munkahely teljesítmény kibeszélő magazin munka konfliktus
Úgy véled, a munkahelyen jó pont, ha folyamatosan százhúsz százalékon teljesítesz? Ez abszolút reális elképzelés, főként egy multi esetén. Ám, most képzeld el, hogy te, mint friss munkaerő, egyfajta tükröt mutatsz a már régebb óta ott dolgozó munkatársaidnak, akik beleszoktak a jó életbe, akik elhitették a főnökséggel, hogy a kiadott feladatokat nem lehet határidőkre elvégezni, nem lehet teljesíteni az általuk elvárt szintet. Vajon ők hogyan reagálnának a teljesítményedre?  Netán másnak szúrnál vele szemet?

– Üljön le Viktor! – mutat a csoportvezető az apró irodában elhelyezett székre – Azért hívattam, mert lejárt a próbaideje.
– Igen, köszönöm. – foglal helyet a húszas évei végén járó férfi.

Kintről beszűrődik a gépek zaja és az iroda üvegfalán át látni a gyárban folyó serény munkát.

– Nos – vesz a kezébe a csoportvezető egy papírt, majd tanulmányozni kezdi – Aha... Valóban... Nos, ez így nem lesz jó... – morogja a bajsza alatt.

– Bessenyei úr – kezdi Viktor –, minden nap százhúsz százalékon teljesítek. A minőségi ellenőrzésen még sosem találtak hibát a munkámban.– Igen, pont erről van szó! – néz fel a papírokból a csoportvezető.

– Nem értem – hebegi Viktor – Még a HR osztálytól is azt az értékelést kaptam, hogy nagyon jó csapatjátékos vagyok, segítőkész. Tudja, mikor végzek, a saját feladatommal, szívesen segítek, ahol lemaradás van.
– Jaj! – nyög fel Bessenyei – Hát nem is érti...
– Én... Bessenyei úr, én még túlórát is vállalok, minden héten.
– Fiam... – veszi le a szemüvegét a csoportvezető, majd beletúr a hajába – Nézze, mióta maga betette ide a lábát, minden dolgozótól elvárják, hogy minimum száz-százalékon teljesítsen, ne vétsen annyi minőségi hibát, jobb normaidőn dolgozzon, segítsen másoknak. – emeli egyre feljebb a hangját – Sőt, azt is, hogy vállaljon túlórát! De hát ez képtelenség! Maga teljesen tönkretette az itteni munkamorált!

Forrás: Shutterstock

Bessenyei hirtelen felpattan a székéről, dühösen megkerüli az íróasztalt.

– Van magának fogalma arról, mit álltam én ki az elmúlt hetekben? Mennyi telefont, e-mailt kapok, hogyha a Tárnoki Viktor így teljesít, a többi kétszáztizenkettő miért nem? Bezzeg a Tárnoki! Ő nem vét minőségi hibát. A többi embered miért? Mi az, hogy nem vállalnak túlórát? Tárnoki mindig készséges, amikor munka van. Se vége, se hossza! – sétál vissza az íróasztal mögé.

Viktor döbbenten ül a székén, és maga elé mered.

– Én... Bessenyei úr... Úgy érti, az a baj velem, túl jól teljesítek? – nyögi halkan.
– Úgy. Ezzel a hozzáállással olyan elvárást indikál a vezetőknél, amit képtelenség teljesíteni. Teljesen tönkretett nekem itt mindent! Kétszáztizenkét ember zúgolódik maga miatt!
– Nekem szükségem van erre a munkára. Egyedüli kereső vagyok a családban...

– Akkor kapja össze magát! – kiabál Bessenyei – Azonnal csökkentse a teljesítményét, vétsen hibát! A minőség nem lehet több, mint nyolcvan százalék! Ne segítsen más egységeknél, pláne ne vállaljon túlórát! – Két tenyérrel rátámaszkodik az íróasztalra, kissé előrehajol, és szigorú tekintettel Viktor szemébe néz – Megértette Tárnoki?

– Igen, uram – hajtja le Viktor a fejét.
– Kap egy hetet, hogy bebizonyítsa! – áll fel a csoportvezető – Elmehet!
Viktor feláll, kifelé indul az apró irodából.
– Tárnoki? – szólal meg a csoportvezető, mire Viktor visszafordul az ajtóból.

Bessenyei jobb keze két ujjával megérinti a szemét, aztán Viktorra bök vele:
– Árgus szemekkel fogom figyelni!

Ez is érdekelhet: Több vagy, mint a munkád!

Nyitókép: shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.