoportküzdelmek egészen fél négyig zajlottak, és óriási izgalmakat hoztak.Az A jelű négyesből az Odin Fiai, a Szilasi és Barátai és a Chicago, a B csoportból a Squadra Anonima, a National Airon Team és a Todor Pet Bau Kft., míg a C-csoportból a Hope és a Lázár Lovaspark jutott a legjobb nyolcba.

A negyeddöntők egy mérkőzést kivéve szoros csatákat hoztak. A Lázár Lovaspark meggyőző játékkal, 6-3-ra verte a Squadra Anonimát, a Todor 2-1-re győzte le az Odin Fiait, a Hope a Chicago 1-0-s legyőzésével jutott a négy közé, míg a Szilasi igazán feszült mérkőzésen 2-0-s sikert aratott a National Iron Team ellen.

Az elődöntőben már hatalmas volt a tét, ugyanis a döntőbe jutó két csapat kvalifikálta magát a budapesti nagydöntőbe. A Lázár Lovaspark meglepően könnyedén, 4-1-re győzte le az első elődöntőben a Todor csapatát, majd a másik mérkőzés végig kiélezett csatát hozott, végül a Szilasi és Barátai 1-0-ra verte a Hope csapatát.

A bronzmérkőzésen a Hope a Todor ellen, így a bronzérmet szerezte meg. Este hét órakor vette kezdetét a döntő, amelyen a Lázár Lovaspark és a Szilasi és barátai találkozott. Az már a finálé előtt eldőlt, hogy ez a két csapat jutott a budapesti nagydöntőbe. A finálét a Lázár Lovaspark kezdte jobban, a magyar válogatott kapusa, Tajti Bence például előre is merészkedett, de a kapufa megmentette az ellenfelet.

A vezetést mégis a Szilasi szerezte meg, a 8. percben Soós Dávid szép góllal szerzett vezetést. A Lázár Lovaspark nem adta fel és a második félidő 19. percében egyenlíteni is tudott Hadnagy István révén.

Hatalmas izgalmakat hozott a döntő Fotó: Polyák Attila - Origo

Két perccel később a válogatott újonca, Kiss Gábor villant meg, az egyébként fantasztikusan védő Tajti is tehetetlen volt, így a Szilasi újból vezetést szerzett.

A hátralévő percekben pedig már nem esett újabb gól, így a Szilasi és Barátai hódította el a trófeát.

A Szilasi és Barátai nyert Csepelen Fotó: Polyák Attila - Origo
A Magyar Kupa csepeli állomásának legjobb kapusa, Mészáros Dániel Fotó: Polyák Attila - Origo

"Szeretném megköszönni, hogy egy ilyen jó tornát sikerült összehozni Csepelen. Örülök, hogy eljutottunk a döntőig, és így kvalifikáltuk magunkat az országos döntőbe. Nagyon remélem, hogy ott is ilyen jó eredményt fogunk elérni. Bizakodó vagyok annak ellenére, hogy sajnos a döntőben alulmaradtunk a Szilasi ellen. A játékunk bíztató volt, erre tudnunk alapozni a jövőben" - árulta el a torna legjobb játékosa, Pál Patrik.

Farkas Bálint, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa gólkirálya Fotó: Polyák Attila - Origo

Tippmix Minifoci Magyar Kupa, Csepel, végeredmény:
1. Szilasi és Barátai
2. Lázár Lovaspark
3. Hope
4. Todor Pet Bau Team Kft.

Különdíjasok:
A torna legjobb kapusa: Mészáros Dániel (Szilasi és Barátai)
A torna legjobb játékosa: Pál Patrik (Lázár Lovaspark)
A torna gólkirálya: Farkas Bálint (Squadra Anonima)

A verseny fordulóinak tervezett időpontjai és helyszínei:

05.29. hétfő: Hajdúszoboszló
A győztes SZPCDSE-ECECE és az ezüstérmes H-Terasz jutott a nagydöntőbe

06.11. vasárnap: Csepel
A győztes Szilasi és Barátai és az ezüstérmes Lázár Lovaspark jutott a nagydöntőbe

06.18. vasárnap: Tápiószentmárton
Versenykiírás és jelentkezés ide kattintva!

07.01. szombat: Balatonfűzfő
Versenykiírás és jelentkezés ide kattintva!

07.16. vasárnap: Döntő, Budapest
A már ismert részvevők:
- SZPCDSE-ECECE
- H-Terasz
- Szilasi és Barátai
- Lázár Lovaspark

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.