élet újrakezdés inspiráció film letargia filmezés
Néha egy-egy inspiráló film nagyon sokat segít, amikor nehéz életszakaszban vagyok. Ezektől általában nekem is megjön a kedvem ahhoz, hogy rendet tegyek az életemben.

Azok a kedvenc történeteim, amikor valaki tesz valamilyen bátor lépést, szakít az addigi életével, teljesen új dologba kezd - és persze minden jól alakul. Ha igaz történet alapján készült a film, az pedig még motiválóbb.

Íme, az öt személyes kedvencem, amiket nagyon ajánlok nektek.

1. Napsütötte Toszkána

Frances amerikai írónő, aki a válása után Toszkánába utazik pihenni. Beleszeret egy romos, de gyönyörű villába, amit hirtelen felindulásból megvesz és elkezd felújítani. Az átalakítás eleinte nem megy könnyen, de ahogy a ház egyre jobban szépül, úgy találja meg ő is a helyét az idegen országban, a világban - és a saját életében is. Aki szereti Olaszországot, annak kötelező megnézni, már csak a csodás tájak miatt is.

2. Ízek, imák, szerelmek

Oké, tudom, hogy ez kicsit talán már elcsépelt film, de szerintem jó a mondanivalója: ha nem tetszik az életed, tegyél érte, hogy jobb legyen - ne csak várj, hanem dolgozz rajta! A történet röviden: Liz amerikai írónő, aki egyszer csak rádöbben, hogy nem érzi jól magát a mások számára tökéletesnek tűnő életében. Véget vet a házasságának, de miután az új kapcsolata is tönkremegy, rádöbben, hogy tulajdonképpen nem is tudja, ki ő valójában.

Úgy dönt, egy évet utazik azért, hogy magára találjon: Olaszországban, Indiában, majd Balin tölt 4-4 hónapot. Számtalan új barátságot köt, sőt, még a szerelem is rátalál, de ami a legfontosabb: rálel a saját belső egyensúlyára.

3. Vadon

Cheryl élete kilátástalannak tűnik: elvesztette az anyukáját, a házassága tönkrement, nincs munkája, pénze és otthona sem. Nem lát más megoldást, mint kilépni az egészből, ezért elindul egy 90 napos gyalogtúrára a vadonban, teljesen egyedül. Már az első nap fel akarja adni, de kitart, az iszonyú testi és lelki fájdalmak ellenére is. A három hónap alatt, amit saját magával tölt, bőven van ideje átgondolni, hogyan jutott el idáig - és a végén arra is rájön, hogy keveredhet ki ebből a helyzetből.

A film igaz történet alapján készült. Zseniálisan mutatja be, mennyi mindent kibírunk testileg és lelkileg, és mekkora erő van bennünk, még akkor is, ha sokszor nem vagyunk tudatában. Arra tanít, hogy egy vesztes helyzetből is fel lehet állni - ha teszel érte.

4. Julie és Julia

Julie nem találja a helyét a világban, unalmas irodai munkát végez, amit utál. Mivel a főzés és az írás az a két dolog, ami örömmel tölti el, elhatározza, hogy főzőblogot indít:Julia Child híres szakácskönyvének összes receptjét megfőzi egy év alatt, és beszámol róla a blogján.

A film párhuzamosan mutatja be a két életet: Julie Powellét, aki a blogot írja, és Julia Childét, aki egyszerű feleségből lett ismert szakács, saját tévés főzőműsorral. Mindkét élettörténet arról szól, hogyan adhat értelmet az életünknek az a tevékenység, amibe igazán bele tudunk feledkezni.

5. Bor, mámor, Provence

Max, a munkamániás londoni bankár örököl egy házat és egy szőlőbirtokot a nagybátyjától Franciaországban. Odautazik pár napra, hogy eladja, de aztán elkezdi felfedezni gyerekkora kedves színhelyeit, egykori ismerőseit és az ottani, teljesen más életstílust - így már nem is biztos abban, hogy jó ötlet megválni a birtoktól... A történet azt mutatja be, hogyan lesz újra érző férfi a kiégett, megkeményedett menedzserből.

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.