2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
kapcsolat szerelem barátnő irigység
A legnehezebb dolog az, ha az embernek a gyarlóságairól kell őszíntén beszámolnia. Nem akaródzik bevallani, pedig a legjobb, ha szembenézünk a ténnyel és tanulunk belőle. Nekem a barátnőm iránti irigységgel kellett megküzdenem.

Az irigység egy olyan érzelem, ami sokszor szégyenletes vagy nehezen megfogalmazható. Bár mindannyian éreztük már, nem könnyű beszélni arról, ha valakire irigyek vagyunk mondjuk a külső megjelenése, az anyagi jóléte vagy éppen a kapcsolataik minősége miatt. De most be kell vallanom, hogy 

én is ezzel az érzéssel küzdök, és a legnagyobb kihívás az, hogy egy olyan ember iránt érzek irigységet, aki valójában nagyon közel áll hozzám - a barátnőm iránt, méghozzá az ő tökéletes férje miatt.

Amikor először találkoztam vele - nevezzük Ákosnak -, rögtön feltűnt, micsoda kisugárzása van. Volt valami különleges a mosolyában, a tekintetében, ami azonnal megfogott. És ahogy egyre jobban megismertem, egyértelművé vált számomra, hogy ő egy igazi kincs. Függetlenül attól, hogy milyen helyzetbe kerültünk, mindig tudott valami bölcs tanáccsal szolgálni. Rendkívül türelmes és megértő, mindig ott van, ha szükség van rá. Vagyis olyasvalaki, akire az ember tud támaszkodni a nehéz időkben, aki mindig tudja, hogy mivel könnyíthet meg egy bonyolult helyzetet. 

Az igazi döbbenet azonban akkor ért, amikor feltűnt, hogyan bánik a barátnőmmel. 

szomorú, féltékeny nő

Forrás: Shutterstock

Őszinte szeretet sugárzik minden mozzanatából. Figyelmes, gondoskodó és mindig ott van, hogy támogassa és segítse őt mindenben.

Ahogy néztem őket, láttam a köztük lévő erős köteléket, és minden alkalommal, amikor együtt vannak, újra és újra megdöbbenek azon a mély szereteten és tiszteleten, amit egymás iránt éreznek.

Természetesen tudom, hogy általában arra irigykedünk, ami a saját életünkből hiányzik, a másikéban pedig megvan. 

Néha nehéz elfogadni, hogy valaki másnak olyan boldogság és teljesség jutott, amire én is vágyom.

Már nemcsak irigykedek, de borzasztó lelkiismeret-furdalás is gyötör azért, ahogy érzek. Az idő múlásával és egy kis belső munkával azonban rájöttem, hogy az irigység valójában lehetőség is lehet. Lehetőség arra, hogy megértsem, mi az, amit én magam is el tudnék érni, és hogyan válhatnék jobb emberré azáltal, hogy mások példáját követem. 

Igyekszem nem elfelejteni azt sem, hogy egy kapcsolat nem magától lesz tökéletes, hanem annak a két embernek a közös munkája által, akik benne vannak. Nem készen kapjuk és nem is a véletlen műve.

Szeretném leszögezni, hogy nem Ákosra vágyom, nem erre a konkrét emberre, hanem arra, ahogy a barátnőmmel bánik, és arra a mély kapcsolatra, ami köztük megvan. Ezért, bár néha még mindig küzdök az irigységgel, megtanultam elfogadni az érzést, mert ez lehet az inspiráció számomra. Inspirál arra, hogy jobb társ, barát és ember legyek, olyasvalaki, akire én is vágyom

Összességében tehát mostanra még hálás is vagyok azért, hogy egy ilyen példa van az életemben, ugyanis az, aki nem tudja mit keres, nehezen találja meg. Én legalább már tudom, hogy milyen ember és milyen kapcsolat is az, ami engem boldoggá tenne. Addig pedig örülhetek annak, hogy van egy csodálatos legjobb barátnőm, neki pedig egy olyan férje, akit megédemel. 

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.