környezetvédelem Leonardo DiCaprio Pálfy Dalma férfi életút színész születésnap
Azt hiszem, a felnőtté válás egyik jele, amikor Leonardo Dicaprio jobban tetszik az új filmjeiben, mint a Titanicban. 9 éves voltam, amikor először láttam Jack-ként, és biztos vagyok benne, hogy annak a kislánynak nagyon nem jönne be a mai férfias Leo.

Persze a mai napig nagy kedvencem a film, és sok szerelmi válságon átsegített már, de a kölyökképű DiCaprio már nem mozgat meg. Még jó, hogy a ma 45 éves Leo gombahajú szépfiúból férfivá érett az évek alatt.

Persze nem én vagyok az egyetlen, aki a Titanic után ismerte meg. A film hatására hatalmas Leo mánia alakult ki világszerte - amerre csak járt, páros lábbal tiporta a tini szíveket. Sőt, mi több, a People Magazin többször is a világ legszebb emberei közé választotta.

Forrás: AFPforum

Ám később nagyon szerényen nyilatkozott erről a korszakról: azt mondta, nem volt egy nevezőn azzal a jelenséggel, és nem akarja újra elérni azt a népszerűségi szintet.

Eleinte úgy tűnt, benne ragadhat ebben a szerepben. Majdnem 40 évesen még mindig kb. 17-nek nézett ki, és valahogy úgy tűnt, sosem fog felnőni. Kicsit meg is feledkeztem róla, pedig egy ideig évente jöttek a sikerfilmjei. Hiába volt egyértelmű, hogy a külsejénél sokkal több van benne, azt hittem, addig lesz karrierje, amíg nyálas szépfiú marad - aztán egyszer csak eltűnik majd a süllyesztőben...

Forrás: AFPforum/ Collection Christophel/© Warner Bros Pictures / Miramax/Warner Bros Pctures / Miramax

De nem! Egyáltalán nem! Nagyot tévedtem.

Valami fontos történt vele A Wall Street farkasa és A visszatérő környékén: férfivá érett. Biztos volt egy olyan pillanat az életében, amikor rádöbbent, hogy többet szeretne a karrierjében, mint csak olyan szerepeket eljátszani, ahol a külsejével villoghat. Ezért - nagyon bölcsen - olyan filmekben vállalt szerepet, amikben többet is képes megmutatni magából. Bevállalta, hogy esendő lesz, emberi, ha kell, ronda és gyarló. És milyen jól tette! Ráadásul egyébként végig nagyon elegánsan maradt a topon - ami ma már nagyon ritka -, hiszen egyetlen szuperhős vagy franchise filmben sem játszott.

Leo kifejezetten olyan férfi, akinek tényleg-tényleg-tényleg nagyon jól állnak az évek. A legújabb Tarantino kasszasikerben, a Volt egyszer egy Hollywoodban egyszerűen tökéletesek Brad Pitt-tel együtt. De most már nem babaarcúan, nem hibátlanul és tini szívtiprósan tökéletesek, hanem férfiasan. Sőt, azt is mondanám, emberien és hétköznapian.

Forrás: AFPforum/ Photo12/Archives du 7e Art/Paramount Pictures/Paramount Pictures

Szerintem az, hogy egy felnőtt nő már felnőtt férfiról ábrándozik - és a korunkhoz illő kinézet egyáltalán nem ciki -, nem csak az A-listás hollywoodi színészekre vonatkozik. Minden férfira igaz, hogy az évek múlásával nem feltétlenül jár el felettük az idő. Sőt, kifejezetten vonzó, amikor kinövik a régi "nyálgép" énjüket. Annyit beszélünk mostanában az aputestről, és én ezt egy új szintre szeretném emelni. Én szeretem az apuarcot is (ami az aputesthez hasonlóan persze nem csak annak lehet, akinek gyereke is van)!

Leo egyébként azért is nagy szerelmem, mert nem csak a külseje lett férfias. A karrierje kezdetén előforduló extrém partizást már nagyon korán felváltotta a szerepvállalása a klímaváltozás elleni küzdelemben. A környezetvédelem pedig aztán igazán dögös!

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Kento Nara/Geisler-Fotopress

A mai, pusztuló világunkban én alapértéknek tartom, ami sajnos még mindig nem jellemző mindenkire. Ezért dobogtatja meg ennyire a szívemet, amikor egy olyan ember, mint DiCaprio kiáll emellett az ügy mellett, és a hírnevét a lehető legjobban kihasználva példát mutat sok százezer embernek.

Szóval DiCaprio külsőre és belsőre is jó példa arra, hogy igenis felnőhetnek az anyukák kedvence típusú Ken babák is, és még érett férfiként is szívdöglesztőek maradhatnak. Sőt, méginkább azok lehetnek, mint korábban.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.