kibeszélő férfiasság magazin nőiesség nemek
Rengeteg helyen olvasni olyan gondolatokat, hogy nők is, férfiak is keresik az Igazit. Mármint az Igazi Nőket és Igazi Férfiakat. Egy-egy ilyen poszt alatt hamar előkerülhetnek a trollok - főleg, ha egy csinos hölgy a bejegyzés megosztója...

És számonkérik rajta, hogy ha már műszempillája van műkörömmel megspékelve, esetleg póthaj és még szilikoncici is befigyel, akkor milyen jogon is vár az ember lánya IGAZI férfit. Innentől csak idő kérdése, hogy felbukkanjon az örökérvényű kérdés: "És nokedlit tudsz szaggatni?" Engem viszont inkább megmosolyogtat, mint elgondolkodtat egy ilyen kezdetű párbeszéd. Mintha bármi köze lenne például a sminknek ahhoz, hogy milyen az ember jelleme, vagy hogy mennyire ismeri ki magát a konyhában.

Sajnos el kell, hogy keserítsem az elégedetlenkedőket: a legtöbb nő igenis képes arra, hogy nokedlit szaggasson. Sőt, ha kell, falat fest, kicseréli a kiégett izzót - persze amellett, hogy van munkája, és még igyekszik jól is kinézni. Természetesen itt is vannak kivételek, de hol nincsenek?

És az is hatalmas tévedés, hogy a hölgyek a külsőségekre gondolnak, amikor a férfiasság kicsiny szikráját keresik az úriemberekben. A nőknek a belső a fontos! Nem, nem a kocsi belső terére utalok. Hanem azokra az értékekre, amik egy pasit férfivá avanzsálnak. De mi is az a pár - normál esetben magától értetődő - gesztus, tulajdonság, amit majd' minden nő keres?

Intelligencia, céltudatosság, határozottság

Ez a mesterhármas szükséges ahhoz, hogy egy férfi egészséges tiszteletet ébresszen a másik nemben. Természetesen nem szabad összekeverni egyik jellemzőt sem az önhittséggel, mert az pont az ellenkező hatást válthatja ki. Egy nőnek szüksége van arra, hogy felnézzen a kedvesére.

Figyelmesség, előzékenység

Uraim, ne csak akkor nyissátok a kocsi ajtaját, ha az autó vagy a nő "új"! Már ha kinyitjátok, hisz' ez a mozdulat is lassan kihal a repertoárotokból. De egy szál virág is jól jön néha - csak úgy. Kedvességből. Esetleg egy, a kedves által elfeledett kósza óhaj, ami nem maradt észrevétlen, s egyszer csak teljesítitek.

Sajnos el kell, hogy keserítsem az elégedetlenkedőket: a legtöbb nő igenis képes arra, hogy nokedlit szaggasson Forrás: Shutterstock

Igényesség

Természetesen nem azt szeretnénk, hogy több időt töltsetek a fürdőszobában a tükör előtt, mint mi. Ha nem a szakadt pólót veszitek fel, ha nem tartjátok ördögtől valónak a borotvát vagy a szakállnyírót, és ha még a körmötökre is figyeltek, az már maga a Kánaán.

Tisztelettudó hozzáállás

Sokat elárul rólatok, hogy milyen hangnemben beszéltek másokkal vagy másokról. Mennyire adjátok meg az alapvető tiszteletet a többi embernek? Például hogy szóltok a pincérhez? Megalázzátok, csak mert épp ő szolgálja fel a rendeléseteket? Vagy van hozzá egy-két kedves, biztató szavatok, ha a teltház miatt épp azt sem tudja, hol áll a feje? Ja és persze az sem elhanyagolható, ahogy a nőkről nyilatkoztok. Vagyis rólunk.

Életrevalóság

Ha lehet, ne legyen idegen érzés megfogni egy-egy kerti szerszámot, ha a szükség úgy hozza! Vagy bármilyen eszközt, amivel megszereltek, felfúrtok, összeraktok vagy épp leszedtek valamit.

Azt gondolná az ember lánya, hogy ezek természetes dolgok, és merem remélni, hogy a legtöbb férfi meg is felel ezeknek a kritériumoknak. De komolyan aggódom, hogy meddig lesz ez a "normális" egy olyan világban, ahol lassan elfogadott udvarlási módszer lesz a dickpick-ek küldése...

Herman Mónika

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.