öngyilkosság filmek sztárok Herczeg Zsuzsa gyerekek
A hírnévvel legtöbbször együtt jár a siker, pénz, csillogás. Sokan irigylik azokat a színészeket, akik már gyerekkorukban belekóstolhattak ebbe. Pedig nem minden arany, ami fénylik.

Mert ha a siker rossz kezekbe kerül, többet árthat, mint használ. Főleg, ha olyanokat talál meg, akik mentálisan nem erős személyiségek, és könnyen kibillenthetők lelki egyensúlyukból. Az alábbi gyerekszínészek közül mindannyian küzdöttek valamilyen mentális problémával, és helyzetükből nem láttak más kiutat, mint azt, hogy saját kezükkel vessenek véget az életüknek.

Jonathan Brandis, aki elégedetlen volt a sikereivel

Korán kezdte pályafutását, már hatévesen olyan népszerű sorozatban kapott visszatérő szerepet, mint a One Life to Live. Innentől kezdve sorra találták meg a jobbnál jobb felkérések a mozi és film világában egyaránt. A Végtelen történet 2-ben mint Bastian Bux bukkant fel, de játszott Chuck Norrisszal is a A bajnok és a kölyök című akciófilmben.

Forrás: AFPforum

Tizenhét éves volt, amikor legemlékezetesebb szerepét megkapta Steven Spielberg science fiction sorozatában, A mélység birodalmában. A tinédzserek megőrültek érte. Sokszínű személyiség volt, szinkronizált, rendezett, forgatókönyvet írt. Talán túlságosan is hozzászokott ahhoz, hogy mindig a legnagyobb sikereket zsebelje be. Ezért amikor úgy látta, hogy már nem olyan eredményeket ér el, mint korábban, felakasztotta magát.

Bár nem magyarázta meg a tettét, hiszen nem hagyott búcsúlevelet, barátai nyilatkozataiból következtethetünk arra, hogy a karrierje lett a veszte. Magányos és depressziós volt, mert nem minden az elvárásai szerint alakult. Állítólag korábban már megemlítette, hogy véget vet az életének. Halálakor mindössze 27 éves volt.

A depresszió fogságában

Lee Thomson Young mindössze két évvel volt idősebb Jonathannél, amikor fejbe lőtte magát. Ki gondolta volna ezt akkor, amikor 15 évesen átütő sikert ért el a Disney Channelen a The Famous Jett Jackson című sorozatában? Majd sorra jöttek a szerepek. Éppen a Született detektívek című sorozatot forgatta, amikor egy nap nem ment be a forgatásra.

Forrás: Wikipedia

Megpróbáltak vele kapcsolatba lépni, végül a lakásán találtak rá. Ekkor már nem élt. Bár panaszra nem lehetett oka, bipoláris zavara és depressziója mégis arra késztették, hogy önként vessen véget életének.

Egy ország kedvence, akit a mai napig gyászolunk

Olvasztó Imrének - azaz, ahogy az ország ismeri, Bendegúznak - sajnos egész életére kihatott, hogy lemondtak róla a szülei. Árva gyerekként egy idős néni vette magához, így aztán nem csoda, hogy teljes családra vágyott apával, anyával, gyerekekkel. Belevaló kölyök volt. Az Indul a bakterház szereplőválogatásán rendezői utasításra úgy fenékbe billentette az egyik szereplőt, hogy Mihályfy Sándor megjegyezte, csak billentést kért, nem rúgást.

Forrás: Origo

Ő azonban a siker ellenére sem lett színész, inkább nyomdásznak tanult. Hiszen, ahogyan nyilatkozta: "Véleményem szerint, ha kifestek egy szobát, vagy megjavítok egy széket, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nekem a továbbiakban akár festőnek vagy asztalosnak kellene lennem. Ez ugyanígy vonatkozik a színészetre is."

Nem szerette a forgatásokkal járó jövés-menést, stresszt. Nem vágyott másra, mint nyugodt, kiegyensúlyozott családi életre. Amikor azonban a második házassága is tönkrement, nem látott más "kiutat", csak a halált.Fót és Csomád között, egy erdős részen találták meg a holttestét. Felakasztotta magát. Mindenki Bendegúza barátai elmondásai szerint depresszióban szenvedett. 47 évesen hagyott itt bennünket.

Lelkisegély Szolgálat elérhetőségei:
Ingyenesen elérhető zöld szám mobilról és a legtöbb szolgáltatótól: 137-37
Normál díjas vonal: +36 1 329 33 80
SKYPE mindennap 18-23 óráig: "segelyvonal"
Chat: http://chat.hatter.hu, hétfőn és szerdán 18-23 óráig
Email: lelkisegely@hatter.hu
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Origo/Wikipedia/AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.