kultúra Jónás Zsófi jelen múlt udvarlási szokások
Meghódítani egy nőt sosem volt könnyű. Amitől az egyik lány elalél, attól a másik sikítva rohan ki a világból. Sajnos sosem létezett tuti biztos udvarlási trükk.

Ami az egyik kultúrában bevett és elfogadott szokás, az a másikban prostitúció, és nem mámoros éjszaka, hanem börtön jár érte! Minden kornak, kultúrának és személynek megvan a maga stratégiája, hogy miként is cserkéssze be a kiszemelt áldozatot. Ezek pedig nagyon is eltérhetnek egymástól!

Az ősember és a bunkósbot

A tudósok ma sem értenek egyet, hogyan is volt ez az udvarlás dolog az őskorban. Az egyik közkedvelt teória szerint a kedves ősember kiszemelte magának a nőt (mondhatjuk nyugodtan, hogy az áldozatot), odament hozzá, és bunkósbottal leütötte. Majd bevonszolta a barlangjába. Hát nem romantikus!? Azért szerencsére ma a férfiak ennél sokkal szofisztikáltabb módszereket alkalmaznak.

Forrás: Wikipedia

A Trójaiak, akik rossz lóra tettek

Már az ókorban sem vacakoltak sokat virágcsokrokkal vagy szerenádokkal, néha csak úgy egyszerűen megszöktették a lányt. Így tett Paris is, Trója hercege. A gond ott volt, hogy a szépséges Helene már más, jelen esetben a spártai király felesége volt. Menelaosz nem vette túl jól ezt a szerelmi háromszöges lapot, és utánament kedves feleségének. Persze nem egyedül - ha már volt neki-, vitte a hadseregét is. 10 évnyi csatározás után egy összetákolt lóval tettek pontot az ügy végére. Ma meg már egy virágcsokornak is hogy tudnak a nők örülni...

Forrás: Wikipedia

A Monarchia kora

Na, ebben a korban tényleg számított, hogy ki mennyi idős, milyen a hintója és milyen ranggal rendelkezik. Nem voltak ám véletlen találkozások, a szülők pontosan tudták, hogy kihez akarják hozzáadni a lányukat! A fiatalok bálokon vagy társas összejöveteleken találkozhattak, amik igazából inkább egy lóvásárra hasonlítottak. Elég csak megnézi a Kőszívű ember fiai örök klasszikust. Nemhogy a férfiak lakására, de még egyedül a hintójukba sem ülhettek be a hölgyek. Milyen romantikus is lehetett egy kocsikázás: a szerelmes férfi, a szende nő és a szúrós szemű gardedám!

Forrás: AFPforum

Thaiföld és a nővásár

Thaiföld egyes részein nem pazarolnak sok időt a romantikára. Kinek kell plüss maci vagy rózsacsokor!? Ott kérem szépen, ez kő kemény business. A férfi leül a nő anyjával, aztán indul az alkudozás. Megveheti a hölgyet egy hónapra, vagy egy évre. Aztán, ha bevált, hosszabbíthat, vagy örökre is a férfié lehet. Ha jobban belegondolok, mi így vettük a kocsinkat...

Forrás: iStockphoto/tatchai

Ha egy orvostanhallgató udvarol...

Hogy saját sztorival is ráerősítsek a dologra, elárulom, hogy nálunk is félresiklott a romantika az elején. Nem kicsit, hanem nagyon. Így jár az ember lánya, ha egy orvostanhallgatóval kezd. Az egyik Valentin-napunkat ugyanis a kísérleti műtőben töltöttük patkányboncolással. Igen, jól olvastad. Patkányt boncoltunk Valentin-napon. Vagyis a párom boncolt, én meg csak ültem, pislogtam és próbáltam nem hányni. Nem tehetett róla szegény kísérleti alany, hogy pont aznap dobta fel a tappancsait. Nesze neked romantika meg udvarlás!

Nyitókép: Origo

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.