kibeszélő magazin feleség párkeresés ismerkedés
Az ismerőseim azt mondják, hogy azért vagyok szingli, mert túlságosan válogatós vagyok a párkeresés terén. Kövezzetek meg érte nyugodtan, de nem hiszem, hogy teljes egészében én lennék ezért a hibás.

Tanulmányok szerint az online ismerkedés tett minket ilyenné. A hatalmas választék ugyanis egyfajta "bevásárlókosár-mentalitást" eredményez, amelynek köszönhetően senkit sem veszünk túl komolyan, és úgy kezeljük az embereket, mintha termékek lennének egy webshopban. A tengernyi lehetőségből pedig az következik, hogy elkezdünk iszonyatos mértékben szelektálni, mert úgy gondoljuk, mindig találunk egy még jobbat.

De mit tehetünk ellene?

Tudd, mit akarsz...

Azt mondod, hogy az illető nem az eseted, de ezt a kijelentésedet nem tudod konkrétumokkal megmagyarázni. Teljes erőbedobással kutatsz az igazi szerelem után, de bárkivel is találkozol, a hang a fejedben mindig megszólal, hogy: biztosan nem ő az. Lefordítsam?

Valójában nem tudod, hogy mit akarsz, és amíg ez így van, nem fogod megtalálni a neked való személyt. Végül pedig úgyis meggyőzöd magad, hogy mindenkivel baj van - csak veled nincs. Éppen ezért fontos, hogy tisztában legyél a saját igényeiddel, szükségleteiddel, és ne össze-vissza csapongj.

Ha gondolod, akár egy listát is készíthetsz azokról a tulajdonságokról, amiket keresel egy férfiban, de úgy fogalmazd meg az elvárásaidat, hogy azok ne legyenek túl irreálisak és eltúlzottak!

... de ne ess át a ló túloldalára!

Persze a lista megírásakor elég nehéz leszűkíteni a kört, hisz vannak olyan paraméterek, amikből egyszerűen nem lehet engedni. Ez rendben is van, de saját tapasztalatból írom, hogy nem szabad elveszni a részletekben!

Tanulmányok szerint az online ismerkedés tett minket ilyenné. A hatalmas választék ugyanis egyfajta "bevásárlókosár-mentalitást" eredményez, amelynek köszönhetően senkit sem veszünk túl komolyan Forrás: Shutterstock

Ha olyan kritériumokat kapcsolsz álmaid férfijához, hogy legyen zöld szeme, szeresse a jazzt, rajongjon az olasz kultúráért, és ehhez hasonlók, akkor biztosra veheted, hogy sokáig fogod erősíteni a szinglik táborát.

Ne a borító alapján ítéld meg egy könyvet!

Amellett, hogy nagy hangsúlyt kell helyezni az általad elvárt tulajdonságokra, legalább ilyen fontos, hogy tisztában legyél azzal, mit NEM akarsz. Mik azok a dolgok, amiket egyáltalán nem bírsz elviselni? Ha neten keresgélsz, számolnod kell azzal, hogy élőben mindenki más. Lehet, hogy a potenciális jelöltnek nagyobb a pocakja, mint a fotókon, de emiatt nem kell őt egyből leírni. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi az, ami igazán fontos számodra, és mit vársz egy férfitől!

Ha például lényeges szempont, hogy az illető családcentrikus legyen, és hozzád hasonlóan több gyermekben gondolkodjon, akkor nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod ezt a kis "tökéletlenséget". Ne feledd: 100%-ban tökéletes férfira vágyni nem nyerő stratégia!

Itt az ideje lebontani a falakat!

Mikor volt utoljára kapcsolatod? Két éve? Öt éve? Még ennél is régebben? Lehet, hogy a nagy szerelem fájdalmas szakítással végződött (hidd el, vagyunk ezzel így páran), és félsz, hogy megégeted magad, félsz, hogy megint fájni fog. Ez persze érthető, csakhogy az óvatosság túlzott védekezésbe csaphat át, ami azt eredményezheti, hogy senki mellett nem mersz elköteleződni.

Az első lépés az igazi változáshoz, ha beismered, hogy a válogatás hátterében ezek a múltbéli sérelmek állnak. A gyógyulás akkor kezdődik, amikor te magad lerombolod a falaidat ahelyett, hogy arra várnál, hogy valaki ledöntse ezeket.

És mindig jusson eszedbe a Szex és New York Charlotte-ja, aki a kopasz, szőrös, kicsit mackós Harry-hez ment feleségül - és akivel a legjobb volt a szex egész életében. A te Harry-d is ott van valahol...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.