felfázás URZINOL2023 következmény ünnepi készülődés
Az ünnepi készülődésnek vannak elkerülhetetlen, nem igazán kellemes velejárói, ezeket többé-kevésbé már elfogadtam. A felfokozott hangulatban történő bevásárlás, a sietség és a várakozás mind olyasmi, amit nem lehet kiküszöbölni, idén azonban a felkészülés egy váratlan, kényelmetlen következménnyel is járt.

Minél kevesebb napunk van hátra az ünnepekig, annál veszélyesebbé válik a bevásárlás. Minden évben megfogadom, hogy semmit nem hagyok majd az utolsó pillanatra. Ezeket az esküket általában akkor teszem, amikor hazaérek egy-egy rohamnak megélt bevásárlókörút után.

„Soha többet" – harsogom magamnak, miközben még kabátban lerogyok a kanapéra a szatyrok sokaságával.

Elképzelem, hogy jövőre ilyenkor egy sokkal nyugodtabb időszakot fogok megélni, ugyanis mindent előre eltervezek majd, és az ünnepekkel járó vesszőfutást maximum hírből fogom ismerni. Leszámolok a kétségbeeséssel, a stresszel, a rohangálással és a sorban állással, listákat gyártok, és pipálgatok mosolyogva. Na persze...

Forrás: Shutterstock

Ahhoz ugyanis, hogy ilyen gyökeres fordulatot vegyen az életem, nekem magamnak kellene ilyen fordulatot vennem, de az az igazság, hogy nem vagyok egy profi tervező. A bevásárlólistákról is leszoktam, mert hiába állítottam őket össze, ha egyszer mindig a konyhaasztalon maradtak.

Már az is félsiker, ha tudjuk, mi az, amire a legnagyobb erőszakkal sem tudjuk rászorítani magunkat.

Vagyis nem fogok tudni leszámolni a sorban állással, és valószínűleg a rohangálást sem fogom megúszni. Beletörődöm a sorsomba, ami nem csak az enyém, hiszen rengeteg háziasszonnyal osztozom ebben.

Jöjjön akkor, aminek jönnie kell: tolakodás, versengés, nagykabátban izzadás, céltalan bolyongás.

Felkészültem, hiszen sok éve folyik már ez így, és jobb, ha nem stresszelek azon, amin nem tudok változtatni. Lassan már egyébként sem lehetne olyan korán elkezdeni a készülődést, hogy az ne járjon tömeggel.

Amire azonban nem készültem fel, az a rohangálás és a várakozás egyik nem várt, igen kellemetlen következménye: a felfázás.

Arra lettem figyelmes, hogy a korábbinál sokkal gyakrabban kell a mosdóba látogatnom. Ezt eleinte a stressz számlájára írtam, hiszen sok feladatot kellett elvégeznem záros határidőn belül.

A felfázást nem szabad félvállról venni Forrás: Shutterstock

Ezért nem is foglalkoztam azonnal a gyakori vizelési ingerrel, hiszen úgy éreztem, most „nem alkalmas", de mivel a mosdólátogatás nem járt megkönnyebbüléssel, és égő, csípő érzés is megjelent, világossá vált, hogy ez bizony nem az idegeskedés számlájára írható.

Hiába éreztem úgy, hogy nincs időm ilyesmivel foglalkozni, a felfázás bizony nem várja meg az ünnepi időszak leteltét, és nem is érdemes félvállról venni.

A korai szakaszban, amint az első tünetek megjelennek, még gyógynövénytartalmú készítménnyel is kezelhető a felfázás, ám, ha nem foglalkozunk vele, súlyosabb problémák is megjelenhetnek. Amennyiben véres vizeletet, lázat, deréktáji fájdalmat vagy hidegrázást tapasztalunk, azonnal orvoshoz kell fordulnunk, mert ezek azt jelenthetik, hogy a fertőzés az alsó húgyúti traktusból átterjedt a felső húgyutakra. Szerencsére én a felfokozott hangulat és a sietség ellenére időben reagáltam a problémára: másnap elmentem a patikába, és vény nélkül kapható növényi készítménnyel sikerült kikezelni, mielőtt nagyobb bajt okozott volna.

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária Bt. támogatta.

Hirdetés
Az Urzinol tabletta medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer.


HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.