szerelem befejezés kibeszélő magazin gyűlölet
Tekla félig kábultan állt az ajtóban, és kavargó gondolatokkal a fejében nézett a gyorsan elhajtó sárga autó után. Mintha csak egy álom lett volna az elmúlt éjszaka, amiből az ember nem akar felébredni.

A Zolival való története évekre nyúlik vissza. A kettejük közötti vibrálás első perctől érezhető volt még a vadidegenek számára is. Nem csak a szexuális vonzalom fűzte őket össze. Még akkor sem, ha valaha csak egy kalandnak indult az egész, meggondolatlanul, lesz, ami lesz alapon. Aztán olyasfajta érzelmek kerekedtek ki a semmiből, amilyenek csak ritkán adatnak meg egy ember életében.

A lány nem érezte a legördülő könnyeket az arcán, csak a szája szegletében megbúvó sós ízből jött rá, hogy sír. Nem volt az a mai értelemben vett tipikus nő, de az álmodozó természete tagadhatatlan volt. Nagyszájú, karakán, aki teljes egészként képes működni az életben férfi nélkül is.

Most mégis itt áll a saját ajtajában, földbe gyökerező lábakkal, és nem tudja visszafojtani a könnyeit. Lehet csupán testi vonzalom, amikor két emberben ilyen mérvű szenvedély bújik meg? Vagy ő is csak egy naiv csaj a sok közül, aki azt hiszi, hogy ebből még szerelem is alakulhat?

Ilyen és hasonló gondolatok váltották egymást a fejében, amikor könnyezve átlépte végre a lakás küszöbét. A levetett ruháin még érezte kettejük összemosódó illatát, a vállán a férfi leheletét, az apró csókokat. És szemlesütve pirult el az éjszakában, pedig nem volt miért szégyellnie magát. Rég nem gondolt már a kettejük sztorijára love storyként - de nem azért, mert nem akart. Csak nem mert. A fájdalmat nem akarta. A pofáraesés lehetőségét nem akarta. Ezért nem feszegette ezt a dolgot, beérte azzal, hogy nekik ennyi jár.

Forrás: Shutterstock

Ugyanakkor gyűlölte a férfit, amiért visszaél a helyzettel - és magát, mert képtelen volt ebből az egészből szabadulni. Zoli nem a szavak embere. Az alkoholmámoros és józan állapot határán lavírozva próbál magában mindent elnyomni, ami bármiféle érzelmi kötődést jelenthetne köztük. Néha sikerül túljátszania az érzelemmentes macsó szerepét, éket verve sértő szavaival a másik szívében. Ilyenkor büszke magára, mert így tetszeleghet tovább a manapság olyan divatos szerepben: a férfiéban, aki bárki szívét megkaphatja 1-2 kellemes óráért cserébe.

De azért pia nélkül már nem megy ez az előadás ilyen flottul. Rá kell segítenie a színjátszásra, hogy hiteles legyen. Hogy nehogy akár saját magában felmerüljön a gondolat, hogy az egész mégsem csak a szexről szól. Mert a fiú nyálas dolognak tartotta az érzelgősséget. Menekült. Nem másoktól, inkább a tulajdon - szerinte nem létező - érzései elől.

Míg a srác az eseménydús éjszakát egy sörrel a kezében, tévé előtt pihente ki, Teklát otthon elnyomta az álom. Végre... Egy világ, ahol megnyugodhat, ahol békén hagyják a mardosó kérdések, ahol a heves szívdobogás nyugalomra vált. Ebbe menekült. Nem csak most, minden egyes randijuk után, napokig. Míg kicsit jobban nem volt, míg kicsit visszaszokott újra a szürke hétköznapokba.

Az ilyen történetek általában nem végződnek happy enddel - bár kinek mit jelent a valódi álomszerű befejezés. Az ilyen viszonyoknál talán épp a szakítás hoz boldogságot, nem pedig az, ha a két fél valóban egymásra talál minden értelemben. De igenis vannak olyanok, akiknek bejön az egész, és tényleg boldog, valódi párként élnek tovább a heves viszony után.

Mikor egyszer csak már nem félnek tovább. Sem a saját érzéseiktől, sem a másikétól, sem attól, vajon mit szólnak mások. Végre boldogok mernek lenni, és nem azzal foglalkoznak, milyen társat, milyen életet várnak el tőlük a körülöttük élők. Mikor már egyedül csak az számít, hogy nekik kettejüknek jó legyen. Lehetőség szerint együtt.

Ki tudja, talán Tekla épp ezt a boldog befejezést álmodja meg ezekben a pillanatokban... Sikerülhet neki?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.