2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
párkapcsolati konfliktus párkapcsolati kommunikáció párkapcsolati szakértő veszekedés tanácsok
Nőként sokszor van elegünk egy párkapcsolati sémából, amikor állandóan csak a veszekedés és a meg nem értés felhői közt lebegünk, megoldás persze nincs. Legalábbis nem tudjuk, mi lenne az, elkeseredésünkben már a szakításon gondolkodunk. Mit kell tennünk ahhoz, hogy ismét egymásra találjunk?

Minden kapcsolatban vannak kisebb-nagyobb konfliktusok. Egyik nap az a gond,  hogy koszos cipővel vonaglik be a pasink a nappaliba, másnap pedig a mi ruháink hevernek a hálószoba ajtajában. Ezek általában a könnyebben megoldható problémák, azonban olyan esetek is előfordulhatnak, amelyeknél már nem elég a tábla csoki, mint ajándék. A hosszú együttélések bizony tartogatnak a szerelmes, örömteli pillanatok mellett szomorú, magányos éjszakákat is. Egy-egy veszekedés még nem jelenti a világ végét, azonban ha minden egyes nap csak a kiabálásról szól, el kell gondolkodnunk azon, vajon mi vezetett idáig, és az is fontos, hogyan kezeljük ezeket a krízishelyzeteket, mielőtt még végleg kisiklik a kapcsolatunk.

Ha szereted a párod, és minden erőddel meg akarod menteni a krízisben lévő párkapcsolatodat, akkor a következő tippek neked szólnak!

A romantika forradalma

Egy vitákkal és szeszélyes érzelmekkel teli napon semmi nem esik annyira jól, mint egy szál vörös rózsa a kedvesedtől, egy ölelés, egy kézfogás - ezek a szimbólumok mind azt jelzik, komolyan vesz téged. Azonban ha úgy érzed, az ezredik konfliktus után sem hajlandó túllátni a párod saját egóján, nincs értelme tovább erőltetni a dolgot.

párkapcsolat, veszekedés, vita
Krízishelyzetek a párkapcsolatunkban - vége, vagy van még kiút? Forrás: Shutterstock

Utazás a múltba

Olyan helyzetekben, amikor a párkapcsolatotok nehéz időszakon megy keresztül, jóleső érzés visszanézni boldog, örömteli pillanataitokat. Ezek a felszabadult érzések feleleveníthetik a rég elveszett vágyat mindkettőtökben, és reményt adhat akkor, amikor már látszólag minden elveszett.

A nyugodtabb elme ereje

Egy veszekedés kellős közepén legszívesebben a hajszálait is leordítanád párod fejéről csak azért, hogy neked adjon igazat? Ne tedd! Sokkal célravezetőbb ilyenkor sétálni egy nagyot, átgondolni mindent, és higgadt fejjel visszatérni a témához. Ez azért is jó megoldás, mert nem vágtok egymás fejéhez olyan jelzőket, amiket később biztosan megbánnátok!

Egymás szeretetnyelvén, ne a sajátunkon

Ha olyan ajándékot adunk a párunknak, amit szívünk szerint inkább magunknak vennénk, felejtsük is el az alap ötletet! Ugyanis mindenkinek van egy szeretetnyelve. Ha számára boldogságot hozó tárggyal vagy élménnyel lepjük meg szívünk választottját, biztosan tudni fogja, hogy fontos számunkra. Ellenkező esetben csak az fog kiderülni, hogy már megint csak magunkra gondoltunk. 

Lista a párunkhoz, de egyben önmagunkhoz is

Ha kissé lehiggadtak a kedélyek egy-egy ordibálós este után, vessétek papírra érzéseiteket és tárjátok fel egymás előtt. Ha szóban nem megy, akkor marad az írás! Hiszen sokszor azért csúszik el a kommunikáció egy párkapcsolatban, mert nem merjük vállalni valódi érzelmeinket szerelmünk előtt. Ez persze számtalan magányos, sírós éjszakához vezethet. Ezt az állapotot előzzük meg egy listával, amiben képesek vagyunk megfogalmazni, mi a jó nekünk, és mit nem szeretnénk a jövőben.

Valójában mi jelenti az igazi győzelmet egy párkapcsolatban?  Az az igazi boldogság, amikor mindketten együtt nevetve szembesültök kapcsolatotok kihívásaival. Ha sikerül együttes erővel elérnetek ezt a mosolygós állapotot, a régi, veszekedésre okot adó sémák és a neheztelés érzései elkezdenek repedezni, és újjászületve kezdhetitek közös életetek  következő fejezetét.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.