párkapcsolat kibeszélő magazin elhidegülés
Nem titok, hogy a legtöbb párkapcsolat sajnos eljut arra a pontra, amikor a boldogság helyét átveszi a romantikagyilkos megszokás és az érzelmi sivárság. Ilyenkor úgy érezzük, jól át lettünk verve, mert a valaha lángoló szerelem helyén már nincs más, csak szomorúság és magány - rosszabb esetben konkrét utálat.

A legtöbb szerelmespár ezen a ponton adja fel. Nem küzdenek már tovább, kimerültek, és csak a válás gondolata nyújt számukra vigaszt... De ha benned még pislákol a remény, és valahol mélyen még hiszel benne, hogy a kettőtök szerelmét meg lehet menteni, azonnal cselekedj!

Kövesd a 10 napos kapcsolatmentő akciótervünket! Jelszó: Édesítsd meg újra az életeteket naponta egy-egy szerelembonbonnal! Tudom, szánalmasan hangzik, de néha apróságok indítanak el a "gyógyulás" útján.

1. nap - Ráhangolódás a bonbonra

  • KEZDŐ SZINT: Határozd el magad, hogy ma az égvilágon semmilyen negatív dolgot nem mondasz neki! Akkor sem, ha ő szokás szerint rád zúdítja az összes haragját. Ezentúl minden nap ügyelj rá, hogy egyetlen negatív, becsmérlő, kötözködő vagy romboló dolog se hagyja el a szádat! Még akkor sem, ha ellenállhatatlan késztetést érzel rá, sőt, még akkor sem, ha a társad ki akarja provokálni.
  • HALADÓ SZINT: Amellett, hogy nem mondasz semmi rosszat, legyél rendkívül kedves! Akkor is, ha ő undok veled. De ne csak most, hanem végig a 10 nap alatt, sőt, utána is!

2. nap - A közeledés bonbonja

  • KEZDŐ SZINT: Ma vegyél neki egy kis apróságot! Lehet az egy finom édesség, a kedvenc kézműves söre, vagy akár egy pár zokni. Nem az ajándék a lényeg, hanem hogy észrevegye: gondoltál rá.
  • HALADÓ SZINT: Az apróság mellé adj neki egy puszit is, és ne várj el érte cserébe semmit, még csak egy köszönömöt se! Adj neki időt, amíg feldolgozza a hirtelen jófejségedet!

3. nap - Az elfogadás bonbonja

  • KEZDŐ SZINT: Gondold végig, hogy milyen belső tulajdonságait szereted. Nagyon jó a humora? Mindig meghallgat? Egy emberrabló gyilkostól is megvédene? Ha megtaláltad a kedvencedet, írd meg neki üzenetben, hogy mennyire szereted, és méltányolod ezt a tulajdonságát.
  • HALADÓ SZINT: Üzenet helyett hívd fel! Kérdezd meg, hogyan telik a napja, és meséld el neki, mennyire örülsz, hogy ő ilyen ember.

4. nap - A kedvesség bonbonja

  • KEZDŐ SZINT: Amikor késő délután fáradtan hazaérkezik a munkából, örömmel üdvözöld! Vegyél erőt magadon, hagyd abba, amit éppen csinálsz, és menj elé köszönteni! Öleld meg, vagy adj neki egy üdvözlő csókot! A lényeg, hogy érezze: nem utálat fogadja otthon, hanem szívből örülnek neki. Akkor is, ha elfelejtett tejet hozni a kisboltból - pedig 3 emlékeztető sms-t küldtél neki.
  • HALADÓ SZINT: Kérdezd meg, hogy tehetsz-e érte valamit! Ajánlj fel egy finom hátmasszázst, vagy készíts neki egy lazító fürdőt, ahol relaxálhatja az idegeit.
Ha benned még pislákol a remény, és valahol mélyen még hiszel benne, hogy a kettőtök szerelmét meg lehet menteni, azonnal cselekedj! Forrás: Shutterstock

5. nap - A támogatás bonbonja

  • KEZDŐ SZINT: Kérdezd meg, hogy van-e valamilyen feladata, amiben segíthetsz neki. Majd ajánld fel, hogy segítesz benne! Jól fog neki esni, hogy érzi, számíthat rád.
  • HALADÓ SZINT: Lepd meg! Biztosan van ötleted, mi az, amit napok óta halogat. Egy feladat, ami csak teher a számára. Mosd le a kocsit, szaladj el a postára befizetni a csekket, vagy vidd ki a szemetet helyette!

6. nap - A derű bonbonja

  • KEZDŐ SZINT: Mosolyogj rá egész nap, akkor is, ha nincs rá okod, és igyekezz őt is felvidítani! Legyél vidám, és ragaszd át rá a jó hangulatot!
  • HALADÓ SZINT: Dicsérd meg valamiért, amiben nagyon ügyes volt! Hadd élvezze a sikerélményt és a büszkeséget. Akkor is, ha te fele ennyi idő alatt jobban megcsináltad volna.

7. nap – A gátak lerombolásának bonbonja

  • KEZDŐ SZINT: Döntsd el magadban, hogy nem haragszol rá tovább! Ezután tartsd is magad ehhez, és viselkedj is így!
  • HALADÓ SZINT: Kérj tőle bocsánatot! Mondd el neki, hogy te is hibás vagy, amiért idáig jutottatok. Mondd el neki, hogy a történtek ellenére ő fontos neked, és szükséged van rá.

8. nap - A gondoskodás bonbonja

  • KEZDŐ SZINT Készíts neki reggel egy tényleg nagyon finom szendvicset, amit magával vihet a munkahelyére! Tisztítsd meg a cipőjét, vagy készítsd ki neki a ruháját, amit másnap fel szeretne venni!
  • HALADÓ SZINT: A szendvics mellé vagy a nadrágja zsebébe rejts el egy rövid levelet, amiben leírod, hogy kivételes embernek találod, és örülsz neki, hogy megosztja veled az életét.

9. nap – Az egymásra találás bonbonja

  • KEZDŐ SZINT: Kérdezd meg, hogy van-e kedve elsétálni veled egy fagyiért! Szakítsd ki magatokat az unalmas, lapos semmiből, találjatok rá ürügyet, és kezdjetek el beszélgetni! Eleinte csak könnyed, semmitmondó dolgokról, ne a kapcsolatotok jövőjét próbáld meg átrágni vele.
  • HALADÓ SZINT: Lepd meg egy közös programmal! Igyekezz olyat választani, amit nagyon szeret! Nem feltétlenül kell kimozdulnotok, akár egy közös, bekuckózós film vagy meccs is lehet nagyon hangulatos beszélgetésindító.

10. Nap – Az érintés bonbonja

  • KEZDŐ SZINT: Egy megfelelő pillanatban öleld meg hosszan, és mondd neki, hogy szereted!
  • HALADÓ SZINT: Közeledj felé szexuálisan! Mutasd meg, hogy az intimitás és a gyengédség még mindig ugyanolyan jóleső és fontos tud lenni, mint a legelején.

Persze korántsem biztos, hogy egy 10 napos kampányszerű mentőakció elég lesz arra, hogy boldogan éljetek, amíg meg nem haltok. Viszont érdemes belevágni, mert ez lehet az újra egymásra találás hosszú útjának első 10 lépése. A többi már csak rajtatok múlik, kettőtökön. Ne hagyd veszni a kapcsolatotokat, küzdj érte!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.