ősz vita Ivanova Daniela viták anya film lánya
Bár a meleg színekben pompázó ősz kétségtelenül gyönyörű, mégis a hűvös, nyálkás idő inkább haza csábít. Ez az időszak a legjobb arra, hogy előkerüljön egy pihe-puha takaró, és közös filmezésbe kezdjen a család. Az alábbi gyöngyszemek garantáltan felmelegítik minden anya és lánygyermek szívét!

1. Nem férek a bőrödbe

Tinédzserkorom nagy kedvence volt a 2003-ban bemutatott, Jamie Lee Curtis és Lindsay Lohan főszereplésével készült vígjáték. Bár a sztorit több filmben ellőtték már (Testcsere), de ez volt az első mind közül. A két színésznő annyira jól játssza a szerepét, hogy még az is a hasát fogja a nevetéstől, aki alapvetően ódzkodik a buta amcsi komédiáktól - vagy épp nem bírja Lindsay Lohant.

A pszichológusként dolgozó anya és kamasz lánya egy kínai szerencsesütiben talált üzenet hatására egy reggel egymás testében ébrednek, amivel meg is kezdődik a nagy kalamajka. Érdemes eredeti nyelven, felirattal nézni. Ugyanis így sokkal ütősebbek a poénok, amelyeken túl bőven találunk tanulságot is a filmben. Például: addig nem tudjuk, min megy keresztül a másik, amíg nem járunk az ő cipőjében.

2. Mamma Mia!

Aki még nem ismerné, annak elmondom, ez tényleg egy kihagyhatatlan mozi. Nemcsak a kultikus ABBA slágerek, a parádés színészi játék vagy a lenyűgöző fényképezés miatt, hanem mert érzelmes, megható és szívet melengető alkotás. Egy gyermek családi fészekből való kirepülése mindig nehéz időszak a család számára, egyedülálló szülőként pedig még nagyobb kihívás meglazítani az erős köteléket.

A Meryl Streep alakította anya épp lánya (Amanda Seyfried) esküvőjét szervezi, aki a nagy nap előtt gondol egyet és meghívja mindhárom - lehetséges - apját, hogy kiderítse, melyik az igazi. A humorral és szórakozással megtöltött musical könnyed kikapcsolódást kínál, ugyanakkor megmutatja, hogy milyen szoros egy messze nem tökéletes, mégis szeretetteljes anya-lánya kapcsolat.

3. Édesek és mostohák

Julia Roberts és Susan Sarandon már önmagukban garanciát jelentenek egy sikeres filmre, ám itt a történet sem mindennapi. Nem szeretnék spoilerezni, de annyit elárulhatok, hogy az átlagos történettel induló dráma végül nem várt fordulatot vesz. Bár nem az anya-lánya vonalra specializálódik a film, a szülő-gyermek kapcsolat kiemelt szerepet játszik benne.

Adott egy férj, egy volt feleség és az "új nő". Utóbbi kettő ki nem állhatja egymást, a gyerekeket pedig nagyon megviseli a válás és az új barátnő felbukkanása. Folyik a harc az új élethelyzet elfogadásáért és a béke fenntartásáért, a fő szempont pedig természetesen az, hogy a kicsiknek jó legyen. Hogy aztán hogy fordul fel fenekestül minden, az a filmből kiderül. Keserédes és könnyfakasztó két órára lehet számítani, amiben átértékelődik az önzetlen szeretet fogalma.

4. Férjhez mész, mert azt mondtam!

Ne várjatok világmegváltást ettől a filmtől, viszont önfeledt kikapcsolódásnak tökéletes. Igazi sztárdömping biztosítja, hogy a könnyed vígjáték humorban is bővelkedjen:Diane Keaton az anya szerepében adja a szórakozás legjavát - de Mandy Moore, Lauren Graham és Piper Perabo is kitett magáért a három lánygyermek szerepében.

A "minden lében kanál" anyuka legkisebb (ugyanakkor felnőtt) lánya terelgetésén fáradozik: a fejébe veszi, hogy megtalálja számára a tökéletes férjet. Amikor viszont ütköznek az elképzelések - azaz a lány nem az anya szerinti "tökéletes" lovagot választja - elindul a nagy csetepaté a családban. Diane alakítása viszi el igazán a filmet, viszont a szerelmi szál a romantikus lelkűek számára nyújt némi pluszt.

5. Kisasszonyok

Az eredeti verzió 1994-ben készült, a remake-re pedig már nem kell sokáig várni. Négy amerikai nővér körülményes életébe nyerhetünk bepillantást az 1862-es polgárháború idején. Az édesanya egyedül neveli lányait, akik közül a legkisebb írónői babérokra törekszik. Mivel abban az időben a nők ilyen jellegű ambíciói süket fülekre találtak, ezáltal Jo March életútja sem éppen lehetőségekkel teli. Léleksimogató családi mozi ez, amelyben elnyomott nők próbálnak kiteljesedni egy viszontagságos, mégis romantikus korban.

És nektek mi a kedvenc anya-lánya filmetek?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFpforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.