„1997 óta próbálok kijózanodni” – Billie Joe Armstrong 15 évig pusztította magát

magazin kibeszélő Green Day Billie Joe Armstrong
Billie Joe Armstrong ma már a legkevésbé polgárpukkasztó punk, akit valaha a hátán hordott a föld, de egykor pontosan olyan volt az élete, mint bármelyik rocksztáré. Ő sem úszta meg a drog- és alkoholmámorban töltött éveket, és egy nagyon emlékezetes színpadi összeomlást is produkált, mielőtt rehabra vonult volna.

25 perce tartott a koncert, amikor az American Idiot című szám közepén Billie Joe Armstrong abbahagyta az éneklést, és helyette mindenkit elküldött a francba. „Egy kib**tt perc maradt. Mi a franc? Én nem a kib**tt Justin Bieber vagyok! Hadd mutassam meg, mit jelent egy perc" – mondta,

majd fogta magát, és szanaszéjjel verte a gitárját a színpadon. Az iHeartRadio Music Festivalon történt összeomlása legendássá vált,

az ott történtekről készült videók azóta is a neten keringenek. Mi váltotta ki a kirohanást? Közvetlenül az, hogy bár a bandának 45 perc színpadidőt ígértek, 25 perc után egy kivetítőn jelezték nekik, hogy már csak 1 percük maradt. Mindezt azért, hogy Usher ki tudja tölteni a neki szánt időt. Billie Joe Armstong problémái azonban nem akkor kezdődtek.


1997 óta próbálok kijózanodni, de nem akartam részt venni semmilyen programban"

Elkezdtem kombinálni őket és eljutottam arra a pontra, hogy már azt sem tudtam, mit szedtem be éjszaka és mit nappal. A hátizsákomnak meg olyan hangja volt, mint egy óriási csörgőnek"

Forrás: Getty Images for MTV/2019 Dave Hogan/MTV 2019/Dave Hogan/Mtv 2019

Most azt gondolom, hogy ez volt az elmúlt 10 év egyik legnagyobb punk rock pillanata.

bizony sokat köszönhet feleségének, Adrienne Nessernek, aki 1994 óta tart ki mellette jóban és rosszban.

1982 szeptemberében nyelőcsőrákban elhunyt az édesapja, a Wake Me Up When September Ends című dalt az ő emlékére írta.

Ő volt az az ember, aki Billie Joe Armstrong zenei pályáját megalapozta, hiszen jazzdobos volt, ráadásul tőle kapta élete első elektromos gitárját. Halála után azonban minden megváltozott, édesanyja egy olyan férfihez ment hozzá, akit Armstrong és testvérei szívből gyűlöltek, így az énekes számára sokáig tényleg csak a zene jelentett boldogságot. Ma pedig ennél még sokkal többet: gyógyírt, ellenszert. Az énekes úgy gondolja, hogy mindenkinek van egy olyan része, ami neurotikus, esetleg paranoid, netán bipoláris.

A punk rock közeg számára az a hely volt, ahol összegyűltek a különböző problémával küzdő emberek.

"Bizonyos értelemben ez egy ellenszer a problémás embereknek" - mondta. Úgy gondolja, a Green Day is hasonlót nyújt: „Rengeteg gyötrelemről és kétségbeesésről énekelek - de megpróbálom viccesen csinálni." Ezért szerencse, hogy végül sikerült leszámolnia a függőségével, ami az együttes megalapítása óta kísérte, hiszen már a banda neve, vagyis a Green Day is a fű szeretetére utal. Billie Joe Armstrong még időben tért le arról az útról, amin rengeteg rocksztár járt már, így zenéjével még hosszú ideig nyújthat rengereg embernek segítséget. Legutóbbi albumukat 2020-ban adták ki, és reméljük ezt még sok követi.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.